Ανανεώστε τα έπιπλα στο κήπο!

05/08/2020

Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα και ή ζέστη είναι αισθητή, το απόλυτο καταφύγιο για δροσιά βρίσκετε στον κήπο ή την βεράντα σας.

Τα έπιπλα που βρίσκονται στον κήπο η στην βεράντα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχουν φθαρεί από τον χρόνο ή την ηλιακή ακτινοβολία, κάτι που μπορεί να διορθωθεί εύκολα και γρήγορα. Με την κατάλληλη συντήρηση και την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος η επιτυχία στην ανανέωση τους είναι σίγουρη.

Ξύλινα έπιπλα

Ο καθαρισμός και η αναζωογόνηση ενός καμένου ξύλινου επίπλου που βρίσκετε στον κήπο είναι μια εύκολη υπόθεση με ένα ισχυρό καθαριστικό ξύλου.

Μια βαθιά καθαριστική δράση θα αφαιρέσει την βρωμιά, την γήρανση και την ξήρανση από τον ήλιο καθώς και από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες! Εμείς προτείνουμε ένα τζέλ θιξοτροπικής σύνθεσης Turbogel.

Έγχρωμο λάδι εμποτισμού ξύλου

Για ένα ακόμα πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα, όταν το ξύλο θα έχει στεγνώσει εντελώς, μπορείτε να περάσετε ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα δηλαδή λάδι η κερί.

Το φινίρισμα με το λάδι θα επαναφέρει το ζεστό χρωματικό τόνο του ξύλου, και ταυτόχρονα το αδιαβροχοποιεί.

Προτείνουμε λάδι εμποτισμού Polacryl 320 το οποίο είναι και έγχρωμο με διάφορες αποχρώσεις για αυτούς που προτιμούν το χρώμα η θέλουν να αλλάξουν την εμφάνιση των επίπλων τους με μια χρωματική ανανέωση. 

Ένα έγχρωμο λάδι εμποτισμού, λειτουργεί και ως συντηρητικό χρώμα ξύλου, αδιαβροχοποιεί και προστατεύει το έπιπλο που βρίσκετε εκτεθειμένο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χαρίζει στο ξύλο ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα δίνοντας παράλληλα μια ενισχυμένη προστασία από τις UV ηλιακές ακτίνες.

  

Για ξύλινες εξωτερικές επιφάνειες προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε υδατοδιαλυτό τελικό χρώμα Aquasatin. Είναι άοσμο, με πολυουρεθανική σύνθεση παρέχοντας άριστα αποτελέσματα σε εξωτερικές επιφάνειες.Δώστε χρώμα στις πόρτες και τα παντζουρια σας ακόμα σε γλάστρες με την απίθανη λαδομπογιά νερού. Διατίθεται σε λευκό και σε έκδοση που επιδέχεται χρωματισμό (αποχρώσεις RAL)

Εναλλακτικά αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κερί (Χωρίς να χρειαστεί βάψιμο) για να δημιουργήσουμε μια φυσική λάμψη, τότε το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν από φυσικό κερί μέλισσας και κερί καρναούμπας όπως το Lacq Decowax για ένα βελούδινο φινίρισμα ή το Paste Wax Black Bison κερί Liberon είναι πασίγνωστο για την ποιότητά του και την χαρακτηριστική, ευχάριστη οσμή του. 

 

Μεταλλικά έπιπλα

Για τα μεταλλικά έπιπλα ο χειρότερος εχθρός είναι η σκουριά και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της είναι να περάσουμε αντισκωριακό αστάρι για μέγιστη προστασία.

Τρίβουμε όσο καλύτερα μπορούμε με μια βούρτσα τα σκουριασμένα σημεία και αφού απομακρύνουμε όλες τις σκουριές εύκολα και γρήγορα με ένα αντισκωριακό χρώμα 3 σε 1 Metalaid απευθείας πάνω στην σκουριά το οποίο έχει και επιλεγμένες αποχρώσεις για μια  μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία.

Σε αντικείμενα στα οποία δεν είναι σκουριασμένα προτιμήστε το Metal-x και ανανεώστε - βάλτε  χρώμα στα έπιπλα σας μπορείτε να διαλέξετε τις επιλεγμένες αποχρώσεις από το χρωματολόγιο του.

Paint Tip: για βαμμένες μεταλλικές επιφάνειες, τρίβουμε με το κατάλληλο γυαλόχαρτο μέχρι να αποκτήσουν ένα θαμπό φινίρισμα και εφαρμόζουμε από πάνω το χρώμα για μεταλλικές επιφάνειες.

 


Πλαστικά έπιπλα

Μπορείς να μεταμορφώσεις και τα πλαστικά σου έπιπλα με χρώμα με ένα άοσμο σπρέι νερού Pintyplus Home για μια γρήγορη αλλαγή σε πλαστικά όπου καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα αστάρι πλαστικού. Επίσης μπορείτε να βάψετε πόρτες και παράθυρα, επίσης και για διακοσμητικά αντικείμενα που πιθανόν να έχετε στο κήπο ή στην βεράντα από πηλό, πλαστικό, βάζα ή ακόμα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όπως μικρά χαλιά ή διακοσμητικά μαξιλάρια.

 

Εάν έχετε πολλές γλάστρες τότε προτείνουμε το χρώμα Terracotta σε σπρέι που δίνει την εμφάνιση και την αίσθηση του  ηλιοκαμένου πηλού και χαρίζει στο αντικείμενο μια αυθεντική όψη σατινέ πήλινου εφέ με ανθεκτική επιφάνεια στις καιρικές συνθήκες.

Τέλος αν θέλετε να απομακρύνεται την βρωμιά και τους επίμονους λεκέδες από τα πλαστικά προτείνουμε ένα ισχυρό οικολογικό καθαριστικό με βάση το νερό για εξαιρετικό για πλαστικές καρέκλες κήπου , τραπέζια , κουφώματα , και γενικά αντικείμενα από pvc επαναφέροντας την λευκότητα τους.


Και μην ξεχνάτε για όσους δεν σκοπεύουν να αξιοποιούσουν δημιουργικά το χρόνο τους , αλλά σκοπεύουν να φύγουν διακοπές , να γυρίσουν πίσω υγιείς.....

πηγή φωτογραφικού υλικού:https://www.freepik.com/https://unsplash.com/, https://pixabay.com/el/, https://pxhere.com/


Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Βάψιμο μεταλλικών καγκέλων

- Σαράκι - Top 10 Συμβουλές για την αντιμετώπισή του!