Πάσχα στο εξοχικό ή στο χωριό; | 5 πράγματα που θα χρειαστείς |

02/04/2022

Η άνοιξη πλησιάζει και ήδη σκέφτεσαι να πίνεις το καφεδάκι σου στο μπαλκόνι και να λιάζεσαι!  

Παρακάτω θα δούμε οικονομικές εναλλακτικές επιλογές για σκίαση, συντήρηση και επισκευή.

Δεν έχεις τέντα στο μπαλκόνι;

Μην σκας υπάρχουν και τα πανιά σκίασης!

Μια καλή και οικονομική λύση για να προστατευτείς από τον ήλιο και να έχεις μεγάλη κάλυψη σκίασης είναι τα τριγωνικά ή τετράγωνα πανιά σκίασης, αναλόγως το διακοσμητικό στυλ που θέλεις να πετύχεις στο μπαλκόνι σου. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ανάμεσα από διαφορετικά χρώματα για να δένουν με τον υπόλοιπο χώρο.

Τα πανιά σκίασης είναι οικονομική επιλογή με μεγάλη λειτουργικότητα, μπορείς να το μεταφέρεις από το ένα μπαλκόνι στο άλλο ακόμα και στην αυλή σου για ένα οικογενειακό τραπέζι. Επίσης μπορείς να το πάρεις μαζί σου ειδικά το Πάσχα στο εξοχικό ή στο χωριό για να έχεις σκίαση παντού στο λεπτό χωρίς ιδιαίτερο κόστος και κόπο.

Πολύ καλή επιλογή είναι και ο μουσαμάς τέντα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέντα, καλό θα ήταν να προτιμήσεις έναν που θα είναι 100% αδιάβροχος, να διαθέτει μεταλλικούς κρίκους για εύκολη πρόσδεση για να τον τοποθετείς όπου θέλεις.

Τέλος για να βοηθήσεις την κατάσταση στο μπαλκόνι μπορείς να προσθέσεις φυτά για να προσφέρουν την δροσιά τους, σκίαση και φυσικά ομορφιά στον χώρο. Επίσης σε κάποια σημεία μπορείς να κρεμάσεις κουρτίνες με κρίκους αρκεί να μπορείς να τα στερεώσεις κάπου π.χ. στα κάγκελα έτσι ώστε να μπορείς να τις ανοιγοκλείνεις ανάλογα την διάθεση σου. Αν έχεις παράθυρα και επιθυμείς σκίαση και εκεί μπορείς να χρησιμοποιήσεις στόρι από μπαμπού που διαθέτει μηχανισμό και τυλίγετε σε ρολό, για να το ανοίγεις και να το κλείνεις όποτε θέλεις.

Φτιάξε φυσική σκίαση με καλαμωτές!

Πολύ καλή φυσική σκίαση θα σου χαρίσει και η καλαμωτή από ψιλό καλάμι. Θα σε προστατεύσει από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Συνήθως έρχεται σε ρολό, μπορείς να την τοποθετήσεις κατά μήκος του μπαλκονιού στα κάγκελα και ως οροφή αλλά προδιαθέτει να έχεις κάποια πέργκολα από μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό για το καταφέρεις.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Φτιάξε φυσική σκίαση με ξύλινη πέργκολα και φυλλωσιά!

Ένας ακόμη οικονομικός τρόπος να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου είναι η συνθετική φυλλωσιά κισσού με ξύλινη πέργκολα η οποία διακρίνετε στην πίσω όψη και χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση ότι περιτριγυρίζεσαι από φύση.

Το φύλλωμα τους αν και συνθετικό μοιάζει πάρα πολύ με φυσικό και είναι πλεγμένο με τέτοιο τρόπο για να παραμένει σταθερό σε συνθήκες αέρα και εξαιρετικά ανθεκτικό στις υπεριώδης UV ακτίνες του ηλίου.

Μπορείς να την τοποθετήσεις πανεύκολα και είναι μια οικονομική λύση που θα ομορφύνει τον χώρο σου, τον κήπο σου, την περίφραξη σου και οπουδήποτε αλλού επιθυμείς μια αλλαγή.

Ανανέωσε και συντήρησε ξύλινες επιφάνειες με έγχρωμο βερνίκι!

Τώρα που πλησιάζει ο καιρός για εξορμήσεις στο εξοχικό για Πάσχα ή στο χωριό είναι και η κατάλληλη ώρα να προετοιμάσεις το έδαφος και να ανανεώσεις τις ξύλινες επιφάνειες που χρειάζονται βαφή και συντήρηση.

Για τις εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες καλό είναι να επιλέξεις έγχρωμο βερνίκι εμποτισμού - λάδι ξύλου, αυτό θα διεισδύσει στο ξύλο και θα το προστατεύσει από την δύσκολες καιρικές συνθήκες και την υγρασία και μπορείς να το εφαρμόσεις εύκολα με πινέλο.

Δείτε το βίντεο με το χρωματολόγιο εδώ

Επισκεύασε και σφράγισε διαρροές στο σπίτι με σπρέι!

Δεν είναι και λίγες η φορές που επισκέφτηκες το εξοχικό ή το σπίτι στο χωριό και βρέθηκες αντιμέτωπος με διαρροή υδάτων στα εξωτερικά λούκια, ζημιές στην σκεπή, κάποια διαρροή σε σωλήνα αποχέτευσης και δεν ήξερες τι να κάνεις.

Η λύση είναι εύκολη και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σπρέι σφράγισης διαρροών που σταματά αμέσως τις διαρροές, τις στεγανοποιεί και σταματά την διείσδυση της υγρασίας και της σκουριάς. 

Σίγουρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πληθώρα επιφανειών όπως μέταλλο, πλαστικό, σκυρόδεμα για να λύσεις και αλλού προβλήματα που πιθανόν προέκυψαν. Μπορείς να διαλέξεις και το χρώμα που ταιριάζει στην περίπτωση σου για να έχεις και ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Ελπίζουμε να σου άρεσε το άρθρο και να πήρες χρήσιμες συμβουλές για την σκίαση, την συντήρηση και την επισκευή ζημιών για το εξοχικό, το σπίτι στο χωριό αλλά και στην πόλη. Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και έχεις απορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Δημιουργίες με υγρό γυαλί 

- Βαφή πέτρινων επιφανειών