Γυάλισμα & Κέρωμα αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 3ο + 4ο.

10/06/2017
Γυάλισμα & Κέρωμα αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 3ο + 4ο.

Αφού έχουμε πλύνει, καθαρίσει και προετοιμάσει το αυτοκίνητό μας σωστά (Βήμα 1ο + 2ο) μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα βήματα, το Γυάλισμα και το Κέρωμα του αυτοκινήτου.

Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 3ο - Γυάλισμα αυτοκινήτου:

Το γυάλισμα είναι ένα στάδιο πριν το κέρωμα και γίνεται για την βελτιστοποίηση της στιλπνότητας. Είναι προαιρετικό βήμα και προτείνεται κυρίως για τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα. Η Η Meguiar's προτείνει την ισχυρή αλοιφή γυάλισματος αυτοκινήτου Ultimate Polish, με την οποία μπορείτε να εξαλείψετε, με ασφάλεια, τις λεπτές γρατζουνιές - αράχνες και τα σημάδια από τα σφουγγάρια και τις πετσέτες, δίνοντας έντονες υγρές αντανακλάσεις.
Εφαρμόζεται, τμηματικά, με έκκεντρο ή περιστροφικό αλοιφαδόρο ή με σφουγγάρι χεριού.

Συμβουλή:
Οι γυαλιστικές αλοιφές αυτοκινήτου πρέπει να αφαιρούνται όσο είναι ακόμα νωπές.


Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 4ο - Κέρωμα αυτοκινήτου:

Το κέρωμα προστατεύει την βαφή του αυτοκινήτου και κλειδώνει την γυαλάδα. Έτσι, όταν εφαρμόζετε κερί προσθέτετε ένα στρώμα προστασίας, που όχι μόνο διατηρεί το χρώμα του αυτοκινήτου, αλλά δίνει επίσης εξαιρετικά υψηλή γυαλάδα ενώ παράλληλα απωθεί το νερό. Αν το σκεφτείτε, το κέρωμα είναι πολύ σημαντικό για την συντήρηση του αυτοκινήτου, αφού η βαφή του είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους ρύπους τόσο από την Μητέρα Φύση όσο και σε γράσσα, λάδι και το βρωμιά.
Δοκιμάστε το Υγρό κερί αυτοκινήτου Carnauba Plus Premium Wax με βάση Καρναούμπα της Meguiar's Gold Class, για ισχυρή, μακρόχρονη προστασία.
Εφαρμόζεται με έκκεντρο ή περιστροφικό αλοιφαδόρο.

Οδηγίες:
- Απλώστε μικρή ποσότητα κεριού σε όλη την επιφάνεια του σφουγγαριού.
- Εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου αφήνοντας ένα λεπτό, λείο στρώμα. Συμπληρώνετε κερί στο σφουγγάρι όταν χρειάζεται.
- Κατά το κέρωμα ασκείτε ελαφριά πίεση και φροντίζετε το σφουγγάρι να είναι σε πλήρη, επίπεδη επαφή με την επιφάνεια.
- Όταν το κερί στεγνώσει απομακρύνετε τα υπολείμματα με μια πετσέτα μικροινών.

Συμβουλές:
Όταν πρόκειται για την εφαρμογή του κεριού, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε. Ένα καλό, λεπτό ομοιόμορφο στρώμα είναι αρκετό. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν πάρα πολύ προϊόν το οποίο είναι σπατάλη. Απλώστε ομοιόμορφα και προσεκτικά σε όλα τα μέρη που είναι βαμμένα. Μόλις το κερί είναι ξηρό, σκουπίστε με ένα πανί μικροινών. Για να δείτε αν το κερί είναι έτοιμο για σκούπισμα περάστε τα δάχτυλά σας από την επιφάνεια. Αν τα κατάλοιπα κεριού απομακρύνονται τότε είστε έτοιμοι να σκουπίσετε, αν όμως το κερί πασαλείβεται, χρειάζεται κι άλλο χρόνο.

πηγη: https://meguiars.gr/

Δείτε ακόμα:

- Καθαρισμός - Προετοιμασία αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 2ο.

- Πως να πλύνετε σωστά το αυτοκίνητό σας - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο.

- Πως να αφαιρέστε τις γρατσουνιές και να επαναφέρετε τα θολά φανάρια στο αυτοκίνητό σας

- Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πιστόλι βαφής.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική