Αφήστε το αποτύπωμα σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

08/05/2021
Afiste to apotupoma sas me ygro guali kai alginika alata

Δημιουργίες με υγρό γυαλί!

Έχετε δει όλες αυτές τις υπέροχες κατασκευές με την διάφανη διακοσμητική επικάλυψη που χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε ξύλινα τραπέζια και ρολόγια αλλά και κάθε είδους διακοσμητικό και αναρωτιέστε τι είναι και πώς να το φτιάξετε;

Φτιάξτε ένα καφέ, καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε παρακάτω!

Όλες οι κατασκευές αυτού του είδους γίνονται με την χρήση υγρού γυαλιού, είναι μια διάφανη εποξειδική ρητίνη δυο συστατικών πολύ ισχυρή σε υγρή μορφή και χρησιμοποιείται για να δώσει αυτήν την γυαλιστερή όψη γυαλιού. Μπορείτε να την εφαρμόσετε σε διάφορες επιφάνειες όπως ξύλο, πέτρα, μέταλλο, πλαστικό, κοσμήματα, τεχνοτροπίες και σε diy κατασκευές. Επίσης και για εγκιβωτισμό διάφορων αντικειμένων όπως ένα όστρακο από την θάλασσα εγκλωβισμένο μέσα σε υγρό γυαλί ένα υπέροχο καλοκαιρινό διακοσμητικό για το τραπεζάκι στο μπαλκόνι.


Οι χρήσεις του είναι πάρα πολλές και με σύμμαχο την φαντασία σας, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το υγρό γυαλί με χρωστική για να δώσετε χρώμα και ένταση στις δημιουργίες σας. Η ποσότητα της χρωστικής πρέπει να είναι πολύ μικρή για να πάρει το υγρό γυαλί μια ελαφριά απόχρωση αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει και διάφανο.

Η τέχνη της εφαρμογής!

Οι εφαρμογές όπως είπαμε και παραπάνω είναι πάρα πολλές ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες πολύ γνωστές όπως η χύτευση μέσα σε καλούπια για να εγκλωβίσουμε διακοσμητικά αντικείμενα. Η επίστρωση πάνω σε αντικείμενα από κάθε είδους υλικό ξύλο, χαρτόνι, καμβάδες, ύφασμα, μέταλλο πηλό, γύψο και πολλά ακόμη.


Με της εφαρμογές επίστρωσης προσέχουμε ιδιαίτερα και σύμφωνα με αυτό που θέλετε να φτιάξετε φροντίζετε και το ανάλογο πάχος στρώματος υγρού γυαλιού που θα ρίξετε έτσι ώστε κάθε κατασκευή να έχει το σωστό οπτικό αποτέλεσμα.



Για παράδειγμα ένα λεπτό στρώμα είναι αρκετό για φωτογραφίες, έργα τέχνης που θα μείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Αντίθετα για κατασκευές που χρειάζονται γεμίσματα όπως τραπέζια, κοσμήματα τότε το πάχος στρώσης θα είναι μεγαλύτερο αντίστοιχα και η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

Η σωστή μέτρηση φέρνει και εκπληκτικά αποτελέσματα!

Μεγάλη προσοχή δίνουμε πάντα στην ποιότητα του υγρού γυαλιού που θα χρησιμοποιηθεί και πάντα ακολουθούμε της οδηγίες του κατασκευαστή. Προχωράμε σε ακριβές μέτρημα των συστατικών και την σωστή ανάμειξη τους γιατί αυτά τα βήματα είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη προσπάθεια. Αν τυχόν η ποσότητα που θα βάλετε είναι μεγαλύτερη τότε υπάρχει κίνδυνος να μην σκληρύνει σωστά το αντικείμενο σας και αν η ποσότητα του σκληρυντή είναι μεγαλύτερη από όσο πρέπει η διαδικασία στερεοποίησης θα επιταχυνθεί αφύσικα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια τελική όψη που θα είναι κιτρινωπή και θαμπή.

Κατά την διάρκεια ανάμειξης των δυο συστατικών είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε φυσαλίδες, εγκλωβισμένο αέρα από την διαδικασία ανάδευσης. Για την εξάλειψη τους χρησιμοποιήστε ένα θερμαντικό μέσο όπως αναπτήρα ή ένα φλόγιστρο περάστε χωρίς να τις ακουμπήσετε και αυτές θα εξαφανιστούν άμεσα.

Σε κατασκευές με υγρό γυαλί και πολλά χρώματα με διάφορα σχέδια συνιστούμε να προσέχετε γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται ξεχωριστά σε διαφορετικό δοχείο με υγρό γυαλί και χρωστικές και όσο το υγρό γυαλί είναι ακόμα υγρό πάνω στην επιφάνεια μπορείτε να παρέμβετε με μια οδοντογλυφίδα και να κάνετε διάφορα χρωματιστά σχέδια.

Δώστε χρόνο στο υγρό γυαλί και θα το λατρέψετε!

Το μόνο που χρειάζεται για να ασχοληθείτε με το υγρό γυαλί και να φτιάξετε εκείνο το ξύλινο τραπεζάκι που είδατε στο διαδίκτυο είναι υπομονή και να μην  βιαστείτε να ξεκινήσετε με μεγάλα πράγματα αμέσως.

Προμηθευτείτε πρώτα μια συσκευασία κάποια κοσμήματα η αντικείμενα που θέλετε να εγκλωβίσετε και πειραματιστείτε πρώτα με αυτά. Δοκιμάστε διάφορα καλούπια και παίξτε με τις δοσολογίες (πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες κατασκευαστή), για να δείτε τα λάθη σας, τους χρόνους στερεοποίησης του υλικού και την τελική όψη στις κατασκευές σας.



Έπειτα μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε και χρώμα στο υγρό γυαλί για να δείτε τα αποτελέσματα και πως συμπεριφέρεται, αφού εξοικειωθείτε με όλη αυτή την πρακτική εξάσκηση σε ένα από τα ομορφότερα και δημιουργικά hobby που υπάρχουν τότε είναι απλώς θέμα χρόνου να φτιάξετε οποιαδήποτε δημιουργία φανταστείτε!

Αποτυπώστε τις αναμνήσεις με έναν δημιουργικό τρόπο!

Ένας ακόμα υπέροχος τρόπος να αποτυπώσετε πραγματικά ένα κομμάτι του σώματος σας είναι τα αλγινικά άλατα. Στην ουσία τα αλγινικά άλατα είναι σκόνες που τις αναμειγνύουμε με νερό και φτιάχνουμε αντίγραφα από το κορμί μας όπως το χέρι μας, το πρόσωπο μας, το πόδι μας, την πατούσα του αγαπημένου μας κατοικίδιου, την πατούσα από το παιδί μας που μόλις ήρθε στον κόσμο ή ακόμα και τα αποτυπώματα όλης της οικογένειας μας για να το βάλουμε στο σαλόνι μας εκεί που θα αναδειχθεί σε ένα υπέροχο πρωτότυπο διακοσμητικό.

Τα αλγινικά άλατα έχουν εξαιρετική αντιγραφική ικανότητα με πολύ καλές λεπτομέρειες, είναι μη τοξικό προϊόν οπότε μπορείτε να το εφαρμόσετε άφοβα επάνω στο δέρμα.


Δουλεύετε πολύ εύκολα και στεγνώνει γρήγορα απαιτείτε μια διαδικασία ανάμειξης με νερό, μέσα σε αυτό το καλούπι μπορείτε να χυτεύσετε διάφορα υλικά όπως τσιμέντο, γύψο, σιλικόνη κλπ.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Βάλτε τέλος στην υγρασία σε ταράτσες και στέγες..!

- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! Βάψιμο μεταλλικών καγκέλων