Ιδέες diy για να δώσετε στα αντικείμενα σας μεταλλικό χρώμα!

26/10/2019
metalliko-khroma-neroy-diy-deco-metal-350ml-banner


Οι DIY κατασκευές είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι τις καθημερινότητας των δημιουργικών ανθρώπων που ασχολούνται μόνοι τους ξαναζωντανεύοντας παλιά φθαρμένα αντικείμενα άλλα και καινούργια αλλάζοντας το χρώμα και την υφή τους. 

Μια πινελιά από Industrial Design

Τα μεταλλικά αντικείμενα και χρώματα κερδίζουν έδαφος δίνοντας στο χώρο σας μια νότα από το industrial design που συνδυάζει την χρήση μεταλλικών σωλήνων, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλα, επιτραπέζιων φωτιστικών, ραφιέρες, τραπεζάκια, γραφεία κλπ. Κατά κύριο λόγο θεωρείται περισσότερο αντρικό στιλ διακόσμησης χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει πως δεν μπορεί να υιοθετηθεί και από γυναίκες DIYers που λατρεύουν τα μεταλλικά αντικείμενα στην διακόσμηση.

 

Σίγουρα το να αγοράσετε χάλκινα, χρυσά, μπρονζέ ή ασημί αντικείμενα κάθε φορά που σας έρχεται μια ιδέα για κατασκευή θα ήταν, μάλλον, λίγο ακριβό. Η καλύτερη λύση θα ήταν να αγοράσετε ένα οικονομικό χρώμα νερού με μεταλλική απόχρωση στις ανάλογες αποχρώσεις και να κάνετε την δουλειά σας εύκολα και γρήγορα.

 

Μια μικρή ποσότητα θα ήταν αρκετή για να μετατρέψετε τα απλά αντικείμενα στο σπίτι σας σε εντυπωσιακά διακοσμητικά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας!

Μεταλλικές αποχρώσεις για πανέμορφους συνδυασμούς

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εφαρμογής χρώματος νερού στις αποχρώσεις του χαλκού, ασημί, χρυσού και μπρονζέ, είναι πως μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε έξυπνα και οικονομικά να δώσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην διακόσμηση του σπιτιού σας, στις αποχρώσεις που επιθυμείτε. Επιπλέον μπορείτε να δώσετε μια ξεχωριστή νότα σε κάθε δωμάτιο ή να συνδυάσετε τις αποχρώσεις του ασημί και του χαλκού για μια πανέμορφη διχρωμία που θα απογειώσει το στυλ σας.

 

Tip: Σας προτείνουμε το κατάλληλο χρώμα ή σπρέι με εφέ μετάλλου Metallic Easy Max  ανάλογα με το υλικό (πλαστικό, ξύλο, γυψοσανίδα, γυαλί, μέταλλο) έτσι ώστε να πάρετε ένα σωστό αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή.

Δώστε ζωή στα παλιά σας αντικείμενα

Βάψτε παλιά μεταλλικά κηροπήγια, τραπεζάκια, διακοσμητικά αντικείμενα π.χ. ψεύτικα φρούτα, φωτιστικά, μικρά βαζάκια με χρώμα ή σπρέι και προσθέστε τα στη διακόσμηση του σαλονιού σας.

 

Μερικά φυτά μέσα στα βαζάκια ολοκληρώνουν την εικόνα όπως και ακόμα μπορείτε να βάψετε τα βαζάκια σε χρώμα χαλκού σε συνδυασμό με ένα τραπεζάκι σε χρώμα ασημί, όπου μπορούν να συνδυαστούν άψογα μεταξύ τους στην διακόσμηση, θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα σας.

 

Σίγουρα θα έχετε αντικείμενα που κάθονται άδικα στην αποθήκη σας, π.χ. μια μεταλλική ραφιέρα που δεν σας εμπνέει πλέον, μπορείτε λοιπόν να της δώσετε ζωή και να την βάψετε στην απόχρωση του χαλκού ή του χρυσού με μεταλλικό χρώμα νερού ή σπρέι και να αλλάξει αμέσως την εικόνα του χώρου εκμοντερνίζοντας την στο δευτερόλεπτο.

 

Τα χρώματα νερού σε μεταλλικές αποχρώσεις όπως το Deco Metal και τα σπρέι με εφέ μεταλλου Pintyplus Evolution μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να κάνουν όλα τα αντικείμενα σας να φαίνονται πολύ πιο ακριβά!

Δώστε μεταλλική λάμψη

Επίσης μπορούμε να αλλάζουμε την όψη σε μεταλλικές γλάστρες, μεταλλικά και ξύλινα έπιπλα, γυάλινα βάζα, χάλκινα και μεταλλικά πιάτα και φωτιστικά. Μάλιστα με τη βοήθεια της χαρτοταινίας μπορούμε να φτιάξουμε το εφέ με μια λωρίδα χρώματος στα ποδαράκια από τα κομοδίνα, σε καρέκλες και σε οτιδήποτε διαθέτει πόδια σε χρόνο ρεκόρ!

 

Αντικείμενα καθημερινά που δεν έχουμε φανταστεί πως μπορούν να ταιριάξουν στο χώρο μας τώρα παίρνουν πνοή δίνοντας τους σκοπό και χρήση ανανεώνοντας με μια μεταλλική όψη και σατινέ φινίρισμα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς να μην τα θαυμάσει!

 

Αν είστε λάτρης των κατασκευών "φτιάξτο μόνος σου" και της διακόσμησης με κυρίαρχο στοιχείο αυτό του μετάλλου τότε το αυτό που χρειάζεστε είναι όρεξη και κέφι για να ξεκινήσετε γρήγορα και εύκολα τις νέες σας δημιουργίες για ένα μεταλλικό στυλ που θα μαγέψει!

δείτε περισσότερες ιδέες από το blog μας:

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δείτε ακόμα:

10 Ιδέες διακόσμησης κουζίνας με μαυροπίνακα..!
Ιδέες DIY διακόσμησης με χαλκό. Η πιο δημοφιλής τάση στην διακόσμηση!