Περιποίηση και προστασία πέτρινων επιφανειών!

24/06/2023

Αν έχεις πέτρινες επιφάνειες στο σπίτι ή στο εξοχικό σου και ενδιαφέρεσαι για την συντήρηση τους τότε αυτό το blog είναι για εσένα!

Οι πέτρινες επιφάνειες είναι εκπληκτικές και χαρίζουν μια φυσική ομορφιά αλλά και ανθεκτικότητα, όμως η συχνή έκθεση στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες απαιτούν και την ανάλογη συντήρηση για να διατηρήσουν την αρχική τους λάμψη και ομορφιά.

Στην συνέχεια του blog παρακάτω θα ανακαλύψεις συμβουλές, τεχνικές και σωστές πρακτικές για διατηρήσετε τις πέτρινες επιφάνειες σας σε εξαιρετική κατάσταση. Πρώτα βέβαια οι επιφάνειες που θα συντηρηθούν - βαφούν, πρέπει να καθαριστούν. Για πολύ βαθύ καθαρισμό πλακιδίων αρμόστοκων και φυσικής πέτρας με πανίσχυρη δράση, προτείνουμε το ισχυρό καθαριστικό HG Tile Power Cleaner διαλύει και αφαιρεί υπολείμματα καθαρίζει σε βάθος λεκέδες από λάδια, καφέ, ποτά, ασβέστη, πλαστικά χρώματα, σκουριά κ.ά.


1. Προστασία πέτρινων επιφανειών από φθορές!

Οι εναλλαγές των καιρικών συνθηκών φθείρουν τις πέτρινες επιφάνειες

Η βασική δουλειά που κάνει το βερνίκι είναι πως με την εφαρμογή του εισχωρεί στους πόρους της πέτρας και στεγανοποιεί. Ειδικά σε απορροφητικά υλικά όπως πωρόλιθος και τούβλα. Σχηματίζει ένα αδιάβροχο φιλμ με στόχο να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και παράλληλα να τονιστεί ο φυσικός χρωματισμός της πέτρινης επιφάνειας.

Tip: Χρησιμοποιείστε ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε το κατάλληλο βερνίκι πέτρας.

Τα βερνίκια πέτρινων επιφανειών εφαρμόζονται εύκολα και αποτελούν ιδανική λύση για συχνό φρεσκάρισμα.

Το κατάλληλο βερνίκι πέτρας σε περίπτωση που η ανανέωση και συντήρηση θα γίνει σε σπίτι, εξοχικό, αυλή ή κήπο είναι ένα άχρωμο ακρυλικό βερνίκι πέτρας το οποίο δημιουργεί εύκολα προστατευτικό φιλμ εμποδίζοντας την απορρόφηση λεκέδων. Έχουν ισχυρή πρόσφυση και διεισδυτικότητα με μεγάλες αντοχές στο νερό και στα αλκάλια.

Το κατάλληλο βερνίκι πέτρας σε περίπτωση που η ανανέωση και συντήρηση θα γίνει σε παραθαλάσσιες πέτρινες κατοικίες είναι ένα άχρωμο πολυουρεθανικό βερνίκι πέτρας όπου η πολυουρεθανική του σύσταση σε συνδυασμό με την υψηλή διεισδυτικότητα του το κάνει ιδανικό για σπίτια κοντά στην θάλασσα. Χαρίζει αντοχή ενάντια στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και μακροχρόνια προστασία.

Το κατάλληλο βερνίκι πέτρας σε περίπτωση που η ανανέωση και συντήρηση θα γίνει σε εσωτερικό χώρο είναι ένα άοσμο βερνίκι πέτρας νερού φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξεις τις εσωτερικές πέτρινες επιφάνειες και θα αποδοθεί η μόνιμη αίσθηση του βρεγμένου. Επίσης μπορείς να προστατεύσεις τους αρμούς πλακόστρωτων δαπέδων από την ρηγμάτωση και την αποσάθρωση (υγρασία που διεισδύει μέσα στους αρμούς ή από τους πόρους της πέτρας, ιδιαίτερα σε κρύα κλίματα η υγρασία παγώνει μέσα στους αρμούς και διαστελλόμενη τους αποσαθρώνει).

Tip: Στα πορώδη πετρώματα η διείσδυση είναι μεγαλύτερη από τα μη απορροφητικά είδη πέτρας.

 

2. Βελτίωση της φυσικής ομορφιάς!

Η βελτίωση της αισθητικής εκτός ότι προστατεύει ενισχύει θετικά και την ψυχολογία

Με την εφαρμογή βερνικιού εκτός ότι ανανεώνεις και προστατεύεις την επιφάνεια του σπιτιού, της αυλής ή της εξοχικής σου κατοικίας, βελτιώνεις την φυσική ομορφιά και δίνεις λάμψη στην πέτρα τονίζοντας τα φυσικά της χρώματα καθιστώντας την ελκυστική και εντυπωσιακή. Είτε έχεις δικό σου χώρο με πέτρινες επιφάνειες ή κάποιο ξενοδοχειακό κατάλυμα ή επίδειξη χώρου και επιθυμείς να τραβήξεις την προσοχή τότε αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.

Tip: Κάθε πέτρινη επιφάνεια έχει διαφορετική απορροφητικότητα ανάλογα την σύστασή της.

3. Κάνε την συντήρηση απλή και αποτελεσματική

Το βερνίκι απλουστεύει την συντήρηση των πέτρινων επιφανειών

Έτσι θα αποτρέψεις και θα διατηρήσεις την πέτρινη επιφάνεια ανθεκτική από την απορρόφηση υγρασίας, λεκέδων, λαδιών, ρύπων κλπ.

Η πέτρα είναι ένα φυσικό υλικό και εκτός από επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πάτωμα, πάγκος κουζίνας και σε πολλές ακόμη εφαρμογές καθώς χαρίζει μια κομψή αισθητική και φυσική ομορφιά. Με την συχνή συντήρηση διατηρείς την αρχική ομορφιά και ελαττώνεις την πιθανότητα φθοράς στο μέλλον.

4. Κάτσε κάτω από την σκιά να απολαύσεις την πέτρινη επιφάνεια!

Απόλαυσε κάτω από ένα πανί σκίασης την φρεσκαρισμένη πέτρινη επιφάνεια που τελείωσες

Το πανί σκίασης θα σου χαρίσει προστασία από τον ήλιο και τις επιβλαβείς UV ακτίνες του καθώς απορροφά την θερμική ακτινοβολία και το φως προσφέροντας ένα δροσερό και σκιερό χώρο για να χαλαρώνεις με το αγαπημένου σου αναψυκτικό και να περνάς ποιοτικό χρόνο με οικογένεια και φίλους. Φυσικά μην ξεχνάς ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύεις και το δέρμα σου από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτινοβολίες.  

Επίσης κερδίζεις και διακοσμητική αξία γιατί το πανί σκίασης προσθέτει στυλ και βελτιώνει την αισθητική στον εξωτερικό χώρο. Μπορείς να τα βρεις σε διάφορα σχέδια ορθογώνια, τετράγωνα και τρίγωνα ανάλογα το στυλ που επιθυμείς στον χώρο σου.

 

Θα αναδείξεις αποτελεσματικά τον κήπο, την βεράντα, την ταράτσα, το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, το ξενοδοχειακό κατάλυμα, το beach bar και οποιοδήποτε χώρο θέλεις να βελτιώσεις.

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Ανακάλυψε αδιάβροχα καλύμματα θερμοσίφωνα και κλιματιστικού!

- 5 λόγοι για να πλύνεις το αυτοκίνητο με το χέρι!