Εξαφάνισε την μούχλα στους τοίχους με 4 βήματα!

01/06/2022

Η μούχλα στο σπίτι που είναι υδρατμοί, νερό δηλαδή που έχει εξατμιστεί στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως κακός αερισμός που δημιουργεί υγρασία στον τοίχο και δεν στραγγίζει σωστά με αποτέλεσμα την εμφάνιση μούχλας. Άλλη αιτία είναι η διήθηση νερού όπου εισέρχεται το νερό από ρωγμή στο τοίχο.

Παρακάτω θα δεις τρόπους για να εμποδίσεις την μούχλα και την υγρασία στο σπίτι σου!

Εξαφάνισε την μούχλα και προστάτευσε τους τοίχους με 4 βήματα

Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία απομάκρυνσης της μούχλας καλό θα ήταν πρώτα να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος στο χώρο και να απομακρύνεις όλα τα έπιπλα που παρεμποδίζουν τις εργασίες. Έπειτα προχώρησε σε έλεγχο για τυχόν ρωγμές στον τοίχο που οπωσδήποτε πρέπει να γεμίσεις πριν την βαφή.

Η μούχλα στους τοίχους είναι επίμονη και ξαναβγαίνει εύκολα, σπάει το χρώμα λόγο υγρασίας και εκτός ότι καταστρέφει την αισθητική του χώρου δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα, ερεθισμούς στα μάτια και αλλεργίες, έτσι μια καλή προεργασία θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην προστασία των τοίχων στο σπίτι. 

Βήμα 1ο 

Εντόπισε την περιοχή του προβλήματος, τρίψε με ένα γυαλόχαρτο ή μια ξύστρα και στην συνέχεια καθάρισε με ένα υγρό πανί την σκόνη και την βρωμιά που προέκυψε από το τρίψιμο. 

Βήμα 2ο

Στο επόμενο βήμα πρέπει να εφαρμόσεις ένα μυκητοκτόνο σπρέι για να εμποδίσεις την επανεμφάνιση της μούχλας. Ακολουθήσε τις οδηγίες εφαρμογής του κατασκευαστή και έχεις τελειώσει στο άψε σβήσε.

Βήμα 3ο

Αφού τελειώσεις με το μυκητοκτόνο και η επιφάνεια έχει στεγνώσει τότε το επόμενο βήμα που είναι απαραίτητο για να εμποδίσεις την αναπαραγωγή της μούχλας στο μέλλον είναι να βάψεις την περιοχή με την ειδική βαφή σε σπρέι κατά της υγρασίας. Η βαφή αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σταματά την υγρασία και να σφραγίζει τους λεκέδες σε τοίχους και οροφές. Ακολούθησε τις οδηγίες εφαρμογής του κατασκευαστή για ένα άριστο αποτέλεσμα.

 

Εάν έχει σκάσει το χρώμα στον τοίχο ακολούθησε τα βήματα όπως αναφέραμε παραπάνω 

  • Αφαίρεσε με μια ξύστρα όλο το χρώμα στην περιοχή που έχει σκάσει.
  • Τρίψε την περιοχή με ένα γυαλόχαρτο 
  • Αφαίρεσε την σκόνη με υγρό πανί
  • Περίμενε να στεγνώσει η περιοχή και εφάρμοσε την ειδική βαφή σε σπρέι κατά της υγρασίας
  • Τέλος αφού στεγνώσει ολοκλήρωσε με ειδικό αντιμουχλικό χρώμα για τον τοίχο για απόλυτη προστασία.
Βήμα 4ο

Για να ολοκληρώσεις και να προστατεύσεις απόλυτα τους τοίχους και τις οροφές με προβλήματα μούχλας και υγρασίας το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσεις ένα αντιμουχλικό χρώμα με θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και να εμποδίσεις την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Το αντιμουχλικό χρώμα χαρακτηρίζεται από υψηλή διαπνοή και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (σε σύγκριση με συμβατικές βαφές), με αποτέλεσμα να εμποδίζει την συμπύκνωση του αέρα στα κρύα σημεία(ταβάνια, βορινούς τοίχους κλπ).

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οικολογικό πλαστικό χρώμα, άοσμο με βάση το νερό.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βάλεις ένα τέλος στον εφιάλτη της μούχλας.

Μην ξεχνάς ότι εκτός από αισθητικό πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει και πρόβλημα υγείας, για αυτό τον λόγο πρέπει να δράσεις άμεσα και να εξαφανίσεις το πρόβλημα ριζικά. 

Εάν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες και έχεις απορίες μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε μας στο Facebook & Instagram για περισσότερες ιδέες & λύσεις.

Δείτε ακόμα:

- Tips για καλοκαιρινή δροσιά!

- Καθαρίσετε το κλιματιστικό σας και απαλλαγείτε από τα μικρόβια!