Δημιουργία κήπου με λουλούδια από παλέτες με πιστόλι βαφής!

17/08/2020
δημιουργία κήπου με παλετες

Βρείτε την κατάλληλη παλέτα και φτιάξτε τον δικό σας κήπο με λουλούδια και βότανα!

Η κηπουρική, στις αστικές περιοχές ή την επαρχία είναι μια επιλογή που θα σας ανταμείψει μέσα σε βάθος χρόνου. Πόσες φορές αναρωτηθήκατε να φτιάξετε τον δικό σας κήπο με λουλούδια και βότανα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε όποτε θελήσετε απευθείας από τον κήπο σας.

Σίγουρα τα σπιτικά βότανα σε συνδυασμό με πολύχρωμα λουλούδια χαρίζουν ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα που θα σας γεμίσει την ψυχή με χαρά και για την απόλυτη χαλάρωση προσθέστε και ένα τραπέζι με καρέκλες για να απολαμβάνετε το πρωινό σας και να δροσίζεστε τα βράδια με μια όμορφη πινελιά ηλιακών φωτιστικών κήπου έτσι θα δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα για το βράδυ, ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Στο παρκινγκ, στην ταράτσα, στο υπόγειο, σε κάποια αποθήκη όλοι έχουμε ένα μέρος από αυτά γεμάτο με παλιά ξύλα, παλιά έπιπλα, παλέτες, πολύ πιθανόν και κάποια παλιά diy έργα που έμειναν στην μέση καλυμμένα με σκόνη περιμένοντας την σειρά τους για να επαναχρησιμοποιηθούν.

Αν έχετε στην συλλογή σας τα παραπάνω και λατρεύεται τα φρέσκα βότανα για το σπιτικό φαγητό σας, τότε αυτό είναι το τέλειο diy έργο για εσάς!

Παρακάτω θα δείτε πώς να μετατρέψετε μια παλιά παλέτα σε έναν όμορφο κήπο με λουλούδια και βότανα, έναν ιδιωτικό χώρο μέσα στο πράσινο όπου εκεί θα μπορείτε να καλλιεργήσετε: λεβάντα, δεντρολίβανο, σχοινόπρασο, βασιλικό για να βάζετε στις σαλάτες σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Οδηγίες για τη δημιουργία κήπου:

1ο Βήμα: Προετοιμάστε το χώρο εργασίας

Για να δημιουργήσετε τον κήπο από παλέτες το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας  τον χώρο εργασίας έξω στον κήπο όπου θα τοποθετήσετε και το κήπο σας. Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε. 


Καλύψτε την περιοχή με προστατευτικά καλύμματα. Αυτό θα κάνει εύκολο τον καθαρισμό της σκόνης που θα δημιουργηθεί από το τρίψιμο με το τριβείο.

2ο Βήμα: Τρίψτε την παλέτα με το τριβείο

Τρίψτε την παλέτα και τις σανίδες με τριβείο και αφαιρέστε τη σκόνη με ένα πανί μικροϊνών η μια σκούπα αφού τελειώσετε με το τρίψιμο.


3ο Βήμα: Συνδέστε τα στηρίγματα των ποδιών, μετά κόψτε την βάση για το μέγεθος των κουτιών και προσαρμόστε ανάλογα

Στηρίξτε την μεγαλύτερη πλευρά της παλέτας (120cm),  στο έδαφος. Στερεώστε τις δυο σανίδες για τα στηρίγματα ποδιών (περίπου 15 x 35cm),στην αριστερή και δεξιά πλευρά ώστε να δείχνουν προς τα έξω κάθετα προς την παλέτα, χρησιμοποιώντας δύο βίδες για κάθε μια.

 

Στην λεπτή σανίδα (11 x 117cm), μετρήστε τις εγκοπές για τις βάσεις του κουτιού, σημειώστε τις και κόψτε τις. Συνδέστε το ταμπλό ως βάση για τα κουτιά στην κάτω πλευρά του άνω ποδιού της παλέτας απέναντι από τα προσκολλημένα υποπόδια.

4ο Βήμα: Δημιουργήστε και προσαρμόστε τα πτερύγια του κουτιού

Γυρίστε την παλέτα για να ακουμπούν τα στηρίγματα ποδιών στο πάτωμα. Για κάθε κουτί μετρήστε τις οπές βίδας για τους μεντεσέδες και τη λαβή στις δύο σανίδες (διαστάσεις: 46x15cm), για τα πτερύγια του κιβωτίου και σημειώστε τις.

Αυτή θα είναι η πίσω πλευρά των πτερυγίων. Βιδώστε τους μεντεσέδες στην πίσω πλευρά αριστερά και δεξιά, καθώς και μια λαβή στο μπροστινό μέρος του πτερυγίου. Στη συνέχεια, συνδέστε τους μεντεσέδες στις άνω εσοχές της παλέτας.

 

Συμβουλή: αυτά τα κουτιά είναι ιδανικά για την αποθήκευση γαντιών, ψαλιδιών και γενικά εργαλείων κήπου. Επίσης θα προστατέψουν οποιαδήποτε ευαίσθητα μέρη των βοτάνων και των λουλουδιών έναντι των καιρικών συνθηκών.

5ο Βήμα: Συνδέστε την πέργκολα

Στο παράδειγμα της φωτογραφίας η πέργκολα έχει κοπεί σε ύψος περίπου 160cm. Συνδέστε το στο πίσω μέρος της παλέτας με βίδες σε διάφορα σημεία.


6ο Βήμα: Προετοιμάστε το χρώμα

Ανακατέψτε καλά το χρώμα του κωδικού που έχετε επιλέξει, στο παράδειγμα της φωτογραφίας είναι λευκό, αραιώστε αν είναι απαραίτητο.


Ρίξτε το χρώμα στο δοχείο του ψεκαστήρα βαφής W100 και πραγματοποιήστε ένα δοκιμαστικό ψεκασμό με το πιστόλι π.χ σε ένα παλιό κουτί από χαρτόνι.

7ο Βήμα: Ψεκάστε την παλέτα, τα κουτιά και την πέργκολα

Καλύψτε τους μεντεσέδες με χαρτοταινία. Ψεκάστε όλη την παλέτα από όλες τις πλευρές με ομοιόμορφη ταχύτητα εργασίας και απόσταση περίπου 15εκ.


 Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς.

8ο Βήμα: Προετοιμασία και προσαρμογή των πινακίδων

Γυαλίστε τις σανίδες για τις πινακίδες (διαστάσεις: 10x38cm) και σκουπίστε τις ξανά με ένα πανί μικροϊνών η μια σκούπα. Ανακατέψτε το χρώμα του μαυροπίνακα και αραιώστε το αν είναι απαραίτητο. Εναλλακτικά για γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε σπρέι με χρώμα μαυροπίνακα.

Στην συνέχεια ψεκάζουμε το χρώμα στις σανίδες και αν είναι απαραίτητο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Έπειτα αφήστε τις σανίδες να στεγνώσουν. Βιδώστε τα έξι σημάδια στα πόδια της παλέτας, σε κάθε περίπτωση, σε κάθε μία από τις εσοχές.


Οι πινακίδες δεν είναι μόνο διακοσμητικές, μπορείτε επίσης να γράψετε το όνομα των λουλουδιών ή των βοτάνων με κιμωλία. Διαφορετικά μπορείτε να γράψετε εμπνευσμένες φράσεις ή σύμβολα.

Συμβουλή: Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε σχολαστικά το σύστημα ψεκασμού βαφής της wagner  και τα δοχεία μετά την χρήση για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

9ο Βήμα: Προετοιμασία και προσαρμογή των πινακίδων

Φύτευση λουλουδιών – βοτάνων και τοποθέτηση τους σε γλάστρες


Γεμίστε τις γλάστρες και φυτέψτε τα όπως θέλετε. Τοποθετήστε της γλάστρες στην πέργκολα και ο δικός σας κήπος έχει ολοκληρωθεί.

Τελικό αποτέλεσμα

Η πέργκολα μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί με επιπλέον κρεμαστά γλάστρες, φώτα ή άλλα όμορφα και χρήσιμα αξεσουάρ. Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρούμε το ιδανικό μέρος για να την τοποθετήσουμε.

Είτε βρίσκεστε στην πόλη και θέλετε να αξιοποιήσετε δημιουργικά το μπαλκόνι σας ή στην επαρχία, αυτός ο κήπος λουλουδιών και βοτάνων σας επιτρέπει ενδώσετε στο πάθος σας για κηπουρική όπου κι αν ζείτε.

 

Συμβουλή: Ο πιο εύκολος τρόπος για την βαφή είναι με συστήματα ψεκασμού βαφής της Wagner! Τέλος τα ρολά, τα πινέλα και η χρονοβόρα διαδικασία. Χαρίζουν ένα υπέροχο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα γρήγορα κάνοντας το βάψιμο εύκολο χωρίς σταξίματα. Θα τελειώσετε χωρίς να το καταλάβετε και απολαμβάνετε ήδη τον καφέ σας.

Προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση ακόμα και στις πιο δύσκολες περιοχές.

Πλέον είτε πρόκειται για εσωτερικά χρώματα τοίχων είτε για εξωτερικά το αποτέλεσμα είναι πάντα λαμπρό χάρη στην ομοιόμορφη εφαρμογή χρώματος.


πηγή υλικού:https://www.wagner-group.com/en/do-it-yourself/projects-inspiration/all-projects/building-a-herb-garden-from-pallets/


Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Πως να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας

- Ανανέωση σαλονιού σε vintage style! με πιστόλι βαφής