Φτιάξτε ένα ονειρεμένο χώρο με σκίαστρα κήπου!

24/04/2021

Δροσερό στυλ με ένα βήμα!

Με τα σκίαστρα κήπου έχετε προστασία και στυλ στο λεπτό!

Ήδη σκέφτεστε τον κήπο, το μπαλκόνι σας και το δροσερό αεράκι να φυσά πάνω στο πρόσωπο σας! Αλλά ανησυχείτε για τον ήλιο!  Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί η λύση είναι απλή, εύκολη και οικονομική.

Σε αντίθεση με κάποια σταθερή κατασκευή όπως κιόσκια, τέντες και στέγαστρα που απαιτούν μελέτη από μηχανικό, συνήθως έχουν μεγάλο κόστος και παίρνουν πολύ χρόνο για να υλοποιηθούν, τότε σίγουρα με τα σκίαστρα έχετε το πλεονέκτημα να τα τοποθετήσετε γρήγορα μέσα σε λίγες ώρες και να τα μετακινήσετε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι και όποτε θέλετε από το μπαλκόνι στο κήπο ή στο εξοχικό σας, ανάλογα τις προτιμήσεις σας και πως έχετε σκεφτεί να διακοσμήσετε τον χώρο σας.


Τα σκίαστρα μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν τον χώρο σας είτε είναι κήπος ή μπαλκόνι η επιλογές είναι πολλές, εμείς προτείνουμε διακοσμητικές φυλλωσιές για να δώσετε την αίσθηση της φύσης σε ένα χώρο που δεν υπάρχει πολύ πράσινο ή να το χρησιμοποιήσετε σαν διαχωριστικό για να κρατήσετε την ιδιωτικότητα σας και την ησυχία μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. 


Ακόμα μια καλή επιλογή είναι οι καλαμωτές όπου μπορείτε να περιφράξετε το μπαλκόνι σας γύρω γύρω και να δώσετε ένα άλλο στυλ!

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε φως στο χώρο σας για το βράδυ, προτείνουμε ηλιακά φωτιστικά που μπορείτε να καρφώσετε στο χώμα από τις διακοσμητικές γλάστρες που ήδη έχετε και έτσι να ολοκληρώσετε τον ονειρεμένο χώρο που φανταζόσασταν τόσα χρόνια!

Οι λύσεις σε αυτή την περίπτωση είναι με χαμηλό κόστος και η εργασία που απαιτείτε ανήκει στην κατηγορία Do It Yourself και χρειάζεται χρόνο και όρεξη αλλά αξίζει για να φτιάξετε ένα δικό σας χώρο που θα μαγέψει φίλους και γνωστούς και θα σας χαρίσει την ηρεμία που τόσο καιρό αναζητάτε!

Ξεκούραση με άνεση!

Η επιλογή επίπλων κήπου δεν χρειάζεται να είναι αγχώδης και κουραστική, τρία πράγματα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις γρήγορα, το κλίμα που βρίσκεσαι, το υλικό κατασκευής η συντήρηση που χρειάζονται και η εμφάνιση. Αν ζείτε σε μια περιοχή με πολύ υγρασία η δίπλα στην θάλασσα τότε ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας αφού κάποια υλικά όπως τα ψάθινα δεν αντέχουν. Η ζέστη και η ξηρότητα του περιβάλλοντος ωθούν κάποια έπιπλα συνήθως τα ξύλινα να ανοίγουν και να χαλάνε εύκολα.

Πρώτα δείτε τον χώρο που θέλετε να φτιάξετε και να τοποθετήσετε τα έπιπλα κήπου, μετρήστε τον εξωτερικό χώρο πριν τα αγοράσετε. Πολύ σημαντικό βήμα για να μην αγοράσετε πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά σαλόνια βεράντας και κήπου. Ανάλογα τον χώρο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ένα μικρό τραπεζάκι από ένα μεγαλύτερο. Ακόμα αν ο χώρος σας είναι μικρός τα πουφ ή τα σκαμπό είναι καλύτερη επιλογή από τις καρέκλες!


Τα σετ επίπλων κήπου ή βεράντας είναι ιδανικά για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, δεν ξεθωριάζουν εύκολα από τον ήλιο, δεν έχουν πρόβλημα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγο του υλικού κατασκευής τους, μετακινούνται εύκολα και αποθηκεύονται για την επόμενη σεζόν μέσα σε λίγες ώρες.

Διακοσμήστε με μαξιλάρια και ριχτάρια που ταιριάζουν στο ύφος και το στυλ του χώρου, σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για αγορά, προσέξτε την ποιότητα σε σχέση με την τιμή γιατί είναι προτιμότερο να αγοράσετε κάτι που θα έχει αντοχή στον χρόνο και θα τα απολαύσετε πολλά καλοκαίρια.

Αφού τα σκεφτήκατε όλα και πλέον έχετε καταλήξει, το μόνο που μένει είναι να ετοιμάσετε τα εργαλεία σας, να φορέσετε το χαμόγελο σας και την καλύτερη σας διάθεση για να ξεκινήσετε το μαγευτικό ταξίδι της δημιουργίας!

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Δημιουργία κήπου με λουλούδια από παλέτες με πιστόλι βαφής!

- Ανανεώστε τα έπιπλα στο κήπο!