Καθαρισμός - Προετοιμασία αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 2ο.

02/06/2017
Καθαρισμός - Προετοιμασία αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 2ο.


Σε προηγούμενο άρθρο είπαμε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να διατηρηθεί στην εκθεσιακή του εμφάνιση, με την σωστή φροντίδα - συντήρηση και όπως είπαμε η φροντίδα της εμφάνισης του αυτοκινήτου, κατά την Μeguiar's χωρίζεται σε 5 βήματα. Το 1ο βήμα ήταν το Πλύσιμο του αυτοκινήτου, σήμερα θα δούμε το 2ο βήμα, δηλαδή τον Καθαρισμό / Προετοιμασία αυτοκινήτου.
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι "το πλύσιμο και ο καθαρισμός του αυτοκινήτου είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες".

Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 2ο - Καθαρισμός / Προετοιμασία αυτοκινήτου:

Κατά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου απομακρύνουμε από την επιφάνεια επίμονους ρύπους που δεν αφαιρέθηκαν κατά το πλύσιμο. Τέτοιοι ρύποι μπορεί να είναι ρετσίνι, βιομηχανικοί ρύποι, πίσσα ή ατέλειες της επιφάνειας όπως κηλίδες και οξειδώσεις που με την πάροδο του χρόνου θαμπώνουν το χρώμα και χάνεται η γυαλάδα του αυτοκινήτου.
Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε αυτούς τους ρύπους. Ο καλύτερος τρόπος είναι να περάσουμε με τα ακροδάχτυλα την επιφάνεια του αυτοκινήτου, αφού πλυθεί και στεγνώσει. Αν την αισθανθούμε τραχιά τότε υπάρχουν επικολλημένοι ρύποι. Γενικά μπορούμε να παρατηρήσουμε την μόλυνση στις οριζόντιες επιφάνειες αλλά και να δούμε σκούρα στίγματα στο πίσω και κάτω μέρος ενός ανοιχτόχρωμου αυτοκινήτου.

Οδηγίες:

Για τον καθαρισμό / προετοιμασία του αυτοκινήτου χρειάζεστε 2 διαφορετικά προϊόντα: Μπάρα πηλού και Αλοιφή αφαίρεσης ατελειών. Η Meguiar's προτείνει το σετ απομάκρυνσης ρύπων Quik Clay Starter Kit και την αλοιφή αυτοκινήτου για γρατζουνιές χοντρή Ultimate Compound.

- Το σετ απομάκρυνσης ρύπων εφαρμόζεται σε καλά πλυμένη επιφάνεια.
Ψεκάστε, τμηματικά, με το Quick Detailer την επιφάνεια.
Τρίβετε με τον πηλό Smooth Surface Replacement πάνω στην επιφάνεια που ψεκάσατε. Αν η επιφάνεια του πηλού μαυρίσει αναπλάθετε τον πηλό. Επαναλαμβάνετε μέχρι να απομακρυνθούν οι ρύποι.
Σκουπίστε την επιφάνεια καλά με καθαρό, 100% βαμβακερό, πανί και ελέγξτε τα αποτελέσματα. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθούν οι ρύποι και η επιφάνεια του αυτοκινήτου να είναι λεία σαν γυαλί.

- Με την αλοιφή αυτοκινήτου αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες, όπως κηλίδες, οξειδώσεις, άλατα, γρατζουνιές, ολογράμματα και περιττώματα πουλιών, και δώστε ένα φινίρισμα καθρέφτη.
Εφαρμόστε με έκκεντρο αλοιφαδόρο ή με σφουγγάρι χεριού.

Να επισημάνουμε ότι το βήμα καθαρισμού και προετοιμασίας χρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας γιατί επιτρέπει τα στιλβωτικά και τα κεριά σας να διαρκούν περισσότερο.

Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε την αλοιφή για γρατζουνιές Ultimate Compound σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της ργατζουνιάς.
- Πριν επέμβετε σε μια γρατζουνιά δοκιμάστε με το νύχι αν μπορεί να απομακρυνθεί. Αν το νύχι σκοντάφτει πρέπει να αφαιρεθεί με την χρήση εργαλείου.


πηγη: https://meguiars.gr/


Το 3ο + 4ο Βήμα για να διατηρηθεί στην εκθεσιακή του εμφάνιση το αυτοκίνητό σας είναι το "Γυάλισμα και Κέρωμα της επιφάνειας"

Δείτε ακόμα:

- Πως να πλύνετε σωστά το αυτοκίνητό σας - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο.

- Πως να αφαιρέστε τις γρατσουνιές και να επαναφέρετε τα θολά φανάρια στο αυτοκίνητό σας

- Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πιστόλι βαφής.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική