Συντήρηση ξύλου και ανανέωση επίπλων κήπου!

17/04/2021
syntirisi ksylou kai ananeosi epiplon

Ώρα για ανανέωση και φροντίδα!

Το Πάσχα είναι πολύ κοντά, η άνοιξη μας δίνει τα σημάδια της πως πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Έφτασε ξανά αυτή η περίοδος που προετοιμάζουμε τον χώρο μας για να τον απολαύσουμε το καλοκαίρι!

Οι διακοπές φέτος όπου και να μας βρουν είτε στο σπίτι ή στο εξοχικό, ακόμα και στο χωριό είναι μια απόδραση που περιμένουμε με λαχτάρα. Φυσικά τα υλικά που υπάρχουν σε κάθε χώρο διαφέρουν ανάλογα την περίσταση, το κλίμα και την αρχιτεκτονική, κάποιοι έχετε επιλέξει παραδοσιακά και φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο για το εξοχικό ή το σπίτι στο χωριό.

Όταν όμως το σπίτι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργούνται προβλήματα και σίγουρα χρειάζεται να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, κυρίως στο ξύλο. Η καλύτερη περίοδος για την συντήρηση και ανανέωση του εξοχικού είναι τώρα.

Ξύλινα έπιπλα για τον κήπο ταιριάζουν αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον, όμως είναι είναι ευαίσθητα στην υγρασία και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Η πρόληψη είναι ο ιδανικός σύμμαχος και χρειάζεται να γίνει η σωστή συντήρηση για να αντέξουν στον χρόνο.

Συντήρηση ξύλινων επιφανειών!

Επιλέξτε έγχρωμα βερνίκια εμποτισμού - λάδι ξύλου για τις εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες. Δώστε την απόλυτη προστασία στις εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες με αυτά τα προστατευτικά βερνίκια, που αραιώνονται με νερό και διεισδύουν στο ξύλο παρέχοντας του προστασία από την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες. Εφαρμόζονται στα έπιπλα εύκολα με πινέλο και δεν ξεχνάμε να περάσουμε ολόκληρη την επιφάνεια, ακόμα και κάτω από τα πόδια των επίπλων.

Η συντήρηση ξύλου σε εσωτερικούς χώρους, εξασφαλίζεται με κεριά και βερνίκια. Ιδανική για την περιποίηση επίπλων, είναι η αλοιφή από μελισσοκέρι, καθώς και το κερί αντικέ με χρώμα και σε μεταλλικές αποχρώσεις που χαρίζει στο ξύλο μια παλαιωμένη απόχρωση και εφέ πατίνας.

Με το σκληρό κερί δημιουργείτε μία εξαιρετικά προστατευτική στρώση με μεγάλη αντοχή σε δυνατές καταπονήσεις. Επίσης σε μια καλά κερωμένη επιφάνεια δεν δημιουργούνται λεκέδες πρέπει απλά να απλωθεί σωστά και να βουρτσιστεί μετά το στέγνωμα.

Τα όμορφα παντζούρια, τα παραδοσιακά ξύλινα κουφώματα, η ξύλινες διακοσμητικές δημιουργίες που έχετε προσθέσει στο καταφύγιο σας έχει ομορφύνει την ψυχή σας. Χρειάζονται όμως και αυτά την φροντίδα σας. Η έντονη ηλιοφάνεια, η δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η εγγύτητα με τη θάλασσα μπορούν να προκαλέσουν μερική καταστροφή της βαφής (επιφάνεια ματ  ή τραχιά στην αφή) ή το ξεφλούδισμα της βαφής.

Δεν στεναχωριόμαστε όμως γιατί τα ξύλινα κουφώματα, σε σύγκριση με άλλα υλικά, μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση ακόμα και μετά από μια τέτοια αλλοίωση. Δοκιμάζοντας κανείς να βάψει μια ξύλινη επιφάνεια, διαπιστώνει πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτάσει στο τέλειο αποτέλεσμα, αρκεί να χρησιμοποιήσει τα σωστά υλικά και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μια λαδομπογιά νερού πολυουρεθανικής βάσης, κατά προτίμηση σατινέ θα επαναφέρει και θα αλλάξει  την εικόνα της οποιαδήποτε ξύλινης επιφάνειας πολύ πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόμασταν.

Αντικατάσταση επίπλων κήπου και βεράντας!

Όπως προαναφέραμε παραπάνω ο μικρός παράδεισος που έχετε δημιουργήσει με κόπο και μεράκι στην βεράντα και τον κήπο σας, για να απολαμβάνετε τον πρωινό σας καφέ και το βραδινό σας κρασάκι, μπορεί να ανανεωθεί με έπιπλα κήπου και βεράντας που ταιριάζουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και να απαλλαγείτε από την συχνή συντήρηση που απαιτεί κόστος, χρήματα και πολλές ώρες εργασίας.

 


Τα έπιπλα κήπου είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά με μεγάλη ανθεκτικότητα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και είναι ιδανικά για εξωτερικό χώρο, τον κήπο, τις εξοχικές κατοικίες αλλά και για εσωτερικούς χώρους ή στην βεράντα σας. Αποφύγετε να συντηρείτε κάθε χρόνο τα έπιπλα και απλά ανανεώστε. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από καρέκλες, πολυθρόνες, μικρά η μεγάλα τραπέζια. Ανάλογα το στήσιμο του χώρου που έχετε επιλέξει να  φτιάξετε για τον όμορφο και χαλαρωτικό σας κήπο. Σίγουρα υπάρχουν και ολοκληρωμένα σετ που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε τον κήπο σας εύκολα και γρήγορα. Προτείνουμε σετ σαλόνι κήπου Merano και Delano για άνεση και για το μπαλκόνι ή την βεράντα σας τα σετ Salemo, Delano balcony και Rio patio

Μη ξεχνάτε πως τα έπιπλα κήπου κάνουν και για το μπαλκόνι σας, δημιουργήστε και εκεί ένα ονειρικό σκηνικό που θα απολαμβάνετε κάθε φορά που ανοίγετε την μπαλκονόπορτα σας. Με μια σύνθεση σαλονιού με δυο πολυθρόνες, έναν διθέσιο καναπέ και ένα τραπεζάκι, θα φτιάξετε τον απόλυτο χώρο για να αράζετε το καλοκαίρι με τους φίλους σας η την αγαπημένη σας ταινία στο laptop, απολαμβάνοντας την δροσιά και το αεράκι.

Συνδυάστε τα έπιπλα κήπου μαζί με άνετα μαξιλάρια για τον καναπέ και τις πολυθρόνες και συμπληρώστε με διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα στο ίδιο ύφος και στυλ. Το στήσιμο των επίπλων κήπου δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου καθώς συναρμολογούνται εύκολα, με οικιακά εργαλεία και ελάχιστο κόπο, μετακινούνται γρήγορα για να μπορείτε να αλλάζετε την διαρρύθμιση του χώρου εύκολα η απλά να τα αποθηκεύσετε για τον χειμώνα χωρίς να κουράζεστε.

Τώρα μπορείτε να χαρείτε και να απολαύσετε τις αποδράσεις σας με οικογένεια ή φίλους στο εξοχικό σας!

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- 8 Βήματα για να ανθίσει ο κήπος σας την Άνοιξη!

- Πιστόλι βαφής ή ρολό και πινέλο; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάψετε;