Διακοσμητική Μαγεία: Diy Χριστουγεννιάτικες ιδέες με σπρέι!

02/12/2023

Φτιάξε την διάθεση σου με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και βάψε με σπρέι εύκολα διακοσμητικούς τάρανδους, χριστουγεννιάτικα δεντράκια με glitter, κάδρο με χρώμα μαυροπίνακα, διακοσμητικές γιρλάντες και οτιδήποτε άλλο έχεις στην διάθεση σου...πάμε να δούμε την διαδικασία παρακάτω! 

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για το diy project...

1. Χριστουγεννιάτικο decor

Βρες ένα καλά αεριζόμενο χώρο και ξεκίνα

Για να βάψεις τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δεντράκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις σφυρήλατο σπρέι βαφής σε χάλκινη και ασημί απόχρωση ή αν θέλεις φέτος να παίξεις λίγο παραπάνω με τα χρώματα δοκίμασε και σπρέι βαφής με μεταλλικό εφέ σε αποχρώσεις ροζ-χρυσό και λευκό χρυσό.

Μην ξεχάσεις να ανακινήσεις το δοχείο του σπρέι τουλάχιστον για ένα λεπτό αφού η μπάλα ανάμειξης αρχίσει να κουδουνίζει, κράτησε το σπρέι σε απόσταση 8-12cm από τα δέντρα και εφάρμοσε την βαφή με σταθερή κίνηση μπρος-πίσω, επικαλύπτοντας ελαφρά κάθε διαδρομή (εφάρμοσε μερικές ελαφριές στρώσεις χρώματος με διαφορά λίγων λεπτών). Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμπειρία βαψίματος με σπρέι για ένα ξεκούραστο ψεκασμό δες την χειρολαβή για σπρέι.

 


Πάμε να δούμε χρώμα glitter...

2. Βάλε λίγο glitter για christmas feeling

Αστραφτερό εφέ με εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Όταν σιγουρευτείς πως το χρώμα έχει στεγνώσει στην αφή, τότε έχει έρθει η ώρα να προσθέσεις το glitter που σου αρέσει. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ακρυλικό χρώμα νερού glitter σε όποια από τις τέσσερις αποχρώσεις επιθυμείς (χρυσό, χάλκινο, μπρονζέ, ασημί). Είναι άοσμο, στεγνώνει αργά και έτσι έχεις χρόνο για να το δουλέψεις και να πετύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Το αφήνεις να στεγνώσει και είναι έτοιμο.

 

Πάμε να δούμε τι χρώμα κιμωλίας σε σπρέι θα βάλουμε...

3. Βάψε τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα με χρώμα κιμωλίας

Ξύλινα διακοσμητικά και γιρλάντες με εφέ κιμωλιας σε σπρέι

Στα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα όπως και στους ξύλινους τάρανδους που έχουμε στο συγκεκριμένο poject θα ακολουθήσεις τα ίδια βήματα όπως είδαμε παραπάνω με την διαφορά ότι θα χρησιμοποιήσουμε χρώμα κιμωλίας σε σπρέι.

Αν βέβαια θέλεις να κάνεις καλύτερη δουλειά που να αντέξει στον χρόνο τότε υπάρχουν τρία απαραίτητα βήματα:
1ο βήμα προετοιμάζουμε την επιφάνεια ψεκάζοντας με αστάρι σπρέι για χρώμα κιμωλίας.
2ο βήμα περνάμε το χρώμα κιμωλίας σε σπρέι
3ο βήμα περνάμε το προστατευτικό βερνίκι σε σπρέι για χρώμα κιμωλίας με την ιδιαιτερότητα εδώ πως μπορούμε να επιλέξουμε το τελείωμα του βερνικιού ανάμεσα ματ, σατινέ ή γυαλιστερό.

Μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμα για να τα τοποθετήσεις στο χριστουγεννιάτικο decor σου και να προσθέσεις την προσωπική σου πινελιά και λίγο ακόμη γιορτινή λάμψη στον χώρο σου.

Πάμε να δούμε τι χρώμα κιμωλίας σε σπρέι θα βάλουμε...

4. Βάψε την παλιά κορνίζα με χρώμα μαυροπίνακα

Για να γράψει όλη η οικογένεια της χριστουγεννιάτικες ευχές

Αρχικά αφαίρεσε το πλαίσιο της κορνίζας για να το βάψεις με χρώμα κιμωλίας σε σπρέι σε όποια απόχρωση επιθυμείς. Μπορείς και εδώ να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα αστάρι, χρώμα, βερνίκι κλπ. 

 

Στην συνέχεια με ένα ρολό εφάρμοσε δύο στρώσεις χρώμα μαυροπίνακα στην επιφάνεια του κάδρου. Για ομαλό και ομοιόμορφο φινίρισμα, χρησιμοποιήσε ελαφριές και ομοιόμορφες πινελιές και απέφυγε την υπερβολική κύλιση με το ρολό. 

 

Πολύ σημαντικό είναι να αφήσεις να περάσουν τουλάχιστον 3-4 ημέρες προτού χρησιμοποιηθεί ο πίνακας. Για να συνηθίσει η φρεσκοβαμμένη επιφάνεια του μαυροπίνακα την κιμωλία, τρίψε με την πλευρά μια κιμωλίας όλη την επιφάνεια και σβήσε με ένα στεγνό πανί, πρόσθεσε το χριστουγεννιάτικο σου μήνυμα και απόλαυσε το.

 

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Αν δεν λαμβάνεις τα μηνιαία ενημερωτικά Newsletter μας πάτησε εδώ

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Diy Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

- Diy ιδέες για να δώσετε στα αντικείμενα σας μεταλλικό χρώμα!