5 λόγοι που το πλύσιμο αυτοκινήτου με το χέρι αξίζει τον κόπο!

18/03/2023

Σε αυτό το blog, ανακάλυψε πως να πλύνεις το αυτοκίνητο σου με το χέρι και γιατί αξίζει τον κόπο καθώς είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον.

  • Αρχικά ελέγχεις ποια προϊόντα θα χρειαστείς, ποιο θα είναι το κόστος τους και ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
  • Χρησιμοποιείς όσο νερό χρειάζεσαι μέχρι το αυτοκίνητο να είναι καθαρό γιατί το ελέγχεις εσύ, έτσι με αυτό τον τρόπο βοηθάς στην εξοικονόμηση νερού, σε σύγκριση με τα αυτόματα πλυντήρια αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούν πολλά λίτρα νερού για ένα μόνο πλύσιμο.
  • Αποφεύγεις την επιβάρυνση της χημικής μόλυνσης στο περιβάλλον καθώς χρησιμοποιείς λιγότερα προϊόντα και με μέτρο κάνοντας μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων, αφήνοντας πίσω σου μικρότερο χημικό αποτύπωμα στο περιβάλλον αφού το βρώμικο νερό πάει στο τσιμέντο ή στο γρασίδι του σπιτιού σου και όχι σε λίμνες και ποτάμια.
  • Κάνεις ενεργειακή εξοικονόμηση σε αντίθεση με τα αυτόματα πλυντήρια που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος και είναι απόλυτα χειροκίνητα.
  • Διατηρείς την μακροζωία στην επιφάνεια του χρώματος του αυτοκινήτου σου γιατί με το χέρι οι κινήσεις είναι πιο απαλές με λιγότερο πίεση σε αντίθεση με τα αυτόματα πλυντήρια που οι κινήσεις τους είναι σκληρές και βλάπτουν το εξωτερικό.

Τέλος, μπορεί να είναι μια απόλυτα διασκεδαστική εμπειρία που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με καφέ, χαλαρά με τον/την σύντροφο σου, την οικογένεια και τα παιδιά σου ή μόνος με την αγαπημένη σου μουσική το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνεις ένα σωστό πλύσιμο!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω τι θα χρειαστείς για πλύσιμο με το χέρι...

Προετοιμασία για το πλύσιμο!

Απλά πράγματα για καλύτερο καθαρισμό

Πριν ξεκινήσεις το πλύσιμο απέφυγε να παρκάρεις το αυτοκίνητο σε εξωτερικό χώρο με έντονη ηλιακή ακτινοβολία γιατί αυξάνετε η θερμότητα και δημιουργείτε ξήρανση που βλάπτει το χρώμα και επίσης εξατμίζετε και το νερό πολύ γρήγορα.

 

Φρόντισε να έχεις κλείσει καλά τα παράθυρα μην βρεθείς μετά προ εκπλήξεως. Τράβα τους υαλοκαθαριστήρες προς τα έξω, βάλε τα κατάλληλα ρούχα και είσαι έτοιμος!

Οργανώσου με τον κατάλληλο εξοπλισμό!

Βάλε μπροστά σου τα πράγματα για να τα βλέπεις και να μην τα ψάχνεις μετά

Σίγουρα θα χρειαστείς ένα καλό λάστιχο με ρυθμιστή πίεσης μπροστά για να ελέγχεις την ροή του νερού, έναν κουβά, σαμπουάν, γάντι πλυσίματος μικροϊνών, βούρτσα για ζάντες, πετσέτα μικροϊνών για στέγνωμα, καθαριστικό για τζάμια και εάν επιθυμείς προϊόντα περιποίησης για το τέλος του πλυσίματος.

 

Για το εσωτερικό χρησιμοποιήσε ξεσκονιστήρι με κερί και πλαστική λαβή Feral 60cm και ίσως ένα αρωματάκι για να μυρίζει ευχάριστα ο χώρος και να σου φτιάξει την διάθεση.

Μπορείς να επιλέξεις και ένα έτοιμο σετ καθαρισμού περιποίησης εύκολα και γρήγορα ώστε να μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας ένα ένα τα προϊόντα που θέλεις. Ένα σετ περιέχει όλα αυτά που θα χρειαστείς για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου και συμφέρει οικονομικά.

Μην ξεχνάς το πρώτο ξέπλυμα πριν το πλύσιμο!

Θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τις βρωμιάς που έχει καθίσει τόσο καιρό στην επιφάνεια

Κάνε το πρώτο ξέπλυμα για να φύγουν τα υπολείμματα βρωμιάς, τα περιττώματα πουλιών, οι ρύποι και οι επίμονοι λεκέδες από το εξωτερικό περιβάλλον για να γίνει το πλύσιμο με το γάντι στην συνέχεια πιο εύκολο χωρίς να τρίβεις με τις ώρες. Ξεπλένεις και είσαι έτοιμος για το κανονικό πλύσιμο.

 

Ξεκίνα το πλύσιμο εξωτερικά!

Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν με κερί για να καθαρίσει και να δώσει λάμψη

Τα εργαλεία τα έχεις, μην ξεχάσεις να έχεις το αυτοκίνητο σου αν γίνεται σε μέρος σκιερό για να είναι κρύο. Ξεκίνα με το γάντι πλυσίματος και τρίψε καλά τις δυσπρόσιτες περιοχές, τα φώτα, παρμπρίζ, υαλοκαθαριστήρες, προφυλακτήρες, τροχούς όπου εκεί βάλε βούρτσα για ζάντες και ειδικό καθαριστικό γιατί είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του αυτοκινήτου στο τέλος αν θέλεις πέρνα και ένα γυαλιστικό ελαστικών για να ξεχωρίζεις από μακριά.

 

Σημαντικό είναι το σαμπουάν να είναι με κερί, για να δώσει και λάμψη στο φινίρισμα του αυτοκινήτου σου εκτός από το να καθαρίσει, αν το χρησιμοποιείς μεταξύ από συχνά κερώματα, ενισχύει την προστασία του κεριού, τη γυαλάδα και τη λάμψη, καθώς μαλακώνει και αφαιρεί ακόμα και τις πιο δύσκολες βρωμιές.

Τέλος ξεπλένεις πολύ καλά με άφθονο νερό καθαρό νερό.

Στέγνωσε το αυτοκίνητο καλά και απόλαυσε τον κόπο σου!

Ήρθε η ώρα για ένα καλό στέγνωμα ώστε να μην μείνει σταγόνα πάνω

Αν έχεις πετσέτα μικροϊνών μπορείς να κάνεις καλό στέγνωμα αλλά αν θέλεις καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήσε μια υπεραπορροφητική πετσέτα, με υφή βάφλας, δεν αφήνει στίγματα οπότε εξοικονομείς χρόνο και φυσικά μπορείς να την πλύνεις στο πλυντήριο και να την χρησιμοποιήσεις σε επόμενο πλύσιμο.

 

Όταν το αυτοκίνητο είναι στεγνό μπορείς να περάσεις ένα κιτ κεραμικής προστασίας. Αν όμως θέλεις κάτι για αμέσως μετά το πλύσιμο τότε εφάρμοσε κερί υγρής γυαλάδας, δίνει μια ωραία γυαλάδα στη βαφή, επαναφέρει τη φυσική λάμψη και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV. 

 

Καλό θα ήταν γενικά το κερί να το περνάς μια φορά κάθε 1,5 με 2 μήνες και όχι πάντα μετά από κάθε πλύσιμο.

Αφού το έχεις πλύνει σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί ότι θα βρωμίσει πάλι γρήγορα ή θα αλλάξει ο καιρός απότομα και ο κόπος σου θα πάει χαμένος, σε αυτήν την περίπτωση σου προτείνουμε να σκεφτείς την αγορά κουκούλας αυτοκινήτου για να είναι το αυτοκίνητο σου πάντα προστατευμένο σε κάθε περίπτωση όπου και αν παρκάρεις.

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Οδηγός Βαφής Σκαφών! | Μέρος 1ο |

- Δημιουργίες με υγρό γυαλί!