Δημιουργίες με σχοινί και χρώμα κιμωλίας!

21/01/2021

Δημιουργίες για το σπίτι εύκολα & γρήγορα!

Μια όμορφη εμφάνιση σε αντικείμενα στο σπίτι μπορεί να γίνει εύκολα και με ένα αποτέλεσμα που θα αποζημιώσει!

Οι diy κατασκευές με σχοινί τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και σίγουρα είναι μια αφορμή για να καυχιέστε μπροστά σε φίλους και γνωστούς για το ταλέντο και τον χρόνο που ξοδέψατε για να τα κατασκευάσετε. 

Το σχοινί γιούτα καθιστά την τέλεια επιλογή, γιατί κερδίζει από εμφάνιση, έχει απαλή υφή και είναι μεγάλης αντοχής, θα το βρείτε σε διάφορες διαμέτρους ανάλογα με τα γούστα σας και το αντικείμενο που θέλετε να φτιάξετε.

 

Διαθέσιμες διαστάσεις σχοινιού μπορείτε να δείτε εδώΣχοινί διακοσμητικό γιούτα 16mmΣχοινί διακοσμητικό γιούτα 14mmΔιακοσμητικό σχοινί γιούτα 10mmΔιακοσμητικό σχοινί γιούτα 8mm

Οι επιλογές για diy κατασκευές και διακόσμηση είναι πάρα πολλές και σίγουρα με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο και φανταστικό.

Δώστε χρώμα και ζωντάνια στις diy κατασκευές!

Μια ακόμη ιδέα για να δώσετε ένταση, χρώμα και διάθεση, είναι να αναβαθμίσετε τις γλάστρες σας τυλίγοντας κυκλικά σχοινί για να καλύψετε την γλάστρα, έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλιας σε σπρέι για να δώσετε χρώμα στο σχοινί και να ζωντανέψετε την κατασκευή σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το οικολογικό χρώμα κιμωλίας για να δώσετε την τέλεια αντικέ εμφάνιση στις DIY κατασκευές σας.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα πορτατίφ που έχετε στο κομοδίνο ή το σαλόνι σας, τυλίγοντας με σχοινί η την βάση ή το καπέλο του φωτιστικού. Προσθέτουμε χρώμα κιμωλίας σε σπρέι στις περιοχές που δεν θα καλύψουμε με σχοινί. Για να γίνει εύκολα και γρήγορα η διαδικασία του βαψίματος προτείνουμε πιστόλι βαφής για σπρέι.

 

Οι ιδέες για diy κατασκευές είναι αμέτρητες!

Οι συνήθεις επιλογές για κατασκευές με σχοινί είναι πάρα πολλές, σκεφτείτε τον χώρο σας και δείτε τι ταιριάζει και που μπορεί να μπει, για παράδειγμα ένα χαλάκι από σχοινί είναι εύκολο στην κατασκευή του.

Θα χρειαστείτε μεγάλη ποσότητα σχοινιού και ένα πιστόλι κόλλας φυσικά φροντίστε να έχετε προμηθευτεί ράβδους σιλικόνης για μην ξεμείνετε και αν είναι η κατασκευή για εξωτερικό χώρο τότε χρησιμοποιήστε κόλλα με μεγάλη αντοχή στο νερό. Πιάνουμε την άκρη του σχοινιού και τυλίγουμε το υπόλοιπο γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα στρόγγυλο σχήμα. Με την ίδια ακριβώς τεχνική μπορείτε να φτιάξετε και σουπλά για την τραπεζαρία σας.

 

Μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο δώρο για τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να το προσωποποιήσετε με ένα αφιερωμένο μήνυμα, φτιαγμένο από σχοινί πάνω σε ξύλο. 

Μια ακόμη υπέροχη ιδέα για τις στιγμές που είστε μαζί με φίλους, είναι τα καθίσματα που μπορείτε να φτιάξετε από παλιά λάστιχα. Σίγουρα θα βρείτε κάποια αχρησιμοποίητα στην αποθήκη η το υπόγειο και να τα αξιοποιήσετε. Τυλίξτε γύρω από το λάστιχο σχοινί και κόλλα μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο μαζί και η επιφάνεια, έπειτα προσθέστε από πάνω και ένα μαλακό μαξιλάρι που μπορείτε να βρείτε παντού στο εμπόριο και αμέσως έχετε φτιάξει ένα χαλαρωτικό μέρος για συζήτηση ολοκληρώστε με ένα ποτήρι κρασί! 

Διακόσμηση και στυλ εύκολα και ανέξοδα!

Ρουστίκ διακόσμηση, boho ή vintage, οποιοδήποτε διακοσμητικό στυλ από αυτά έχετε η θέλετε να πέτυχετε τότε μια ξεχωριστή ιδέα είναι τα φωτιστικά οροφής από σχοινί που θα σας γλιτώσει χρήματα από το να αγοράζατε ένα καινούργιο. 

Προσθέστε χρωματικές λεπτομέρειες με χρώμα κιμωλίας σε σπρέι στις περιοχές που επιθυμείτε.

Αν ψάχνετε για κάτι ιδιαίτερο για τις χειροτεχνίες σας, τότε προτείνουμε να  χρησιμοποιήσετε υγρό γυαλί και να φτιάξετε κάτι διαφορετικό! Πολλές οι εφαρμογές του υγρού γυαλιού, από κοσμήματα, τεχνοτροπίες, πάγκους, τραπέζια ώστε να δώσετε αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στα αντικείμενα σας που θα ξεχωρίσει με διαφορά. Αν θέλετε να δώσετε αυτήν την έξτρα πινελιά τότε προσθέσετε μέσα χρωστική.

 

Οι ιδέες δεν περιορίζονται, μπορείτε να εμπνευστείτε και να φτιάξετε τις δικές σας κατασκευές για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας. 


Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Νίκησε τα ακραία καιρικά φαινόμενα μια και καλή!

- Τεχνοτροπία υγρής ταπετσαρίας: πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα!