Πως να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας

02/09/2019
Πως να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας


Αν έχετε μια ταλαιπωρημένη ή ξεπερασμένη κουζίνα που χρειάζεται ανανέωση, η βαφή με σπρέι είναι ένας οικονομικός, γρήγορος και εύκολος τρόπος να της δώσετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε ένα τέτοιο makeover από την Ισπανίδα blogger Olga Nieto από το blog El Rincón de la Creacion (The Creation Corner). 

Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας και να πετύχετε και εσείς μια παρόμοια εμφάνιση μόνοι σας.

Ποιο χρώμα είναι καλύτερο για τα ντουλάπια της κουζίνας;

Όταν ψάχνετε για ένα χρώμα που είναι κατάλληλο για ντουλάπια κουζίνας θα πρέπει να ψάξετε για χρώμα που αντέχει στον ατμό, την υγρασία, τη θερμότητα και τον καθημερινό καθαρισμό. Τα ντουλάπια της κουζίνας κατασκευάζονται συνήθως από ξύλο ή formica με ξύλινη εμφάνιση. 

Στην περίπτωση αυτή τα ντουλάπια κατασκευάστηκαν από formica με ξύλινη εμφάνιση.

Πως να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας με σπρέι;

Εάν τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο και είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζονται μόνο λείανση και βαφή. 

Εάν τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από formica, εκτός από το τρίψιμο θα πρέπει να περαστούν με ένα στρώμα αστάρι πριν βάψουμε.

Υλικά:

  • Σπρέι βαφής Pintyplus Home 400ml
  • Γυαλόχαρτο.
  • Καθαριστικό αλκοόλ ή παρόμοιο.
  • Χαρτοταινία
  • Κατσαβίδι για συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση.


Η πρώτη δουλειά πάντα είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια των ντουλαπιών για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες που μπορεί να επηρεάσουν τη βαφή ή να προκαλέσουν ανωμαλίες στο φινίρισμα. Στην περίπτωση των ντουλαπιών της κουζίνας είναι ακόμη πιο σημαντικό λόγω της ποσότητας λίπους και ατμών στους οποίους εκτίθενται. Στη συνέχεια θα λειάνετε την επιφάνεια. Αυτό θα εξυπηρετεί δύο σκοπούς, καταρχάς εξασφαλίζει ότι δεν θα παραμείνουν ακαθαρσίες ή υλικά καθαρισμού στην επιφάνεια και κατά δεύτερον ανοίγουν οι πόροι του ξύλου βελτιώνοντας την πρόσφυση του χρώματος.

Το τελευταίο βήμα πριν από τη βαφή είναι να αφαιρέσετε από τις μονάδες πόρτες και λαβές και να καλύψετε τα μέρη που δεν θέλετε να βαφούν.

Για αυτήν την κουζίνα  επιλέχθηκε το  ασημί-γκρι χρώμα  RAL 7001 από το  Pintyplus Evolution. Ανακινήστε καλά το σπρέι πριν το χρησιμοποιήσετε και ξεκινήστε τη βαφή. Πάντα λεπτές και σταυρωτές στρώσεις. Αυτό είναι από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά. Περιμένετε περίπου πέντε λεπτά και ψεκάζετε το δεύτερο στρώμα όπως το πρώτο.  Μετά από 15 λεπτά το χρώμα είναι στεγνό και μπορείτε να επανασυναρμολογήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας.

Πόσα σπρέι χρειάζονται για τα ντουλάπια της κουζίνας μου;

Κάθε σπρέι Pintyplus Evolution θα καλύπτει περίπου 2m2 με μία στρώση. Θα πρέπει να ψεκάσετε δύο ή τρεις στρώσεις. Επομένως, για να υπολογίσετε πόσα σπρέι χρειάζεστε, πρέπει να υπολογίσετε το σύνολο των τετραγωνικών που θα βαφούν να το διαιρέσετε με το 2 και να το πολλαπλασιάσετε με δύο ή τρία, ανάλογα με το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Συστήνουμε τρεις στρώσεις βαφής.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

πηγή: www.pintyplus.co.uk


Δείτε ακόμα:

Ανακαίνιση κουζίνας με λιγότερα από 50€
Πινέλο VS Σπρέι