Δημιουργικός σχεδιασμός τοίχου με χρώμα σε συνδυασμό με καναπέ παλέτας!

27/02/2021

Δημιουργικός σχεδιασμός τοίχου και επίπλων!

Πως μπορώ να κάνω το σπίτι μου πιο όμορφο; Πώς μπορώ να φτιάξω έπιπλα παλετών; Από τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το DIY.

Είναι ερωτήσεις στις οποίες διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τις δικές σας ιδέες και έπιπλα σε δημιουργικά έργα. Μετατρέψτε τα παλιά σας πράγματα σε νέα, με δημιουργικές ιδέες διαβίωσης.

Υλικά που θα χρειαστείτε!

Από εργαλεία θα χρειαστείτε ένα ηλεκτρικό πιστόλι βαφής, ηλεκτρικό τριβείο και ένα τρυπάνι. Νάυλον καλύμματα, χαρτοταινίες, μάσκα προστασίας και προστατευτικά γυαλιά και γυαλόχαρτο 60grit. Χρώμα, βερνίκι ξύλου ή χρώμα κιμωλίας. Για τον καναπέ τρείς ευρωπαλέτες (120cm x 80cm), μακριές βίδες και μαξιλάρια για την τελική διακόσμηση.

Δημιουργία σχεδίου στο τοίχο και προετοιμασία βαφής!

1ο Βήμα: Ξεκινάμε με την επιλογή και την προετοιμασία των χρωμάτων. Ανάλογα με την διακόσμηση του χώρου που θα ανανεώσουμε επιλέγοντας και το σωστό χρώμα. Αν έχουμε λευκά έπιπλα μπορούμε να διαλέξουμε ένα μπλε χρώμα και να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο φόντο. Αραιώνουμε το χρώμα, ανακατεύουμε καλά πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ρίχνουμε στο δοχείο βαφής του συστήματος ψεκασμού. Ψεκάζουμε μια δοκιμαστική ποσότητα χρώματος, ρυθμίζουμε και είμαστε έτοιμοι να βάψουμε.

2o Βήμα: Δημιουργούμε το τρίγωνο στο σημείο που θέλουμε με χαρτοταινία. Πατάτε σταθερά την ταινία και φτιάχνετε το σχήμα που επιθυμείτε. Καλύψτε το δάπεδο με νάιλον ή χαρτόνι για να μην λερώσετε κατά την βαφή και μην ξεχάσετε την μάσκα σας για να αποφύγετε την εισπνοή από τα χρώματα.


Tip: Για να βεβαιωθείτε ότι το τρίγωνο έχει όντως ευθείες άκρες, βοηθάει να σχεδιάσετε πρώτα τις γραμμές με τρία καρφιά και κλωστή, το καθένα ασφαλισμένο στα σημεία που βρίσκονται τα καρφιά του σχεδιαζόμενου τριγώνου στον τοίχο.

Βαφή τοίχου με ηλεκτρικό πιστόλι βαφής!

3ο Βήμα: Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε την βαφή του τοίχου, στο προηγούμενο βήμα είχαμε ετοιμάσει το πιστόλι βαφής για ψεκασμό. Ξεκινήστε τον ψεκασμό από σταθερή απόσταση και από την κάτω πλευρά του τοίχου όσο πιο κοντά γίνεται στην γωνία. Φροντίστε οι λωρίδες βαφής καθώς ψεκάζεται να επικαλύπτονται ελαφρώς η μια πάνω στην άλλη για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια καλή κάλυψη από το πρώτο κιόλας πέρασμα.

4ο Βήμα: Τραβήξτε την χαρτοταινία ενώ το χρώμα είναι ακόμα υγρό και στην συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει καλά. Χαμογελάστε γιατί μόλις αντικρίσατε ένα φανταστικό αποτέλεσμα φτιαγμένο από τα χεράκια σας!


Για πιστόλια βαφής δείτε εδώ 

Φτιάχνοντας τον καναπέ από παλέτα!

1ο Βήμα: Ξεκινάμε με την λείανση των ευρωπαλετών. Για να αποφύγουμε να τραυματιστούμε από την άγρια πλευρά του ξύλου. Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό τριβείο για να τελειώσετε εύκολα και γρήγορα.

2ο Βήμα: Βιδώνουμε της δυο παλέτες μαζί. Αυτές θα σχηματίσουν την επιφάνεια του καθίσματος. Η Τρίτη παλέτα στην συνέχεια θα βιδωθεί σε ορθή γωνία με τις άλλες δύο. Ο καναπές έχει ολοκληρωθεί.


Βαφή και διακόσμηση παλέτας!

1ο Βήμα: Ξεκινάμε να βάψουμε την παλέτα σε λευκό χρώμα ή σε οποιαδήποτε χρώμα για ξύλα με την ίδια διαδικασία προετοιμασίας για το ηλεκτρικό πιστόλι όπως παραπάνω. Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και χρώμα κιμωλίας αν επιθυμείτε να δώσετε ένα vintage style στην παλέτα.

2ο Βήμα: Στην συνέχεια αφού έχει στεγνώσει το χρώμα, ξεκινάμε με την διακόσμηση του καναπέ. Επιλέξτε τα κατάλληλα μαξιλάρια για να κάθεστε άνετα πάχους τουλάχιστον 12 με 15 cm. Χρησιμοποιήστε γκρι μαξιλάρια και τελειοποιήστε το στυλ με ένα ριχτάρι με σχέδια σε λευκό χρώμα.


Μια τελευταία πινελιά!

Η τελευταία πινελιά αυτής της εκπληκτικής ανανέωσης έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένα υλικά. Εδώ χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένο ξύλο από  ένα παλιό καφάσι φρούτων και κρασιού για ράφι. 


Εδώ μπορείτε να εισάγετε εύκολα μεταλλικές κατασκευές και μεταλλικά έπιπλα για να δώσετε μια industrial αλλά μοντέρνα αίσθηση!

Τελικό αποτέλεσμα!


Ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, ένα άνετο σαλόνι, μια νεανική αύρα, μια φανταστική ιδέα για ανανέωση σαλονιού!

Καλή επιτυχία!


Πηγή: Wagner https://bit.ly/38aewiP

Δείτε το βίντεο εδώhttps://bit.ly/2NC5nIN


Δείτε ακόμα:

- Τεχνοτροπία υγρής ταπετσαρίας: πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα!

- Δημιουργία κήπου με λουλούδια από παλέτες με πιστόλι βαφής!