Ο Χειμώνας μπορεί να γίνει πιο απολαυστικός με ρούχα εργασίας για την προστασία από το κρύο!

24/01/2023

Η δουλειά που κάνεις είναι συνέχεια έξω στο κρύο ή απαιτεί να είσαι μέσα έξω και θέλεις να προστατευτείς, είσαι στο σωστό blog, ρίξε μια ματιά παρακάτω και μάθε τι ρούχα εργασίας χρειάζεσαι να προστατευτείς από το ψυχρό κλίμα.

Πολλές ώρες στο κρύο μόνο με μπουφάν για προστασία από το ψύχος!

Οι θερμοκρασίες ψύχους δεν αντιμετωπίζονται με ένα κοινό μπουφάν του εμπορίου!

Το θέμα με την εργασία στο κρύο σε εξωτερικό χώρο μπορείς να το λύσεις με ένα καλό μπουφάν προστασίας από το ψύχος που τηρεί της προδιαγραφές που ψάχνεις για την δουλειά που το χρειάζεσαι φυσικά. Μπορεί να είναι αδιάβροχο, αντιανεμικό, να έχει κουκούλα, αποσπώμενη επένδυση, να έχει ειδικό υλικό που διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία, αναπνευσιμότητα υφάσματος, πολλές τσέπες για εργαλεία, κατάλληλο για πολικό ψύχος και θερμοκρασίες υπό το μηδέν ή να συνδυάζει πολλά από τα παραπάνω προτερήματα.

 

Δες εδώ περισσότερες επιλογές με μπουφάν για την προστασία άνω μέρους από το κρύο

Για έξτρα προστασία δοκίμασε να φορέσεις το αμάνικο γιλέκο με fleece επένδυση για το κρύο και αδιάβροχο για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε εσωτερικό περιβάλλον που έχει κρύο η αν είσαι μέσα έξω συνέχεια για να μην χρειαστεί να βάζεις και να βγάζεις συνέχεια μπουφάν.

Δες εδώ περισσότερα προϊόντα πολικού ψύχους

Άλλο να φοράς πολλά ρούχα και άλλο τα σωστά ρούχα!

Η σωστή τακτική είναι η κατάταξη στρωμάτων και ξεκινά με ένα καλό ισοθερμικό

Το πλεονέκτημα με τα ισοθερμικά είναι πως δεν πιάνουν μεγάλο όγκο χώρου πάνω στο σώμα σου και παράλληλα είναι άνετα και σου δίνουν ελευθερία κινήσεων χωρίς να σε ζορίζουν.

Ακόμη τα ισοθερμικά ρούχα βοηθάνε στην απελευθέρωση της υγρασίας από τον ιδρώτα κατά την διάρκεια χειρωνακτικής εργασίας σε εξωτερικό περιβάλλον ή άθλησης. Αποβάλουν την εσωτερική θερμοκρασία που παράγουμε ενώ παράλληλα κρατάει «ίση» την θερμοκρασία του σώματος σου και προσφέρει αντίσταση και προστασία ενάντια στο κρύο.

 

Αυτό που χρειάζεσαι σίγουρα για να ολοκληρώσεις το πακέτο είναι ισοθερμική μπλούζα και ισοθερμικό κολάν, ιδανικό σενάριο να τα συνδυάσεις με ένα καλό μπουφάν προστασίας από το ψύχος και μποτάκια ασφαλείας με γούνινη επένδυση, αντιολισθητικά και αδιάβροχα. Δοκίμασε και την μπλούζα ισοθερμική φλις με ψηλό γιακά και φερμουάρ. 

Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ προστασίας για τις ακάλυπτες περιοχές!

Ευαίσθητες περιοχές όπως το κεφάλι η μύτη, τα αυτιά και τα δάχτυλα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε 

Αυτές οι περιοχές του σώματος σου χρειάζονται μια ιδιαίτερη προσέγγιση και είναι τα μάγουλα, το κεφάλι, η μύτη τα δάχτυλα τα αυτιά κλπ. Σίγουρα έχεις προσέξει ότι όταν έχει κρύο κατευθείαν το νοιώθεις στα αυτιά και στην μύτη σου λειτουργούν σαν όργανο ένδειξης ότι έχει πέσει η θερμοκρασία.

 

Μην το παίρνεις ελαφριά σκέψου πως η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Φρόντισε να προμηθευτείς κατά προτίμηση ένα πλεκτό σκουφάκι από ακρυλικό υλικό για καλύτερη διατήρηση της θερμότητας, ισοθερμικές κάλτσες εργασίας με αντιβακτηριδιακή προστασία για να κρατήσουν τα πόδια σου ζεστά και γάντια εργασίας για να είσαι πλήρως προστατευμένος.

Μια γαλότσα με γούνα για να μην έχεις ποτέ κρύα πόδια!

Αδιάβροχες, αντιολισθητικές και με επένδυση γούνας έχεις όλο το πακέτο

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις extreme καταστάσεις κρύου, χιονόπτωσης και πάγου τότε δεν έχεις να σκεφτείς μόνο την εμφάνιση για την μπότα που χρειάζεσαι αλλά και άλλες ιδιότητες όπως αν είναι θερμομονωτικές, αδιάβροχες, αντιολισθητικές, με γούνινη επένδυση, αν είναι κατασκευασμένες από αδιάβροχο θερμοπλαστικό που τους επιτρέπει να διατηρούν τις ιδιότητές τους έως τους -30°C. 

 

Αν έχεις προμηθευτεί ήδη γαλότσες  δοκίμασε την ισοθερμική επένδυση σε μορφή κάλτσας που ταιριάζει σε κάθε μπότα και προσφέρει προστασία στους -°C.

Το καλύτερο είναι να σκεφτείς σοβαρά όλα τα παραπάνω πριν καταλήξεις σε αγορά, φυσικά τα υποδήματα προστασίας θα σου φανούν απαραίτητα όχι μόνο για την εργασία σου αλλά και για διάφορες χειμερινές δραστηριότητες.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για προστασία από το κρύο;

➦ Να πίνεις ροφήματα ντεκαφεϊνέ γιατί η καφεΐνη αφυδατώνει το σώμα σου!

➦ Να πίνεις νερό για να ενυδατώνεσαι!

➦ Να κάνεις συχνά διαλείμματα μακριά από το κρύο!

➦ Να προσπαθείς να κινείσαι συνεχώς για να διατηρείς την θερμοκρασία του σώματος σας!

➦ Να αποφεύγεις να φοράς μάλλινους σκούφους γιατί δεν διατηρούν την θερμότητα στο κεφάλι!

➦ Να αναπνέεις από την μύτη γιατί τα ιγμόρεια διαχέουν και ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και για αυτό νιώθουμε ζεστασιά.

➦ Μην βάζεις τα χέρια στις τσέπες όταν περπατάς γιατί ταλαντεύονται τα χέρια και γυμνάζονται οι μύες, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος προς αυτά και παράγεται σωματική θερμότητα!

Αν σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Καλή επιτυχία στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού!

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη προστασίας εργαζομένων


Δείτε ακόμα:

- Εσύ καθαρίζεις το τζάκι σωστά;

- Τεχνοτροπία υγρής ταπετσαρίας: πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα!