Τοπική βαφή αυτοκινήτου...με χειρουργική λεπτομέρεια!

07/05/2022

Αν κουραστήκατε με τα διάφορα σημάδια, τις συνεχείς γρατσουνιές, τις μικρές ζημιές στο χρώμα του αυτοκινήτου ή απλά χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα σε κάποιες ατέλειες...τότε διαβάστε παρακάτω και δείτε πως να το πετύχετε.

Χρώμα με βάση τον κωδικό αυτοκινήτου!

Ξέρουμε πως το αυτοκίνητο σου θέλεις πάντα να φαίνεται καθαρό, να γυαλίζει και να το απολαμβάνεις κάνοντας τις βόλτες σου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς όμως κάποιες μικρές ζημιές στο χρώμα γυρνάνε το χρόνο πίσω και το κάνουν να φαίνεται ταλαιπωρημένο και παλιό.

Ο χρόνος και το χρήμα είναι περιορισμένος για να το επισκευάσεις!

Λύση όμως υπάρχει και πολύ οικονομική μάλιστα, σίγουρα δεν είναι για να βάψεις ολόκληρο το αυτοκίνητο αλλά μπορείς πραγματικά να κάνεις θαύματα βάφοντας τοπικές ζημιές και να πάθεις πλάκα με το τελικό αποτέλεσμα, πόσο γρήγορα τελείωσες και πόσο φθηνά σου κόστισε.

Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι τον κωδικό χρώματος του αυτοκινήτου- μηχανάκι σου για να μπορεί να βγει σε συσκευασία σπρέι και να μπορείς να κάνεις μικροεπισκευές με μηδαμινό κόστος. 

Πως θα το βρεις;

Ανάλογα τον κατασκευαστή του κάθε αυτοκινήτου οι πιθανές τοποθεσίες για να βρεις τον κωδικό που αναφέρεται στο χρώμα είναι επάνω σε ένα ταμπελάκι στο χώρο της μηχανής, δίπλα στην πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού, πάνω στο άνοιγμα της πόρτας, στο πορτ-μπαγκάζ ή στο βιβλίο που δίνει το εργοστάσιο.

Επίσης για ολοκληρωμένη προστασία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βερνίκι δυο συστατικών σε σπρέι και μια χειρολαβή για ξεκούραστο ψεκασμό. Με το βερνίκι θα δώσεις στην επιφάνεια  μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και τις γρατζουνιές, προστασία έναντι των UV ακτινών και των ατμοσφαιρικών ρύπων, ειδικά αν βρίσκεσε σε περιβάλλον πόλης και το αυτοκίνητο εκτίθεται συνεχώς στους εξωτερικούς παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν θέλεις να επαναφέρεις το ξεθωριασμένο χρώμα τοπικά ή σε ολόκληρο το αυτοκίνητο υπάρχει και αλοιφή επαναφοράς χρώματος για ένα άψογο φινίρισμα χωρίς να βλάψεις την επιφάνειας του χρώματος.

Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν να προχωρήσεις απευθείας σε ολική βαφή του αυτοκινήτου όταν μπορείς να ξεκινήσεις με τοπική επιδιόρθωση και μικρό κόστος να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση.

Τέλος, αν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σου προτείνουμε να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία φανοποιό για να ολοκληρώσεις την διαδικασία βαφής με επαγγελματικές διαδικασίες.

Διόρθωσε τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο πανεύκολα!

Οι γρατζουνιές, τα χτυπήματα, τα θαμπωμένα φανάρια, τα ξεθωριασμένα καθίσματα και πολλά ακόμη αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο φθορών στο αυτοκίνητο καθώς καθημερινά ανακαλύπτεις και καινούργιες. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά εύκολες και οικονομικές λύσεις.

Πως να βάψω τα μαύρα πλαστικά μέρη;

Εύκολα, με ένα σετ βαφής πλαστικών σε μαύρο χρώμα, θα δώσεις μια νέα και ανανεωμένη εμφάνιση στα πλαστικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σου που φαίνονται κάπως γκρι και παλιωμένα μετά από τόσο καιρό.

 

Σίγουρα αυτά που χάνουν το χρώμα τους πιο γρήγορα και αξίζει να δώσεις περισσότερη προσοχή είναι οι προφυλακτήρες, τα καλύμματα θόλων τροχών, οι διακοσμητικές λωρίδες στις πόρτες αλλά και μέσα όταν ανοίγεις τις πόρτες και οπουδήποτε φυσικά κρίνεις απαραίτητο εσύ.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Πως να επισκευάσω τις γρατζουνιές στο χρώμα;

Με ένα σετ αλοιφής αφαίρεσης γρατζουνιών, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα ακριβών επισκευών και να φροντίσεις να αφαιρέσεις μικρές γρατζουνιές και ίχνη χρώματος από όλα τα γυαλιστερά και μεταλλικά χρώματα.

 

Δυστυχώς όσο και προσεκτικός να είσαι δεν μπορείς να αποφύγεις τυχόν γρατζουνιές που μπορεί να προκληθούν όχι μόνο από εσένα αλλά από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως κάποιος άλλος οδηγός σε περίπτωση παρκαρίσματος, κάποια επαφή σε κάποιο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ με καρότσι, ένα φερμουάρ ή κάποια τσάντα από κάποιον περαστικό. Ένα απόλυτα εκνευριστικό γεγονός που όμως υπάρχει εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη λύση. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαρκαδόρο επισκευής βαφής για πολύ βαθιές γρατζουνιές και γδαρσίματα.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Πως να διορθώσω το χρώμα στο δέρμα και το βινύλιο;

Η καλύτερη λύση και η πιο οικονομική σε σχέση με έναν ειδικό τεχνίτη που κοστίζει πολύ είναι να προμηθευτείς ένα επισκευαστικό σετ δέρματος και βινυλίου.

 

Μπορείς να επιδιορθώσεις τα αντιαισθητικά σημεία τριβής σε τιμόνια και καθίσματα από βινύλιο ή δέρμα αποτελεσματικά βελτιώνοντας της αισθητική όψη του αυτοκινήτου σου ή αν είναι για προς πώληση σίγουρα αυξάνεις την μεταπωλητική του αξία κατά πολύ.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Πως να επισκευάσω τις γρατζουνιές σε πλαστικές & ακρυλικές επιφάνειες;

Έχεις επιφάνειες από plexiglass, ακρυλικές, πλαστικές, σε αυτοκίνητο, μηχανάκι, τροχόσπιτο, βάρκα και καθημερινά αντικείμενα στο σπίτι όπως ακρυλικές μπανιέρες, νιπτήρες ακόμα και έπιπλα και δεν ξέρεις πως να τα επισκευάσεις. Μην ψάχνεις άλλο αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σετ αφαιρετικό γρατζουνιών για πλαστικές και ακρυλικές επιφάνειες, για να πετύχεις γρήγορα αποτελέσματα χωρίς αυξημένο κόστος.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Πως να ξεθαμπώσω τα φανάρια του αυτοκινήτου;

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να απομακρύνεις τις κιτρινίλες, τα θαμπά σημεία και τις ελαφρές γρατζουνιές από τα φανάρια του αυτοκινήτου σου είναι για να επαναφέρεις την τέλεια φωτεινότητα των προβολέων και με αυτόν τον τρόπο να αυξήσεις την οδηγική σου ασφάλεια στον δρόμο έτσι να βλέπεις και να σε βλέπουν καλύτερα τα διερχόμενα οχήματα. Με ένα σετ αποκατάστασης προβολέων θα προστατεύσεις τους προβολείς σου από τον ήλιο, την βρωμιά, την όξινη βροχή και το αλάτι.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Πως να επιδιορθώσω το παρμπρίζ αυτοκινήτου;

Επειδή η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ είναι πολύ ακριβή και ειδικά για κάποιες γρατζουνιές δεν αξίζει, μπορείς και μόνος σου να σταθεροποιήσεις και να σφραγίσεις την περιοχή της ζημιάς με ένα σετ επισκευής παρμπρίζ αυτοκινήτου.

Δες το βίντεο εφαρμογής εδώ

Τέλος, προτείνουμε ένα σετ ολοκληρωμένης περιποίησης για να κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που θέλει να περιποιηθεί, να προστατεύσει και να ανανεώσει το αυτοκίνητο του. Επίσης αν θέλεις να έχεις τα πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ σου οργανωμένα προτείνουμε μια τσάντα οργάνωσης και αποθήκευσης πορτμπαγκάζ αυτοκίνητου.

Ελπίζουμε να σου άρεσε το άρθρο και να πήρες χρήσιμες συμβουλές για την επιδιόρθωση στο χρώμα του αυτοκινήτου και όχι μόνο! Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και έχεις απορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Καθαρίσετε το κλιματιστικό σας και απαλλαγείτε από τα μικρόβια!

- Ανανεώστε τα έπιπλα στο κήπο!