Βαφή και καθαρισμός πέτρινων επιφανειών!

03/04/2021

Ώρα για εξωτερική ανανέωση!

Ο καιρός έξω έχει αρχίσει να είναι ήδη πολύ καλός και η ώρα για ξεκούραση στον κήπο ή το μπαλκόνι πλησιάζει γρήγορα!

Σίγουρα έχεις σκεφτεί να ανανεώσεις τις παλιές και φθαρμένες πέτρινες επιφάνειες στο σπίτι και αναρωτιέσαι ποιος είναι ένας οικονομικός τρόπος, μην αγχώνεσαι διάβασε παρακάτω και θα δεις!


Ένας ωραίος χώρος από πέτρα δίνει ένα άλλο ύφος και αποτελεί μια απόδραση από την καθημερινότητα και σου χαρίζει την απόλυτη ηρεμία παρέα με το αγαπημένο σου ρόφημα!

Φτιάξτο μόνος σου!

Για να προχωρήσεις μόνος σου στην προστασία και την συντήρηση πέτρινων επιφανειών δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα. 

Αυτό που σίγουρα πρέπει να αναλογιστείς είναι πως κάθε πέτρινη επιφάνεια έχει και διαφορετική απορροφητικότητα ανάλογα με την σύσταση της.

Στις πορώδεις πέτρινες επιφάνειες θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα υλικού σε αντίθεση με τα μη απορροφητικά είδη πέτρας. Σε όποια περίπτωση αν βρίσκεστε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο βερνίκι πέτρας.

Βαφή και συντήρηση πέτρινων επιφανειών!

Αν επιθυμείς να τονίσεις το φυσικό χρωματισμό της πέτρας και παράλληλα να προστατεύσεις την επιφάνεια από την υγρασία και την απορρόφηση λεκέδων, τότε προτείνουμε ένα άχρωμο ακρυλικό βερνίκι πέτρας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις εσωτερικά και εξωτερικά.

Αποτελεί επίσης την ιδανική λύση για κήπους και αυλές και έχουμε να προτείνουμε και μια ακόμα πιο οικονομική λύση σε άχρωμο ακρυλικό βερνίκι πέτρας για να κάνετε διάφορες ανανεώσεις με μικρό κόστος!    

Το να βρίσκεστε σε σπίτι με πέτρινες επιφάνειες που μάλιστα είναι και παραθαλάσσιο τότε σίγουρα η ανάγκη για συντήρηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, στην περίπτωση αυτή προτείνουμε ένα πολυουρεθανικό βερνίκι πέτρας για να επιτύχετε την μέγιστη δυνατή προστασία. 


Σε ένα υγρό περιβάλλον καλό είναι να προτιμήσεις ένα πολυουρεθανικό βερνίκι για να στεγανοποιήσεις την επιφάνεια, να την αδιαβροχοποιήσεις και να ζωντανέψεις την πέτρα, επιτυγχάνωντας έτσι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλη την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού που η οικογένεια και η φίλοι σου μαζεύεστε παρέα για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασάκι! 

Καθαρισμός πέτρινων επιφανειών!

Ο καθαρισμός μιας πέτρινης επιφάνειας είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία και προτιμότερο είναι να την κάνεις με ειδικά καθαριστικά για φυσικά πετρώματα που χρησιμοποιούνται ακόμα και για τα πλακάκια του πεζοδρομίου μπροστά από το σπίτι σας που τόσα χρόνια τα βλέπετε λερωμένα και δεν ξέρετε με τι να τα καθαρίσετε.

Προετοιμασία βαφής πέτρινων επιφανειών!

Μην ξεχνάς πως όλη αυτή η διαδικασία θα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα αν γίνει και η απαραίτητη προεργασία σωστά.

1ο Βήμα: Προετοίμασε την επιφάνεια και καθάρισε καλά με μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσεις παλιά χρώματα, λάδια και τυχόν βρωμιές, στην συνέχεια λείανε με ένα γυαλόχαρτο και κράτα την επιφάνεια καθαρή.

2ο Βήμα: Πλύνε διεξοδικά την επιφάνεια και αφού καθαρίσεις τα μεγάλα κομμάτια βρωμιάς, τρίψε την πέτρα με νάιλον βούρτσα ή σφουγγάρι. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο καθαριστικό ή κάτι που έχεις ήδη στο σπίτι όπως απορρυπαντικό πιάτων αναμεμειγμένο με νερό. Στην συνέχεια ξέπλυνε τον τοίχο με καθαρό νερό για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα. Αν κατά τον καθαρισμό προσέξεις κάποιες ζημιές ή ρωγμές καλό θα ήταν να τις επισκευάσεις πριν προχωρήσεις σε βαφή.

3ο Βήμα: Ήρθε η ώρα να προχωρήσεις στην βαφή και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα ρολό με μεγάλη τρίχα για να μπορεί να μπαίνει στις βαθύτερες γωνίες. Φρόντισε να μην λερώσεις και προστάτευσε τα δάπεδα και τα έπιπλα σου αν βάφεις σε εσωτερικό χώρο με νάυλον. Προστάτευσε και τον εαυτό σου, με μάσκα προστασίας και προστατευτικά γυαλιά.

Εφάρμοσε 2 με 3 στρώσεις ανάλογα πάντα με την απορροφητικότητα της πέτρινης επιφάνειας που βάφεις!

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Συντήρηση φουσκωτών σκαφών.

- Ανανεώστε τα έπιπλα στο κήπο!