Οδηγός Βαφής Σκαφών! | Μέρος 3ο |

23/03/2022

Στο 3ο μέρος του blog μας θα ασχοληθούμε με τον οδηγό βαφής για πολυεστερικά σκάφη, την φροντίδα και την συντήρηση τους.

Δες το 1ο μέρος για την βαφή μεταλλικών σκαφών εδώ και το 2ο μέρος για την βαφή ξύλινων σκαφών εδώ.

Οδηγός βαφής πολυεστερικών σκαφών

Δες το βίντεο και ανακάλυψε τι θα χρειαστείς για τα ύφαλα και τα έξαλα του σκάφους σου:

Αναλυτικά για τα ύφαλα σε πολυεστερικό σκάφος θα χρειαστείς:

- Υψηλής ποιότητας πολυουρεθανικό αστάρι 2 συστατικών Uni Primer, για την προστασία επιφανειών με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μετά το γυαλοχαρτάρισμα αφήνει μια λεία επιφάνεια που επιτρέπει το εύκολο τσεκάρισμα του σκάφους και εξομαλύνει το υπόστρωμα γεμίζοντας τις ατέλειες του πολυεστέρα.

- Yφαλόχρωμα υψηλής απόδοσης Tropikal 830840850, για προστασία του σκάφους από προσκόλληση οστρακοειδών και χόρτου, κατάλληλο για ταχύτητες μέχρι 35-40 μίλια/ ώρα.

Αναλυτικά για τα έξαλα σε πολυεστερικό σκάφος θα χρειαστείς:

- Πολυουρεθανικό αστάρι 2 συστατικών Uni Primer, για την προστασία επιφανειών με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μετά το γυαλοχαρτάρισμα αφήνει μια λεία επιφάνεια που επιτρέπει το εύκολο τσεκάρισμα του σκάφους και εξομαλύνει το υπόστρωμα γεμίζοντας τις ατέλειες του πολυεστέρα. 

Υψηλής ποιότητας τελικό χρώμα πολυουρεθάνης 2 συστατικών Polygloss, μεγάλης χημικής αντοχής, υψηλή γυαλάδα high gloss, καθαρίζεται εύκολα, με μεγάλη χημική αντίσταση στη βενζίνη ,στο πετρέλαιο, στο λάδι, σε ήπια οξέα και σε αλκάλια.

- Ειδικό πρόσθετο πολυουρεθάνης ενός συστατικού additive 640, διαφανές, αναμειγνύεται με τo Polygloss και αυξάνει την στιλπνότητα, ελαστικότητα και αντοχή στις χημικές και καιρικές επιδράσεις, στις μηχανικές καταπονήσεις και την αντοχή στο νερό.

Για αποφυγή ολίσθησης σε κατάστρωμα πολυεστερικού σκάφος θα χρειαστείς:

- Ειδικό αντιολισθητικό χρώμα πολυουρεθάνης για καταστρώματα σκαφών 2 συστατικών Antiskid, με εξαιρετική πρόσφυση και μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Εναλλακτικά αν χρειάζεσαι μια γρήγορη και εύκολη λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αντιολισθητικό σπρέι.

- Ειδικό πρόσθετο πολυουρεθάνης ενός συστατικού additive 640, ενισχύει την φυσική και χημική αντοχή του τελικού χρώματος (Antiskid).

Θέλεις να ανανεώσεις τα μπαλόνια, τα μαξιλάρια ή το φουσκωτό σκάφος σου;

Η λύση είναι απλή, χρειάζεσαι ένα ειδικό ελαστικό χρώμα βαφής σε σπρέι για εύκολη Diy χρήση. Μπορείς να ανανεώσεις το φουσκωτό σκάφος, τα μαξιλάρια, τις σημαδούρες, τα μπαλόνια, τα καθίσματα, ακόμα και για οικιακή χρήση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς, σε οποιαδήποτε επιφάνεια PVC. 

Δεν χρειάζεσαι αστάρι, εφαρμόζεις απευθείας το σπρέι, θα δώσει προστασία και μεγάλη αντοχή στις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες ειδικά σε ένα παραθαλάσσιο περιβάλλον.

Θέλεις να ανανεώσεις την βαφή της μηχανή του σκάφος σου;

Μπορείς εύκολα να πετύχεις την απόχρωση από γνωστές μάρκες μηχανών θαλάσσης με το ειδικό σπρέι βαφής μηχανών σκαφών θαλάσσης για εσωλέμβιες ή εξωλέμβιες μηχανές. Μεγάλο πλεονεκτήματα που θα κερδίσεις είναι η μεγάλη ανθεκτικότητα στα λάδια, τα καύσιμα και τις ψυκτικές ουσίες λόγο της υψηλής ποιότητας ακρυλικής ρητίνης του σπρέι. Αντοχή στις δύσκολες θαλάσσιες καιρικές συνθήκες, ιδανικό για βαφή, επαναβαφή και ρετουσάρισμα.

Ψάχνεις ένα σφραγιστικό ναυτιλιακό υλικό που να αντέχει;

Με ένα πολυουρεθανικό σφραγιστικό – συγκολλητικό μπορείς να αποκτήσεις ελαστικούς αρμούς ανθεκτικούς σε ταλαντώσεις, εξωτερικά και εσωτερικά του σκάφους σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε ναυτιλιακή κατασκευή που θέλεις να σφραγίσεις όπως ξύλο, μέταλλο, αστάρια μετάλλων και βαφές (2 συστατικών), κεραμικά υλικά και πλαστικά (GRP).

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Επαναφορά γυαλάδας με ολοκληρωμένο σετ αλοιφών

Σε 3 μόνο βήματα θα έχεις ολοκληρώσει την επαναφορά της γυαλάδας του gelcoat στο σκάφος σου, προτείνουμε το ολοκληρωμένο σετ αποκατάστασης γυαλάδας σκάφους της Farecla.

1o Βήμα: Ξεκινάς με την αφαίρεση λεπτών γρατσουνιών. Με την αλοιφή κοπής, υδροδιαλυτής βάσης, η οποία αφαιρεί σημάδια τριβής από επιφάνειες gelcoat και βαμμένες.

2ο Βήμα: Συνεχίζεις με την αλοιφή γυαλίσματος, για να αποκτήσεις αυτή την υψηλή γυαλάδα με καλό βάθος και καθαρότητα. Η αλοιφή αφαιρεί την θαμπάδα και τις γραμμές στο gelcoat, την πολυουρεθάνη, αναζωογονεί το χρώμα επαναφέροντας  την αρχική του γυαλάδα.

3ο Βήμα: Στο τέλος περνάς το γυαλιστικό κερί σκαφών. Ένα υψηλής απόδοσης πολυμερές κερί ειδικά μελετημένο για τελική γυαλάδα και αντίσταση στο νερό.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κερί γυαλίσματος σκαφών, για να πετύχεις ένα φινίρισμα υψηλής γυαλάδας πάνω σε gelcoat, ναυτιλιακά χρώματα, βαμμένο αλουμίνιο και μεταλλικά μέρη για μια μακράς διάρκειας προστασία από την UV ακτινοβολία .

Καθαρισμός σκάφους

Αφαίρεσε τους λεκέδες, τα σημάδια σκουριάς από τα εξαρτήματα του σκάφους, τα σημάδια από περιττώματα πουλιών, τα άλατα και άλλες βρωμιές που έχουν κάτσει καιρό πάνω στην επιφάνεια με καθαριστικό σκάφους σε μορφή gel, είναι κατάλληλο για καθαρισμό επιφανειών fiberglass, gelcoat και σε επιφάνειες βαμμένες με χρώματα & βερνίκια 2 συστατικών.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Τέλος μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ένα κάλυμμα σκάφους για προστασία από την βροχή, την υγρασία, τη σκόνη και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου σε περιόδους αδράνειας.

Ελπίζουμε να σου άρεσε το άρθρο και να πήρες χρήσιμες συμβουλές για την βαφή πολυεστερικών σκαφών. Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και έχεις απορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Συντήρηση φουσκωτών σκαφών.

- Πως πλένω σωστά το αυτοκίνητο μου.