Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε. | μέρος 1|

28/03/2020
BANNER_BLOG_MENOUME SPITI PART 1

Τα νέα δεδομένα με τον ιό COVID -19, μας επηρεάζουν όλους  για την προστασία της Δημόσιας υγείας  μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειας μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε έξυπνους τρόπους και λύσεις για να περάσετε τις ώρες σας στο σπίτι δημιουργικά.

Η οικογένεια έχει μαζευτεί στο σπίτι και περνά  πολλές ώρες μαζί όπως παλιά, είναι μια ευκαιρία λοιπόν μικροί και μεγάλοι να απασχοληθούν σε δημιουργικές  εργασίες μαζί ξοδεύοντας  ποιοτικό  χρόνο και φτιάχνοντας  κάτι  όμορφο που θα  μείνει  στην οικογένεια.

Πειραματιζόμαστε με ξύλινες κορνίζες και όχι μόνο

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να μετατρέψετε απλές ξύλινες κορνίζες που έχετε μέσα στο σπίτι η στο πατάρι σε vintage αντικείμενα, εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο Chalk paint, δίνοντας όψη παλαιωμένου ξύλου.  

Θα χρειαστείτε:  Δύο χρώματα κιμωλίας σε σπρέι Chalk paint, ή κιμωλίας πινέλου ξύλινη κορνίζα της αρεσκείας σας και ένα πανάκι.

Τα βήματα είναι απλά: 

1. Βάφετε όλη την επιφάνεια με το χρώμα που έχετε επιλέξει σαν βάση και περιμένετε λίγο να στεγνώσει.

2. Βάφετε με το δεύτερο χρώμα και με το πανάκι σκουπίζετε σε σημεία ώστε να εμφανιστεί το πρώτο χρώμα.

Έτοιμη η ξύλινη κορνίζα να διακοσμήσει το σαλόνι σας η την κρεβατοκάμαρα σας, ανάλογα την διακόσμηση και την προσωπική σας προτίμηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Διακόσμηση παντού με χρώμα μαυροπίνακα

Κάθε επιφάνεια στο σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης, ένα μέρος όπου θα συγκεντρώνετε τις σκέψεις σας, θα γράφεται quotes, γλυκά σημειώματα για τον σύντροφο σας, ακόμα και ένα τέλειο μέρος για να ζωγραφίζουν τα παιδιά  χωρίς φόβο να λερωθεί ο τοίχος.

Ζωγραφίστε με κιμωλία όσες φορές  θέλετε  πάνω στον μαυροπίνακα σβήστε και ξεκινήστε από την αρχή, μετατρέψτε ακόμα διάφορα αντικείμενα στο σπίτι όπως ένα φωτιστικό, ένα κομοδίνο, ένα τραπέζι, μια κρεμάστρα, στο ψυγείο, στα ντουλάπια, στις πόρτες, στα πλακάκια, χρησιμοποιώντας  βέβαια αστάρι γενικής χρήσης όπως το Universal Primer Spray και φυσικά χρώμα μαυροπίνακα  το Blackboard της Novasol.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Industrial style εύκολα & γρήγορα

Κάθε επιφάνεια μπορεί να μετατραπεί και να αποδώσει στον χώρο σας ένα βιομηχανικό feeling! Δώστε μεταλλική όψη σε αποχρώσεις του χαλκού, μπρούντζου, χρυσού και του ασημί αντί να αγοράσετε αντικείμενα με αυτή την όψη φτιάξτε τα εσείς. Η καλύτερη λύση θα ήταν να αγοράσετε ένα οικονομικό χρώμα νερού όπως το Deco Metal με μεταλλική απόχρωση στις ανάλογες αποχρώσεις και να κάνετε την δουλειά σας εύκολα και γρήγορα. Έξυπνα και οικονομικά μπορείτε να δώσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην διακόσμηση του σπιτιού σας, στις αποχρώσεις που επιθυμείτε. Επιπλέον μπορείτε να δώσετε μια ξεχωριστή νότα σε κάθε δωμάτιο ή να συνδυάσετε τις αποχρώσεις του ασημί και του χαλκού για μια πανέμορφη διχρωμία που θα απογειώσει το στυλ σας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ανανέωση κουζίνας αλλαγή διάθεσης

Αναμφισβήτητα περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα και ειδικά αυτές τις στιγμές που πρέπει να μείνουμε στο σπίτι πολλές μέρες. Οι χώροι που βρισκόμαστε συνεχώς τείνουν να μας κουράζουν γρήγορα, για αυτό και η αλλαγή στην διακόσμηση, το χρώμα, την διαρρύθμιση των επίπλων είναι απολύτως αναγκαία για την ανανέωση της ενέργειας του χώρου κάτι που θα σας αναζωογονήσει και θα έχετε περισσότερη ενέργεια. Μια υπέροχη ιδέα είναι να βάψουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας, πόσες φορές έχουμε σκεφτεί να το κάνουμε αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε, λοιπόν η ώρα αυτή ήρθε και η διαδικασία εύκολη με εκπληκτικά αποτελέσματα. Πείτε αντίο σε μια ξεπερασμένη κουζίνα και καλωσορίστε την νέα και μοντέρνα με μια εντελώς νέα εμφάνιση. Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι κατασκευασμένα συνήθως από ξύλο η Formica με ξύλινη εμφάνιση. Τα βήματα απλά για ξύλο θα χρειαστεί λείανση και βαφή και στην περίπτωση Formica θα χρειαστεί τρίψιμο, αστάρι και στην συνέχεια χρώμα. Τα υλικά είναι απλά ή ένα σπρέι βαφής Home της Pinty Plus, ή  μία Ριπολίνη Νερού σατινέ Aquasatin ένα γυαλόχαρτο ένα καθαριστικό αλκοόλ, μια χαρτοταινία και ένα κατσαβίδι για συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


 

Δημιουργική απασχόληση μαζί με τα παιδιά σας

Με τα παιδιά στο σπίτι η υποχρεώσεις αυξάνονται περισσότερο, η δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε φτιάχνοντας μια κατασκευή μαζί τους η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την δική τους συμμετοχή, ένα όμορφο project για τις στιγμές που περνάμε όλοι μαζί στο σπίτι με την οικογένεια και ένας δημιουργικός τρόπος να απασχολήσεις τα παιδιά.

Ένα πραγματικό κουτί θα επιτρέψει στα παιδιά να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα ψηφιακά παιχνίδια και να κατασκευάσουν κάτι με τα ίδια τους τα χέρια. Ένα ξύλινο κουτί λοιπόν με μαγνήτη θα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε έναν αυτοκινητόδρομο στον τοίχο κολωντας πάνω τα αυτοκίνητα του παιδιού σας, πάλι με τον ίδιο τρόπο όπως και στο κουτί.

Η ιδέα είναι να διακοσμήσουμε το κουτί με χρώμα κιμωλίας και να μετατρέψουμε το εσωτερικό μέρος του καπακιού σε μαγνητική επιφάνεια που θα χρησιμεύει για να γαντζώνονται γράμματα και οι αριθμοί μαγνήτες ή ότι άλλο θέλετε εσείς ή τα παιδιά σας.

Για να δημιουργήσουμε μια μαγνητική επιφάνεια στο ξύλινο κουτί θα χρησιμοποιήσουμε το χρώμα συγκράτησης μαγνήτη Hold Magnet Spray της Pintyplus.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Αναμένοντας περισσότερες ιδέες στο blog μας στο 2ο μέρος . 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!