Φρεσκάρετε τους τοίχους σας με επαγγελματικό αποτέλεσμα!

01/06/2024

Θέλεις να βάψεις το σπίτι σου; Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαδικασία εύκολη και διασκεδαστική! Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, θα πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς άγχος.

1. Επιλογή χρωμάτων.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τα χρώματα των τοίχων σας. Το χρώμα επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του δωματίου, οπότε είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Χρησιμοποιήστε την online εφαρμογή Pellachrom Visualizer App, για να δείτε το δωμάτιό σας σε διάφορες αποχρώσεις πριν αποφασίσετε. Δοκιμάστε το οικολογικό πλαστικό χρώμα τοίχου πολυτελείας DECONYL ECO, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και προσφέρει εξαιρετική κάλυψη. Για μια ιδιαίτερη πινελιά στο παιδικό δωμάτιο, δοκιμάστε το γαλάκτωμα ουράνιο τόξο ζωηρό γκλίτερ Glitter Glaze. Αυτό το προϊόν θα δώσει έναν λαμπερό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στους τοίχους, δημιουργώντας ένα μαγικό περιβάλλον που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

  2. Προετοιμασία επίπλων και κουφωμάτων.

Προετοιμάστε τις επιφάνειες που θα βάψετε. Καλύψτε τα έπιπλα με προστατευτικό κάλυμμα από νάυλον Morris και τα δάπεδα με χαρτόνι. Χρησιμοποιήστε ταινία μασκαρίσματος ETALON για να καλύψετε πρίζες, κουφώματα, σοβατεπί και άλλα σημεία που δε θέλετε να βαφτούν.


 3. Καθαρισμός τοίχων - στοκάρισμα

Ξεσκονίστε τους τοίχους με ένα στεγνό πανί για να εξασφαλίσετε ένα λείο φινίρισμα. Τρίψτε τυχόν ανωμαλίες και αφαιρέστε παλιά καρφιά ή βίδες. Για την εξάλειψη της μούχλας χρησιμοποιήστε το αντιμουχλικό σπρέι Muffixid. Στοκάρετε τις τρύπες και ρωγμές με στόκο και σπάτουλα, και λειάνετε τις επιφάνειες με γυαλόχαρτο. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να έχετε μια καθαρή και ομαλή επιφάνεια πριν αρχίσετε το βάψιμο.


 4. Αστάρωμα 

Για καλύτερη πρόσφυση της μπογιάς και για να προστατέψετε τις αλκαλικές επιφάνειες, εφαρμόστε το υπόστρωμα νερού Ferm 500. Εάν οι τοίχοι σας έχουν λεκέδες από νικοτίνη ή άλλες βρωμιές, χρησιμοποιήστε το μονωτικό αστάρι λεκέδων Aquaferm Stain Block.


5. Βάψιμο των τοίχων

Τώρα είστε έτοιμοι για το βάψιμο. Αραιώστε την μπογιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανακατέψτε τη με τη λάμα ανάδευσης. Χρησιμοποιήστε το μεσαίου μεγέθους πινέλο κόφτης για τα κοψίματα και τις γωνίες. Για τις μεγάλες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε το ρολό βαφής 9" σετ 8 σε 1 με σκαφάκι και κάντε κινήσεις που σχηματίζουν ένα V ή W για να αποφύγετε τις ρολιές. 

Αν θέλετε να προσθέσετε στυλ, προσωπικότητα και κομψότητα στον χώρο σας, υπάρχει η επιλογή της υγρής ταπετσαρίας Olympos Fiberwall. Πρόκειται για ένα οικολογικό και ξεχωριστής ομορφιάς διακοσμητικό υλικό με θερμομονωτικές ιδιότητες. Δείτε περισσότερα στο σχετικό blog!


Συμβουλή: Αρχίστε το βάψιμο το πρωί, εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως. Περάστε πρώτα τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία με ένα μικρό ρολό ή πινέλο. Βάψτε τις μεγάλες επιφάνειες από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω, συνεχόμενα χωρίς να σηκώνετε το ρολό από τον τοίχο. Εάν χρειαστεί, εφαρμόστε δεύτερη ή και τρίτη στρώση, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει ενδιάμεσα.

6. Βάψιμο πορτών και καλοριφέρ

Αν θέλετε να δώσετε μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση ανακαίνισης, μπορείτε να βάψετε τις πόρτες χρησιμοποιώντας τη ριπολίνη νερού πολυουρεθάνης σατινέ Aquasatin Pellachrom και να φρεσκάρετε τα καλοριφέρ σας με βερνικόχρωμα μεταλλικών επιφανειών Metal-X.  Τέλος, με τις καλοκαιρινές αποχρώσεις κιμωλίας Deco Chalk, ανανεώστε τη διάθεσή σας βάφοντας αντικείμενα και έπιπλα στο μπαλκόνι, την αυλή, στο χωριό ή στο εξοχικό, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, για να φέρετε την καλοκαιρινή αύρα και μέσα στο σπίτι!

  8. Συμβουλές

  • Καθαρίστε τα πινέλα, τα ρολά και τους κουβάδες αμέσως μετά τη χρήση για να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά. Χρησιμοποιήστε νερό και σαπούνι για να καθαρίσετε τα εργαλεία σας και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
  • Να έχετε πάντα μεγαλύτερη ποσότητα μπογιάς από αυτή που υπολογίζετε. Μην βάφετε σε ημέρες με υψηλή υγρασία ή υπερβολική ζέστη για καλύτερο αποτέλεσμα. Φυλάξτε τα εργαλεία σας σε πλαστικές μεμβράνες αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε σύντομα ξανά.
  • Όσο το χρώμα είναι ακόμα νωπό, ξεκολλήστε προσεκτικά τη χαρτοταινία για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα του χρώματος. Διορθώστε τυχόν ατέλειες με ένα μικρό πινέλο. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη χαρτοταινία πριν στεγνώσει τελείως το χρώμα για να έχετε καθαρές γραμμές.

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο βάψιμο των τοίχων σας. Καλή επιτυχία και καλές δημιουργίες!

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας σε FacebookInstagram και Tiktok για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Αν δεν λαμβάνεις τα μηνιαία ενημερωτικά Newsletter μας πάτησε εδώ

Δείτε ακόμα:

Βαφή εσωτερικών τοίχων με υγρασία σε 3 βήματα!

9 νέες καλοκαιρινές αποχρώσεις σε χρώμα κιμωλίας!

Αναβαθμίστε τον Κήπο σας: Οι Καλύτερες Επιλογές για Κάθε Εξωτερικό Χώρο!