Αντιμετώπισε το ισχυρό κρύο!

17/01/2022
antimetopise to isxyro kryo me prostasia psixous

Ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του και το ισχυρό κρύο είναι εμφανές. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή να φοράμε πολλά και χοντρά ρούχα ακούγεται πολύ λογική και εύκολη λύση για να κρατήσετε το σώμα σας ζεστό. Στην πραγματικότητα η σωστή λύση είναι η κατάταξη στρωμάτων με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει ένα καλό ισοθερμικό.

Πάμε παρακάτω να δούμε τι ακριβώς είναι τα ισοθερμικά!

Ισοθερμική προστασία τι είναι;

Το ισοθερμικό είναι υπεύθυνο για κρατήσει «ίση» την θερμοκρασία του σώματος και να προσφέρει αντίσταση και προστασία ενάντια στις ακραίες θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος. 

Το κεντρικό πλεονέκτημα των ισοθερμικών είναι ότι καταλαμβάνουν μικρό όγκο πάνω στο σώμα μας χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων. Τα ισοθερμικά δεν αφήνουν το σώμα να ιδρώνει, είναι κολλητό στο σώμα και εφαρμόζει χωρίς να σακουλιάζει, βοηθά στην απελευθέρωση της υγρασίας από τον ιδρώτα, αποβάλλουν την εσωτερική θερμοκρασία που παράγουμε κατά την διάρκεια μιας χειρωνακτικής εργασίας ή γυμναστικής που περιλαμβάνει τρέξιμο σε εξωτερικό περιβάλλον.

Τα ισοθερμικά χωρίζονται σε άνω μέρους και κάτω μέρους προσφέρουν άνεση στο σώμα μας, το αφήνουν να αναπνέει χωρίς να ιδρώνει και διοχετεύουν έξω την συσσωρευμένη θερμοκρασία για να μην κρυώνουμε, είναι ιδανικά για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον και ακραίες θερμοκρασίες, για σκιέρ, ορειβάτες, πεζοπόρους, ποδηλάτες και κάθε είδους γυμναστικής έξω και μπορείτε να το συνδυάσετε με μποτάκια ασφαλείας άνετα αντιολισθητικά και αδιάβροχα.

 

Χρειάζομαι έξτρα προστασία από το ψύχος;

Αδιάβροχες γαλότσες με γούνα

Αν τα ισοθερμικά δεν είναι αρκετά για να προστατευτούμε από το κρύο, υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορούμε να επιλέξουμε για να κερδίσουμε έξτρα προστασία για το σώμα μας. Μια καλή επιλογή, όταν βρισκόμαστε στο βουνό ή στην πόλη και έχει πολύ κρύο είναι οι γαλότσες με γούνα, που θα κρατήσουν τα πόδια σας ζεστά.

Επίσης είναι αδιάβροχες οπότε θα προστατευτείτε και από την βροχή κρατώντας τα πόδια σας στεγνά και με αντιολισθητικές ιδιότητες που θα φανούν χρήσιμες στην πόλη με γλιστερό περιβάλλον και μπορείτε να της χρησιμοποιήσετε σε ένα περίπατο στην εξοχή, για εργασία στον κήπο, για κυνήγι και για διάφορες χειμερινές δραστηριότητες που απαιτούν υπόδημα προστασίας.

Ισοθερμικές κάλτσες

Τα πόδια είναι πολύ σημαντικά για την απώλεια θερμότητας ειδικά σε εξωτερικές εργασίες για αυτό και οι ισοθερμικές κάλτσες είναι ιδανικές για το κρύο και μπορούν να κρατήσουν τα πόδια σας ζεστά σε όλη την διάρκεια της ημέρας, βέβαια το καλύτερο είναι να προσπαθείς να μην μένεις ακίνητος αλλά να βρίσκεσε συνεχώς σε κίνηση για να παράγει το σώμα σου θερμότητα. Οι ισοθερμικές κάλτσες εργασίας φροντίζουν για αντιβακτηριδιακή προστασία, αφήνοντας τον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερα χαρίζοντας μια άνετη εργασία.

Πλεκτά σκουφάκια προστασίας Ένα cosy αξεσουάρ που προσθέτει στυλ στο ντύσιμο και όχι μόνο, γιατί σε εξωτερικές συνθήκες κρύου το πρόσωπο μας είναι εκτεθειμένο και παγώνει όπως και τα αυτιά μας για αυτό ένα πλεκτό σκουφάκι, κατά προτίμηση από ακρυλικό υλικό για καλύτερη διατήρηση της θερμότητας, είναι ιδανικό για λεπτές εξωτερικές εργασίες, για περίπατο ακόμα και για απογευματινή ή βραδινή έξοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κρυώνουμε το πρώτο αξεσουάρ που μας έρχεται στο μυαλό είναι το σκουφάκι.

Μπουφάν για ισχυρό ψύχος τι είναι;

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι ακραίες θερμοκρασίες ψύχους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα κοινό μπουφάν του εμπορίου πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργασία έξω και πολλές ώρες κιόλας! Εμείς σας προτείνουμε ένα καλό επώνυμο μπουφάν για ισχυρό ψύχος της Lee Cooper που τηρεί της κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως αντιανεμική προστασία, να είναι αδιάβροχο, να έχει κουκούλα, να έχει επένδυση από ειδικό υλικό που διατηρεί την εσωτερική θερμότητα για σας κρατήσει ζεστούς σε ψυχρό περιβάλλον, το ύφασμα να έχει αναπνευσιμότητα, να έχει πολλές και λειτουργικές τσέπες και να σας χαρίζει ελευθερία κινήσεων.

Όπως καταλαβαίνεται ένα μπουφάν ισχυρού ψύχους δεν είναι ένα απλό μπουφάν αλλά ένα ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση και την προστασία από το ισχυρό κρύο. Ακόμα αν θέλετε εξτρά προστασία κάτω από το μπουφάν υπάρχουν και τα αμάνικα γιλέκα.

Δείτε εδώ περισσότερες επιλογές σχετικά με προϊόντα πολικού ψύχους

Tips για προστασία από το κρύο!

- Μην ακουμπάτε μεταλλικές επιφάνειες χωρίς γάντια γιατί η θερμότητα του σώματος σας μεταφέρετε πολύ γρήγορα σε μεταλλικά αντικείμενα!

- Συνεχώς να κινήστε για να διατηρήσετε την θερμοκρασία του σώματος σας!

- Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε, να πίνετε ζεστά ροφήματα και προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να αποφύγετε την καφεΐνη που αφυδατώνει το σώμα σας!

- Πάντα να έχετε μαζί σας εξτρά ρούχα σε περίπτωση που βραχείτε (κάλτσες, παντελόνι, μπλούζα) για να αλλάξετε ειδικά αν εργάζεστε σε συνθήκες ψύχους

- Προσπαθήστε να κάνετε διαλείμματα, ειδικά όταν εργάζεστε σε κρύο περιβάλλον, 10 λεπτά ανά δύο ώρες μακριά από το κρύο είναι μια καλή τακτική!


Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο και να σας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση ακραίων θερμοκρασιών. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες και έχετε απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλή επιτυχία στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για μια ζεστή εργασία χωρίς φόβο!

Για περισσότερες επιλογές σχετικά με την προστασία εργασίας δείτε εδώ.


Δείτε ακόμα:

- Καθαρίσετε το κλιματιστικό σας και απαλλαγείτε από τα μικρόβια!

- Χρώμα ανακαίνισης κουζίνας και μπάνιου!