Απαραίτητος εξοπλισμός κυνηγιού!

18/08/2021

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα πριν ξεκινήσετε το κυνήγι είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε απόλυτα προετοιμασμένοι από εξοπλισμό για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε.

Έλεγχος και προετοιμασία

Σίγουρα μια επιτυχημένη κυνηγετική έξοδος χαρακτηρίζετε από την επιτυχία των θηραμάτων, την απόλαυση της φύσης και μια σύντομη ξεκούραση μέσα στο δάσος για ένα γρήγορο γεύμα και μια ανανέωση που θα σας γεμίσει ενέργεια.

Πολύ σημαντικό βέβαια πριν ξεκινήσετε είναι να έχετε ενημερωθεί για τους κανονισμούς κυνηγιού στην περιοχή που θα κατευθυνθείτε, στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσετε σε μια γρήγορη καταγραφή για το τι θα χρειαστείτε.

Ο εξοπλισμός για το κυνήγι δεν αποτελείτε μόνο από το όπλο και τα φυσίγγια, υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά αξεσουάρ που θα δούμε παρακάτω απαραίτητα για μια ασφαλή εξόρμηση.

 

Εξοπλισμός και κυνήγι

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι ο ατομικός εξοπλισμός! 

Τα κυνηγετικά ρούχα πρέπει να είναι ελαφριά και να επιτρέπουν ευελιξία και γρήγορες κινήσεις απαραίτητο συστατικό για ένα επιτυχημένο κυνήγι. 

Οι φθινοπωρινοί μήνες επιτρέπουν εύκολα να φορέσετε ελαφριά ρούχα σε αντίθεση με τον χειμώνα όπου τα βαριά ρούχα είναι απαραίτητα. Ένα σακίδιο είναι απαραίτητο σε περίπτωση που βραχείτε ή σκίσετε τα ρούχα σας κατά την διάρκεια του κυνηγιού για να έχετε μαζί σας μία έξτρα αλλαξιά ώστε να διατηρηθείτε στεγνοί και να αποφύγετε ένα κρύωμα. Εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι και οι κυνηγετικές κάλτσες για να διατηρήσετε τα πόδια σας στεγνά καθόλη την διάρκεια που βρίσκεστε έξω για κυνήγι.

 

Παπούτσι κυνηγιού: επειδή το κυνήγι απαιτεί ορθοστασία και πολλές φορές σε περιβάλλον με βροχές και υγρασία καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα αδιάβροχο μποτάκι κυνηγιού που να υποστηρίζει τους αστραγάλους και να έχει αδιάβροχη αναπνεόμενη φόδρα που να διασφαλίζει την σωστή κυκλοφορία αέρα, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό του παπουτσιού. 

Γαλότσα κυνηγιού: Την χειμωνιάτικη περίοδο η καλύτερη λύση είναι να προχωρήσετε σε κυνηγετική γαλότσα γόνατος, με αντιολισθητική σόλα και αδιάβροχη για είστε ήσυχος και προστατευμένος από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Γιλέκο κυνηγιού: Μην ξεχνάτε ότι ένα γιλέκο κυνηγιού όσο και αν σας φαίνεται παράξενο αποτελεί και αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας σας. Ειδικά ένα γιλέκο σε πορτοκαλί χρώμα, θα έρχεται σε αντίθεση με το περιβάλλον στο οποίο κυνηγάτε και αυτό βοηθάει τους άλλους κυνηγούς να σας αναγνωρίσουν και να μην σας μπερδέψουν με κάποιο θήραμα αλλά και σε περιπτώσεις πυκνής ομίχλης.

Αντιανεμικό μπουφάν: Για μια στεγνή και άνετη ημέρα κυνηγιού ειδικά της κρύες μέρες του χειμώνα καιρό ένα τέτοιου είδους μπουφάν θα σας προστατέψει από το κρύο, τον άνεμο και το ψιλόβροχο! 

Ζακέτα Fleece: Μια ζακέτα εκτός ότι μπορεί να φορεθεί κάτω από το μπουφάν για έξτρα προστασία από το κρύο ιδιαίτερα για τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες ήμερες, διαθέτει και μεγάλες πλαϊνές τσέπες για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Επίσης διαθέτει τσέπη με φερμουάρ για να τοποθετήσετε ηλεκτρονικές συσκευές όπως GPS, VHF και κινητό.

Αδιάβροχο κυνηγιού: Στις ξαφνικές καταιγίδες ένα αδιάβροχο θα σας κρατήσει στεγνούς και θα σας χαρίσει ευελιξία λόγω του ειδικού σχεδιασμού στις μασχάλες που επιτρέπει την επώμηση, για να απολαύσετε την εξόρμηση σας ακόμα και τις βροχερές ημέρες.

Πολυεργαλείο: Για είστε πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της φύσης ενώ μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας για παν ενδεχόμενο. Ένα πολυεργαλείο με λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι η καλύτερη επιλογή για να αντέξει στη φθορά της καθημερινής χρήσης.

Μαχαίρι: Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μαχαίρι με σταθερή λεπίδα τα οποία διαθέτουν μεγάλη αντίσταση στην διάβρωση κατάλληλα και για κατασκηνωτικές δραστηριότητες.

 

Τέλος ένας φακό χειρός είναι πάντα χρήσιμος ή ένα φωτιστικό Led σε περίπτωση που κατασκηνώσετε το βράδυ στο δάσος για να κοιμηθείτε, καθώς και καθαριστικά τσέπης με ισοπροπυλική αλκοόλη για εύκολη χρήση και απολύμανση αντικειμένων που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Το ιδανικό είναι να βρίσκονται πάντα όλα τα παραπάνω στον σάκο του ταξιδιού σας ή στο αυτοκίνητο σας. 


Δείτε ακόμα:

- Βάλτε τέλος στην υγρασία σε ταράτσες και στέγες!

- Ξεθάμπωμα φαναριών!