Συμβουλές για γρήγορο καθάρισμα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο!

02/09/2023

Το καθάρισμα στο σπίτι είναι ύψιστης σημασίας για δύο λόγους!

Ο πρώτος είναι και από τους πιο σημαντικούς καθώς έχει να κάνει με την υγεία σου. Με το σωστό καθάρισμα απομακρύνεις τους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς και την σκόνη που συμβάλουν στην αύξηση και την επιδείνωση αναπνευστικών προβλημάτων. Έτσι ένα καθαρό περιβάλλον στηρίζει την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού σου.

Ο δεύτερος λόγος και εξίσου σημαντικός είναι η ψυχολογία σου. Ένα καθαρό περιβάλλον συμβάλλει στο να είσαι ήρεμος, χαλαρός, άνετος και ευτυχισμένος στον χώρο σου. Έτσι μειώνεις το στρες και επιτυγχάνεις την ευεξία που χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου.

Πάμε να δούμε λύσεις για καθάρισμα στο σπίτι...

1. Ξεκίνα με το μπάνιο

Ένα μέρος που επισκέπτεσαι συχνά και θέλεις να είναι πεντακάθαρο

Ανανέωσε και καθάρισε τους αρμούς στο μπάνιο από την ενοχλητική μούχλα. Εξαφάνισε και τους αποχρωματισμούς που γίνονται περιμετρικά στο ντουζ, την τουαλέτα ακόμα και στην κουζίνα με σιλικόνη αρμών που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την παλιά σιλικόνη χωρίς να χρειάζεται να την βγάλεις.

2. Καθάρισε το καζανάκι και απαλλάξου από τα άλατα

Για μια καθαρή επιφάνεια με ευχάριστο άρωμα

Αφαίρεσε στίγματα νερού, άλατα και υπολείμματα σαπουνιού χωρίς να φθείρεις τις επιφάνειες του μπάνιου. Χρησιμοποιήσε ένα καθαριστικό αφαλατικό για καζανάκια εσωτερικών και εξωτερικών δεξαμενών τουαλέτας.


3. Συνέχισε με καθαρισμό πλακιδίων

Εξαφάνισε τους ενοχλητικούς λεκέδες και επανέφερε την ζωντάνια στην απόχρωση

Πόσες φορές ενοχλήθηκες από τις βρωμιές, τους συσσωρευμένους ρύπους και τα οικοδομικά κατάλοιπα στα πλακίδια και τους αρμόστοκους. Λύσε το πρόβλημα σου εύκολα με ένα καθαριστικό πλακιδίων και αρμόστοκων. Αφαίρεσε υπολείμματα από λάδια, καφέ, ποτά, ασβέστη, πλαστικά χρώματα κ.α.


4. Καθάρισε τα μάρμαρα γρήγορα

Φρόντισε τα μάρμαρα στο σπίτι για να είναι πάντα καθαρά

Απομάκρυνε σκουριές, κιτρινίλες και δύσκολες βρομιές από τις μαρμάρινες επιφάνειες στο σπίτι εύκολα και γρήγορα με καθαριστικό μαρμάρων για αγυάλιστα και γυαλισμένα μάρμαρα.


5. Καθάρισε τέντες και σκηνές στο λεπτό

Για να φαίνονται σαν καινούργια

Καθάρισε αποτελεσματικά τέντες, σκηνές, στέγαστρα, σκηνές θαλάσσης ακόμα και μουσαμάδες που έχουν εκτεθεί στις εξωτερικές συνθήκες με ειδικό σπρέι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μέσα και έξω, απομάκρυνε τους δύσκολους λεκέδες και τα υπολείμματα βρωμιάς όπως χώμα, λάσπη, άλατα κ.α.


6. Καθάρισε ανοξείδωτες επιφάνειες

Διώξε την σκουριά από μεταλλικές και χρωμιομένες επιφάνειες

Οι ανοξείδωτες επιφάνειες όπως νεροχύτες, ψυγεία και βρύσες χρειάζονται σχολαστικό καθαρισμό για να αποφευχθεί η οξείδωση και να απομακρυνθεί το λίπος, τα λάδια κλπ. Γίνετε εύκολα με ένα ισχυρό καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες.


7. Καθάρισε το κλιματιστικό σε 5 λεπτά

Για ευχάριστο άρωμα στο χώρο με αντιμικροβιακή δράση

Προστάτευσε την υγεία σου καθαρίζοντας το κλιματιστικό και όλα τα μέρη του. Προσπάθησε να το κάνεις μόνος σου για να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα. Χρησιμοποιήσε ειδικό καθαριστικό κλιματιστικού με αντιμικροβιακή δράση, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.


8. Γρήγορο καθάρισμα με ισχύ 2.000W

Αν υποφέρεις από αλλεργίες χρειάζεσαι μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρα HEPA

Ποιος είπε ότι το καθάρισμα πρέπει να είναι κουραστικό και βαρετό...για αυτό χρησιμοποιήσε ηλεκτρική σκούπα και αν υποφέρεις από αλλεργίες φρόντισε να έχει HEPA φίλτρα τα οποία παγιδεύουν αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα σωματίδια. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Πάμε να δούμε λύσεις για προστασία στο σπίτι...

1. Μόνωσε και σφράγισε διαρροές

Σταμάτα την διείσδυση υγρασίας και σκουριάς

Αν έχεις παρατηρήσεις ρωγμές και διαρροές και θέλεις να τις στεγανοποιήσεις τότε μπορείς να το κάνεις εύκολα με ένα μονωτικό σπρέι επικάλυψης καουτσούκ. Τα συγκεκριμένα σπρέι δημιουργούν ένα παχύ φιλμ για να γεμίζει ρωγμές και κενά και σφραγίζει διαρροές σε διάφορες επιφάνειες όπως μέταλλο, πλαστικό, σκυρόδεμα και PVC. Διόρθωσε τα προβλήματα και προστάτευσε του αγωγούς αποχέτευσης, τον ηλιακό, τις καμινάδες κ.α.


2. Ανανέωσε και προστάτευσε ξύλινες επιφάνειες 

Φρόντισε το ξύλο με καθαρό φυσικό λάδι

Για εσωτερική και εξωτερική χρήση με ιδιαίτερη ανθεκτικότητα σε νερό, αλκοόλ και οξέα τροφίμων χρησιμοποιήσε Pure Tung Oil. Είναι ιδανικό για τραπέζια πάγκους κουζίνας και υψηλής ποιότητας ξύλα εσωτερικού χώρου, είναι ασφαλής ακόμα και για χρήση σε παιχνίδια.

Αν θέλεις λάδι για ξύλινα εργαλεία και σκεύη μπορείς να χρησιμοποιήσεις οικολογικό λάδι κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα κατασκευασμένο από συστατικά φυτικής προέλευσης.


3. Αντιμετώπισε το σαράκι ξύλου 

Δράσε προληπτικά στην εισβολή ξυλοφάγων εντόμων

Αν έχεις παρατηρήσει αλλοίωση στις ξύλινες επιφάνειες από ξυλοφάγα έντομα και μύκητες τότε πρέπει να δοκιμάσεις μυκητοκτόνο σπρέι για το σαράκι και να αντιμετωπίσεις το αρρωστημένο ξύλο.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Πάμε να δούμε λύσεις για καθάρισμα στο αυτοκίνητο...

1. Καθάρισε υφάσματα και μοκέτες αυτοκινήτου

Απομάκρυνε τους επίμονους λεκέδες

Η αφαίρεση επίπονων και σκληρών λεκέδων βρωμιάς βαθιά στο ύφασμα είναι ένα πρόβλημα που ενοχλεί αισθητικά, οπτικά και προφανώς για λόγους υγείας μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Η λύση είναι εύκολη χρειάζεσαι ένα ισχυρό καθαριστικό ταπετσαριών για να επαναφέρεις τα καθίσματα σαν καινούργια.


Αν πάλι έχεις δερμάτινα καθίσματα μην ανησυχείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό - μαλακτικό δέρματος για καθάρισμα και προστασία δερμάτινων επιφανειών καθώς και για να αφαιρέσεις την βρωμιά.

Επίσης καλό θα ήταν να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο ένα ισχυρό καθαριστικό γενικής χρήσης για μέσα και έξω.

2. Καθάρισε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου για φρέσκο αέρα

Απομάκρυνε τα μικρόβια και τις δυσάρεστες οσμές

Πόσες φορές σου έχει τύχει να μυρίζει άσχημα ο αέρας από το κλιματιστικό και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Η απολύμανση του συστήματος κλιματισμού στο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει εύκολα με ένα απολυμαντικό σπρέι κλιματιστικού αυτοκινήτου με αφρό και ειδικό εύκαμπτο σωλήνα για άμεση εφαρμογή.


Πρόλαβε με αυτό τον τρόπο να μην εμφανιστούν μικροοργανισμοί, βακτηρίδια και μύκητες για μακροχρόνια αποτελέσματα.

3. Για να έχεις όλα τα καθαριστικά σε ένα μέρος

Διάλεξε ένα σετ καθαριστικών με τσάντα αποθήκευσης για την απόλυτη οργάνωση

Σίγουρα είναι πολύ εκνευριστικό όταν ψάχνεις τα καθαριστικά για το αυτοκίνητο και βρίσκονται όλα σε διαφορετικά μέρη από εδώ και από εκεί.


Η καλύτερη λύση είναι να πάρει ένα σετ καθαριστικών αυτοκινήτου σε βαλιτσάκι και να το τοποθετήσεις στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου ή στο παρκινγκ σου για να έχεις άμεση πρόσβαση γρήγορα και εύκολα σε ότι χρειαστείς.

Συμπλήρωσε με αρωματικά σετ αυτοκινήτου για να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα στην καμπίνα!

4. Κάνε το εξωτερικό του αυτοκινήτου να λάμψει

Απομάκρυνε βρωμιές και περιττώματα και προστάτευσε το χρώμα

Για πλύσιμο καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα συμπυκνωμένο σαμπουάν αυτοκινήτου για να κερδίσετε πολλές πλύσεις. Για βαθύ καθαρισμό και αφαίρεση των σκληρών λεκέδων.


Επίσης για να καθαρίσεις τα τζάμια στο αυτοκίνητο και να αποφύγεις το θάμπωμα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι καθαρισμού τζαμιών με αφρό

Τέλος μην ξεχάσεις τις ζάντες που από μόνες τους θέλουν ξεχωριστή φροντίδα καθώς επιδέχονται πολύ βρωμά από την κοντινή απόσταση με τον δρόμο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ισχυρό καθαριστικό ζαντών. Κάνε το βρώμικο πλύσιμο των ζαντών εύκολα και γρήγορα χωρίς να γρατσουνίσεις τις ζάντες του αυτοκινήτου σου.

5. Κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι με τα κατάλληλα εργαλεία

Για έναν γρήγορο και άνετο καθαρισμό χωρίς ζόρι

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στην δύσκολη θέση να πλένεις το αυτοκίνητο μέσα - έξω και να είσαι μόνο με ένα σφουγγάρι και ένα κουβά.


Η λύση είναι απλή θα πάρεις βούρτσες καθαρισμού για δραπανοκατσάβιδο και θα κάνεις την ζωή σου εύκολη. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλεις όπως σε χαλιά, μοκέτες, ζάντες μέχρι και σε ταλαιπωρημένα πατώματα, πλακάκια, νεροχύτες και μπανιέρες στο σπίτι.

Αν θέλεις όμως να κάνεις την διαδικασία πραγματικά παιχνιδάκι μην ψάχνεις αλλού η λύση είναι βούρτσα πλυσίματος πτυσσόμενη με τροφοδοσία νερού και θα ξεχάσεις να πηγαίνεις σε πλυντήριο αυτοκινήτων άσε που θα εξοικονομήσεις και αρκετά χρήματα.

6. BONUS TIP! επιδιόρθωσε τις γρατσουνιές στο χρώμα αυτοκινήτου

Γυάλισε και επιδιόρθωσε την βαφή στο αυτοκίνητο σου

Η άβολη στιγμή όταν αντικρίζεις μικρογρατσουνιές στο αυτοκίνητο σου μπορεί να μετατραπεί σε χαμόγελο αρκεί να ξέρεις ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις εύκολα γρήγορα και με μικρό κόστος μόνος σου. Θα χρειαστείς ένα σετ επιδιόρθωσης βαφής και γυάλισμα με αλοιφή. Διόρθωσε τοπικά το χρώμα και γυάλισε με την αλοιφή και ένα σφουγγάρι χειρός.


Επίσης αν θέλεις να επιτύχεις την απόλυτη προστασία στο χρώμα μπορείς να εφαρμόσεις μια υβριδική επίστρωση βαφής η οποία συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών επιστρώσεων κεραμικής βαφής με τα οφέλη της υβριδικής χημείας πολυσιλοξανίου με αποτέλεσμα να επιτυγχάνετε μια ισχυρή ανθεκτική φόρμουλα προστασία βαφής με πάνω από ένα χρόνο διάρκεια και υδροφοβικές ιδιότητες. Κερδίζεις μια επαγγελματική λύση χωρίς το υψηλό κόστος.

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Για να λαμβάνεις μηνιαία τα ενημερωτικά Newsletter μας πάτησε εδώ

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Πως να επιλέξεις την κατάλληλη αδιάβροχη μπότα!

- Απαραίτητος εξοπλισμός κυνηγιού!