Έξυπνες λύσεις αντιολισθητικής προστασίας!

28/01/2023

Σε αυτό το blog, θα αναφέρουμε λύσεις πως να εξασφαλίσεις αντιολισθητικές ιδιότητες σε επιφάνειες και για να αποφύγεις τον κίνδυνο να πέσεις και να χτυπήσεις άσχημα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω...

Απόλαυσε το μπάνιο σου χαλαρά χωρίς κίνδυνο πτώσης!

Προστάτευσε τον εαυτό σου από την πτώση σε μια βρεγμένη επιφάνεια

Όπως σίγουρα γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία μια βρεγμένη επιφάνεια είναι αρκετά επικίνδυνη και γλιστράει πάρα πολύ, ειδικά στο μπάνιο που τα πιθανά σημεία ολίσθησης είναι πολλά.

Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια που κάνεις ντουζ χωρίς να καταλάβεις, εκτοξεύονται νερά και σε συνδυασμό με τους υδρατμούς που δημιουργούνται από το το ζεστό νερό ένα στρώμα υγρασίας κάθεται στο δάπεδο και το κάνει ιδιαίτερα ολισθηρό.

Η εύκολη λύση για να αποφύγεις τον κίνδυνο και να τελειώσεις γρήγορα και οικονομικά είναι να βάλεις ένα ειδικό αντιολισθητικό σπρέι, θα το βρεις σε διαφανές αλλά και με χρώμα, έχουν ιδιαίτερα καλές αντοχές στο χλώριο και στο αλμυρό νερό. 

 

Τα αντιολισθητικά σωματίδια του θα δώσουν αντιολισθητικές ιδιότητες στο δάπεδο, στην ντουζιέρα στο μπάνιο, στα σκαλοπάτια όπου σίγουρα αν έχεις στο μπάνιο πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να περάσεις ένα χέρι.

 

Με αυτόν τον απλό τρόπο θα μειώσεις τον κίνδυνο πτώσης σε βρεγμένες επιφάνειες μέσα στο σπίτι και βέβαια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες επιφάνειες όπως σε κάποια σκάλα, ράμπα, πισίνα ή οπουδήποτε αλλού θέλεις να δώσεις αντιολισθητικά πλεονεκτήματα.

Δώσε σε οποιοδήποτε όχημα αντιολισθητικές ιδιότητες!

Σταμάτησε την ολίσθηση στις επιφάνειες του οχήματος σου

Έχεις παρατηρήσει πως τα πράγματα που κουβαλάς στο αυτοκίνητο πολλές φορές γλιστράνε με αποτέλεσμα να γίνονται ζημιές και επιπρόσθετα κάνουν και ενοχλητικό θόρυβο μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Ειδικά αν έχεις αγροτικό όχημα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να κάνεις αντιολισθητική την επιφάνεια της καρότσας για να λύσεις το ενοχλητικό πρόβλημα του θορύβου και φυσικά τις ζημιές σε οτιδήποτε κουβαλάς είτε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική.

 

Η διαδικασία για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα έχει έναν βαθμό δυσκολίας και θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φανοποιού. Αρχικά αυτό που μπορείς να κάνεις εύκολα είναι να προμηθευτείς εσύ το ειδικό προστατευτικό χρώμα με αντιολισθητικές ιδιότητες που χαρίζει ένα σαγρέ αποτέλεσμα (χοντρό ή ψιλό ανάλογα πως θα το εφαρμόσει ο ειδικός).

 

Στην αγορά θα το βρεις σε μαύρο χρώμα αλλά αν θέλεις να προσθέσεις χρώμα ή να το αλλάξεις εντελώς μην σκας γίνετε να χρωματιστεί σε RAL αποχρώσεις της επιλογής σου.

Σίγουρα δεν θα καλύψεις το όχημα σου με αυτό το χρώμα μόνο για τις αντιολισθητικές του ιδιότητες αλλά και για να το προστατεύσεις από γδαρσίματα, γρατζουνιές και τις εξαιρετικά βλαβερές ηλιακές ακτίνες UV.

Ιδιαίτερα αν το όχημα είναι off-road, 4x4, SUV-Crossover ή τετράτροχη ATV μοτοσυκλέτα (γουρούνα), για χωμάτινες διαδρομές με άμεση επαφή στην φύση και μεγάλο κίνδυνο να υποστεί γρατζουνιές και να καταστραφεί το χρώμα.

Επίσης μπορείς να το εφαρμόσεις σε ρυμουλκούμενο ή σε γεωργικό μηχάνημα όπως για παράδειγμα σε ένα τρακτέρ που και αυτό δέχεται τρομερή έκθεση στην φύση μέχρι και σε διάφορα  εργαλεία.

Σταμάτησε την ολίσθηση στο κατάστρωμα του σκάφους σου

Μια επιφάνεια σκάφους είναι λεία και σε συνδυασμό με το νερό μετατρέπετε σε ιδιαίτερα ολισθηρή και επικίνδυνη. Η αντιολισθητική εφαρμογή είναι η ασφαλής οδός και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία.

Όταν το υγρό στοιχείο πέσει πάνω σε μία λεία επιφάνεια το πιθανότερο είναι να την κάνει αρκετά ολισθηρή. Στο σκάφος, οι λείες επιφάνειες και το υγρό στοιχείο υπάρχουν σε αφθονία, καθιστώντας επιτακτική την εξεύρεση αντιολισθητικών εφαρμογών, για την ασφαλέστερη μετακίνησή μας μέσα σε αυτά.

Συνήθως τα περισσότερα σκάφη έχουν σαγρέ επιφάνειες αλλά δεν είναι αρκετό για να υπάρξει ικανοποιητικό επίπεδο αντιολίσθησης.

 

Όμως ως συνήθως εσύ πρέπει να επέμβεις μόνος για να βελτιώσεις την λειτουργικότητα του σκάφους σου και να χρησιμοποιήσεις υλικά που έχουν μεγάλη αντοχή σε χημικά, στο αλάτι, στις ηλιακές ακτίνες UV και κατά προτίμηση να έχουν και διάφορες αποχρώσεις για να λειτουργήσει και αισθητικά το αποτέλεσμα.  

Η αγορά διαθέτει δυο κατηγορίες τα φυσικά υλικά όπου εκεί ανήκουν ο φελλός, το ξύλο teak κ.α., και τα συνθετικά υλικά όπου εκεί ανήκουν βερνίκια, αντιολισθητικές ταινίες, τάπητες κ.α. 

Η καλύτερη λύση με μεγάλη αντοχή στις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες, με εξαιρετική πρόσφυση είναι ένα πολυουρεθανικό αντιολισθητικό χρώμα δύο συστατικών, ειδικό για καταστρώματα σκαφών, ιστιοσανίδες, ράμπες, σκαλοπάτια, πισίνες και οπουδήποτε αλλού έχεις ανάγκη να δημιουργήσεις αντιολισθητική προστασία.

Βελτίωσε την προστασία του χώρου σου με είδη ασφαλείας!

Για να είσαι σίγουρος πως έχεις κάνει τα απαραίτητα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντιολισθητικές ταινίες, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, για να προσθέσεις έξτρα ασφάλεια στα δάπεδα και τα σκαλοπάτια και άλλες επιφάνειες που θεωρείς πως χρίζουν άμεσης επέμβασης στον επαγγελματικό χώρο αλλά και στο σπίτι σου. 

Μην ξεχνάς πως και αυτές οι ταινίες είναι ανθεκτικές σε ακτίνες UV, είναι αδιάβροχες, αντέχουν ενάντια στα καθαριστικά και τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Ένα σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων είναι οι ταινίες σήμανσης, όπου μπορείς να τις εφαρμόσεις γρήγορα και παντού, σε χώρους ελαφριάς κυκλοφορίας, σε δάπεδα επαγγελματικού περιβάλλοντος όπως σουπερμάρκετ, βιοτεχνίες και εργοστάσια.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει υγρασία στο περιβάλλον από σφουγγάρισμα ή κάποια διαρροή και περνάει αρκετός κόσμος τότε σίγουρα θα χρειαστείς προσωρινή σήμανση και μια οικονομική λύση είναι οι πλαστικές πινακίδες τύπου λάμδα caution wet floor (προσοχή ολισθηρό δάπεδο).

Έχει εφαρμογή συνήθως σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστήματα λιανικής και ιδιωτικά γραφεία.

Αν αυτό το άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο και χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email.

Ακολούθησε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Καλή επιτυχία!


Δείτε ακόμα:

- Εξαφάνισε την μούχλα στους τοίχους με 4 βήματα!

- Δείτε πως να διαλέξετε την αδιάβροχη μπότα που σας ταιριάζει!