Χιονοκουβέρτα: Η ιδανική λύση για πάγο και χιόνι!

25/01/2022

Η εύκολη και γρήγορη λύση για πάγο και χιόνι βρίσκετε στις χιονοκουβέρτες.

Είναι ασφαλείς, έχουν πιστοποίηση TUV κατά Onörm αντίστοιχη με αυτή των μεταλλικών αλυσίδων. Διατίθενται για όλες τις διαστάσεις ελαστικών και είναι κατάλληλες για: Ι.Χ, 4Χ4, SUV, μικρά φορτηγάκια, φορτηγά, λεωφορεία (ακόμη και για μέσα μαζικής μεταφοράς) και τράκτορες.

Η ιδανική λύση για πάγο και χιόνι 

Η χιονοκουβέρτα είναι αντιολισθητική και δημιουργεί την μέγιστη τριβή σε όλες τις συνθήκες χιονιού και πάγου καθώς προστατεύει εσάς και το αυτοκίνητό σας. Είναι νορβηγικής τεχνολογίας με άριστα αποτελέσματα και απόδοση. Άλλωστε δεν είναι τυχαία το μόνο αντιολισθητικό ελαστικών που είναι standard εξοπλισμός στα αυτοκίνητα των μεγαλύτερων οίκων της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Οι αποκαλούμενες και ως "Αλυσίδες" χιονιού από πανί ή χιονοκουβέρτες έχουν την δύναμη πάνω στο χιόνι και τον πάγο και σίγουρα θα εκπλαγείτε με τις αποδόσεις της!

 

Η τοποθέτηση τους γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσα σε μόλις 2 λεπτά! Με τις χιονοκουβέρτες η οδήγησή σας θα γίνεται χωρίς θορύβους και τριξίματα, ενώ θα αποφύγετε τις φθορές στις ζάντες και στους τροχούς.

Η χιονοκουβέρτα αυξάνει την πρόσφυση των τροχών στο δρόμο όταν οδηγείτε σε πάγο ή χιόνι και είναι κατασκευασμένη από ύφασμα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας και αντικαθιστά επάξια τις μεταλλικές αλυσίδες χιονιού προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Πλεονεκτήματα χιονοκουβέρτας

Καταρχάς έχουν πολύ εύκολη τοποθέτηση με μια ομαλή οδήγηση χωρίς θορύβους, αποθηκεύονται εύκολα και είναι ελαφριές, πλένονται στο πλυντήριο, δεν προκαλούν ζημιές στις ζάντες και ταιριάζουν σε όλα τα επιβατικά οχήματα.

 

Η τοποθέτηση είναι απλή και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρκάρεις το όχημα με τραβηγμένο χειρόφρενο και πριν της τοποθετήσεις φρόντισε το αυτοκίνητο να μην βρίσκετε σε κλίση, στην συνέχεια τοποθετείς την χιονοκουβέρτα στους τροχούς κίνησης από την κορυφή του τροχού και προς τα κάτω, έπειτα μετακινείς το όχημα σχεδόν 1 μέτρο για να τοποθετήσεις το υπόλοιπο μέρος του καλύμματος στον τροχό.

Δες εδώ το βίντεο με την τοποθέτηση της χιονοκουβέρτας

Ο καλύτερος τρόπος για να μην προκαλέσεις ζημιά στην χιονοκουβέρτα και να οδηγήσεις με ασφάλεια είναι να αποφεύγεις τα απότομα φρεναρίσματα και τις απότομες επιταχύνσεις και να μην απενεργοποιήσεις κανένα anti-spin πρόγραμμα όπως ETS, ASR, ESP, DSC κ.α. Προσοχή μην ξεχαστείς και οδηγήσεις με την χιονοκουβέρτα σε στεγνό δρόμο η χρήση της είναι αποκλειστικά μόνο σε πάγο και σε χιόνι, ακόμα η έλλειψη θορύβου σε αντίθεση με τις απλές μεταλλικές αλυσίδες μπορεί να σε παραπλανήσει και να αυξήσεις την ταχύτητα χωρίς να το καταλάβεις. Η μέγιστη ταχύτητα που θα πρέπει να αναπτύσσει το αυτοκίνητο είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Αφαίρεσε τον πάγο από το παρμπρίζ

Τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα σε περίοδο ψύχους το βασικό εργαλείο που πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο σου είναι ένα σπρέι αφαίρεσης πάγου, κατάλληλο για παρμπρίζ, παράθυρα, κλειδαριές, καθρέφτες και για οποιοδήποτε τμήμα του οχήματος σας έχει παγώσει, συνδυάστε το και με ένα ζευγάρι αδιάβροχα γάντια νιτριλίου και είστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε το κρύο.

Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο και να σας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την χρήση της χιονοκουβέρτας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες και έχετε απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλή επιτυχία και ευχόμαστε να έχεις ασφαλή οδήγηση!

Πηγή:AUTOGS

Δείτε ακόμα:

- Αντιμετώπισε το ισχυρό κρύο!

- Πως να επιλέξεις την κατάλληλη αδιάβροχη μπότα!