Οδηγός Βαφής Σκαφών! | Μέρος 1ο |

26/02/2022

Η συντήρηση του σκάφους είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα μετά το τέλος της χειμερινής σεζόν, σε αυτό το blog θα ασχοληθούμε με την βαφή και συντήρηση μεταλλικών σκαφών.

Οδηγός βαφής μεταλλικών σκαφών

Δείτε το βίντεο και ανακαλύψτε τι θα χρειαστείτε για τα ύφαλα και τα έξαλα του σκάφους σας:

Αναλυτικά για τα ύφαλα σε μεταλλικό σκάφος θα χρειαστείτε:

- Ειδικό αντισκωριακό αστάρι πολυουρεθάνης 2 συστατικών X-Rust, ιδανικό για επιφάνειες σιδήρου, φθαρμένου γαλβανιζέ και άλλες εσωτερικές και εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες. Με ισχυρά αντισκωριακά συστατικά του προστατεύουν το μέταλλο από την διάβρωση και τη σκουριά σε παραθαλάσσιο ή υποθαλάσσιο περιβάλλον.

- Αφαιρετικό διαβρωτικό υφαλοχρωμάτων Decapante titan, απομακρύνει εύκολα τις παλιές μουράβιες, χωρίς τρίψιμο, ξύσιμο και γυαλοχαρτάρισμα.

- Yφαλόχρωμα υψηλής απόδοσης Tropikal 830840850, για προστασία του σκάφους από προσκόλληση οστρακοειδών και χόρτου, κατάλληλο για ταχύτητες μέχρι 35-40 μίλια/ ώρα.

Αναλυτικά για τα έξαλα σε μεταλλικό σκάφος θα χρειαστείτε:

- Ειδικό αντισκωριακό αστάρι πολυουρεθάνης 2 συστατικών X-Rust, ιδανικό για επιφάνειες σιδήρου, φθαρμένου γαλβανιζέ και άλλες εσωτερικές και εξωτερικές μεταλλικές επιφάνειες. Με ισχυρά αντισκωριακά συστατικά του προστατεύουν το μέταλλο από την διάβρωση και τη σκουριά σε παραθαλάσσιο ή υποθαλάσσιο περιβάλλον.     

- Υψηλής ποιότητας τελικό χρώμα πολυουρεθάνης 2 συστατικών Polygloss, μεγάλης χημικής αντοχής, υψηλή γυαλάδα high gloss, καθαρίζεται εύκολα, με μεγάλη χημική αντίσταση στη βενζίνη ,στο πετρέλαιο, στο λάδι, σε ήπια οξέα και σε αλκάλια.

- Ειδικό πρόσθετο πολυουρεθάνης ενός συστατικού additive 640, διαφανές, αναμειγνύεται με τo Polygloss και αυξάνει την στιλπνότητα, ελαστικότητα και αντοχή στις χημικές και καιρικές επιδράσεις, στις μηχανικές καταπονήσεις και την αντοχή στο νερό.

Αναλυτικά για τo κατάστρωμα σε μεταλλικό σκάφος θα χρειαστείτε:

- Ειδικό αντιολισθητικό χρώμα πολυουρεθάνης για καταστρώματα σκαφών 2 συστατικών Antiskid, με εξαιρετική πρόσφυση και μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Εναλλακτικά αν χρειάζεστε μια γρήγορη και εύκολη λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντιολισθητικό σπρέι.

- Ειδικό πρόσθετο πολυουρεθάνης ενός συστατικού additive 640, ενισχύει την φυσική και χημική αντοχή του τελικού χρώματος (Antiskid).

Επαναφορά gelcoat με ολοκληρωμένο σύστημα αποκατάστασης γυαλάδας

Σε 4 φάσεις έχετε ολοκληρώσει την επιφάνεια του σκάφους σας στην αρχική του κατάσταση, προτείνουμε το ολοκληρωμένο σετ της 3M.

1η φάση: Ειδικό σαμπουάν σκαφών για την απομάκρυνση βρωμιάς από την επιφάνεια του σκάφους.

2η φάση: Χοντρή αλοιφή ταχείας κοπής ιδανική για την επίτευξη υψηλής αντοχής γυαλίσματος.

3η φάση: Ψιλή καθαριστική αλοιφή σκαφών επαναφοράς χρώματος και γυαλάδας του gel coat. 

4η φάση: Κερί σκαφών εξαιρετικής γυαλάδας και ανθεκτικής high gloss προστασίας.

Δείτε το βίντεο με τα βήματα εφαρμογής των αλοιφών:

Καθαρισμός σκάφους

Μία δύσκολη αλλά πολύ σημαντική δουλειά, είναι ο καθαρισμός του σκάφους ειδικά όταν έχει μείνει στο νερό ακίνητο για πολύ καιρό. Αφαιρέστε τους λεκέδες και τα σημάδια σκουριάς από τα εξαρτήματα του σκάφους, καθώς και τα σημάδια από περιττώματα πουλιών, άλατα και άλλες βρωμιές που έχουν κάτσει καιρό πάνω στην επιφάνεια.

Προτείνουμε το καθαριστικό Grunt, είναι σε μορφή gel και είναι κατάλληλο για καθαρισμό επιφανειών fiberglass, gelcoat και σε επιφάνειες βαμμένες με χρώματα & βερνίκια 2 συστατικών.

Δείτε το βίντεο εφαρμογής του καθαριστικού:

Αν θέλεις να μάθεις χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση και βαφή μεταλλικών σκαφών δες εδώ

Μετά τον καθαρισμό του σκάφους μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ένα κάλυμμα σκάφους για την προστασία από τη βροχή, την υγρασία, τη σκόνη και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου σε περιόδους αδράνειας και μη χρησιμοποίησης του.

Ελπίζουμε να σου άρεσε το άρθρο και να πήρες χρήσιμες συμβουλές για την βαφή μεταλλικών σκαφών. Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και έχεις απορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Υφαλόχρωμα! Γιατί το σκάφος σας πρέπει να έχει την καλύτερη απόδοση.

- Χρώμα ανακαίνισης κουζίνας και μπάνιου!