ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! Βάψιμο μεταλλικών καγκέλων

02/06/2018
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! Βάψιμο καγκέλων

Το να βάψετε μεταλλικά κάγκελα μπορεί να γίνει μια επίπονη εργασία, αν δεν γίνει σωστά. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, πριν από την βαφή, εξαρτώνται από την κατάσταση που βρίσκονται τα κάγκελα και μπορούμε να τα διαχωρίσουμε σε 3 περιπτώσεις.

1η Καινούρια κάγκελα:

Όταν τα κάγκελα είναι καινούργια ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσετε στην καθαρότητα τους. Τα σίδερα συνήθως μετά την επεξεργασία τους στα μηχανήματα έχουν υπολείμματα από λάδια, τα οποία είναι ο χειρότερος εχθρός για την βαφή, προκαλεί το ξεφλούδισμα του χρώματος. Στην περίπτωση αυτή τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

1. Πλύνετε σωστά τα κάγκελα. Αυτό γίνεται με διαλυτικό. Το διαλυτικό βοηθάει να απαλλαγεί η μεταλλική επιφάνεια από κάθε υπόλειμμα.

2. Ξεπλύνετε με νερό. Το νερό θα απομακρύνει τα υπολείμματα διαλυτικού που θα εμπόδιζαν στην βαφή των καγκέλων.

3. Χρησιμοποιήστε ένα καλό αντισκωριακό αστάρι ως βάση για την βαφή σας. Ένα στρώμα από αντισκωριακό αστάρι μετάλλου θα επιτρέψει στην βαφή να κολλήσει καλύτερα και θα παρατείνει την διάρκεια ζωής της. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου μια ημέρα γιατί πρέπει να είναι απόλυτα στεγνό πριν εφαρμόσετε το χρώμα.

4. Βάψτε τα κάγκελα με δύο λεπτές στρώσεις χρώματος μετάλλου. Αυτό θα δώσει στην νέα σας βαφή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Δείτε εδώ το χρώμα μετάλλου: METAL-X Αλκυδικό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες

2η Βαμμένα σε καλή κατάσταση κάγκελα:

Στην περίπτωση που τα κάγκελα είναι βαμμένα και σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει αρχίσει η αλλοίωση του χρώματος και το ξεφλούδισμα, τα πράγματα είναι πιο απλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε πριν από την βαφή είναι να τρίψετε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο τα κάγκελα, χωρίς να αφαιρέσετε το ήδη υπάρχον χρώμα.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η επιφάνεια τους πιο σαθρή προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσφυση στο χρώμα αποφεύγοντας το ξεφλούδισμα. Στη συνέχεια βάψτε τα κάγκελα με δύο λεπτές στρώσεις χρώματος μετάλλου. Αυτό θα δώσει στην νέα σας βαφή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.



Δείτε εδώ το χρώμα μετάλλου: PAINTOL HS Aλκυδικό βερνικόχρωμα πολυτελείας

3η Βαμμένα σε κακή κατάσταση κάγκελα:

Η πιο χρονοβόρα από τις περιπτώσεις που εξετάζουμε είναι όταν τα κάγκελα είναι βαμμένα και σε κακή κατάσταση, δηλαδή διακρίνετε ξεφλούδισμα και σκουριά. Τα στάδια για να βάψετε σωστά τα κάγκελα είναι:

1. Αφαιρέσετε το παλιό χρώμα από τα κάγκελα, αντί να προσπαθήσετε να βάψετε πάνω του, κάνοντας τις επιφάνειες όσο το δυνατόν ομαλότερες πριν την έναρξη της βαφής. Αυτό μπορεί να γίνει με τρίψιμο με το χέρι ή με αμμοβολή.

Στη συνέχεια ρίξτε μια καλή ματιά στα κάγκελα για τυχόν σημάδια σκουριάς. Αν υπάρχει σκουριά τότε πρέπει να την αφαιρέσετε σωστά. Ένας σημαντικός λόγος για την αφαίρεση της σκουριάς είναι η απορρόφηση του ασταριού από το μέταλλο.

Τώρα αυτό το μέρος του έργου μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά πρέπει να γίνει. Πάρτε μια ανθεκτική συρμάτινη βούρτσα και αρχίστε να αφαιρείτε το χρώμα και τη σκουριά. Αφού ολοκληρώσετε και την αφαίρεση της σκουριάς, χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να εξομαλύνετε τυχόν υπολείμματα.

Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας φορώντας γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα για να προστατευτείτε από τα σωματίδια που απελευθερώνονται κατά την αφαίρεση της βαφής και σκουριάς.

2. Τώρα αφού πλύνετε τα κάγκελα με διαλυτικό και νερό, είστε έτοιμοι για το αστάρι. Ένα στρώμα αστάρι μετάλλου με αντισκωριακές ιδιότητες θα επιτρέψει στην βαφή να κολλήσει καλύτερα και θα παρατείνει την διάρκεια ζωής της. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου μια ημέρα γιατί πρέπει να είναι απόλυτα στεγνό πριν εφαρμόσετε το χρώμα.

Παλαιότερα κυρίως αλλά και σήμερα, αντί για αστάρι μετάλλου, εφαρμόζεται το γνωστό ΜΙΝΙΟ θαλάσσης για την προστασία των καγκέλων.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα χρώμα που είναι κατάλληλο για μεταλλικές επιφάνειες. Όλα τα χρώματα δεν είναι ίδια, άλλα χρώματα είναι για ξύλο, άλλα για πλαστικό και άλλα για μέταλλο. Βάψτε τα κάγκελα με δύο λεπτές στρώσεις χρώματος. Αυτό θα δώσει στην νέα σας βαφή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επιλέξτε από τις βασικές αποχρώσεις στα ντουκοχρώματα από το να φτιάξετε από την χρωματική βεντάλια της κάθε εταιρείας γιατί έχουν μεγαλύτερη καλυπτικότητα.


Καλή επιτυχία...!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική