Πως να πλύνετε σωστά το αυτοκίνητό σας - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο.

26/05/2017
Πως να πλύνετε το αυτοκίνητό σας - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο.


Μπορεί ένα αυτοκίνητο να διατηρηθεί στην εκθεσιακή του εμφάνιση; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, με την σωστή φροντίδα και συντήρηση.

Και εδώ προκύπτει ένα νέο ερώτημα: "Ποια είναι η σωστή συντήρηση και φροντίδα του αυτοκινήτου;".

Η φροντίδα εμφάνισης του αυτοκινήτου, κατά την Μeguiar's χωρίζεται σε 5 βήματα. Το 1ο βήμα, που θα δούμε σήμερα, είναι το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι:
- το πλύσιμο και ο καθαρισμός του αυτοκινήτου είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες
- το απορρυπαντικό πιάτων δεν είναι κατάλληλο για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η σύνθεσή του αφαιρεί προστατευτικά κεριά, σιλικόνες και πολυμερή και απομακρύνει τα έλαια, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της οξείδωσης της επιφάνειας.

Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο - Πλύσιμο αυτοκινήτου:

Το πλύσιμο αφαιρεί όλους τους ελαφρείς ρύπους πριν προσκολληθούν ή χαράξουν το φινίρισμα της βαφής, όπως βρωμιές του δρόμου, σκόνη, έντομα, περιττώματα πουλιών.

Οδηγίες:

- Το αυτοκίνητο πρέπει να πλένεται πάντα όταν το αμάξωμα είναι κρύο και υπό σκιά, από πάνω προς τα κάτω και περιμετρικά .

- Αν χρησιμοποιείτε πλυστικό - πιεστικό, φροντίστε ο ψεκασμός να γίνεται από απόσταση και σε γωνία 45 μοιρών για να αφαιρούνται οι ρύποι.

- Στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου συσσωρεύονται η περισσότερη βρωμιά και άλατα γι αυτό φροντίστε το διεξοδικά.

- Όταν πλένετε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιείτε πάντα σαμπουάν αυτοκινήτου, όπως το Meguiars NXT Generation Car Wash, με ουδέτερο Ph, που χαλαρώνει και μαλακώνει ακόμα και τις πιο δύσκολες βρωμιές, χωρίς να καταστρέφει τη βαφή του αυτοκινήτου ή το προστατευτικό κερί.

- Φτιάχνετε σε έναν κουβά το καθαριστικό διάλυμα που θα χρειαστείτε και γεμίζετε έναν δεύτερο με καθαρό νερό.

- Η Μeguiar's προτείνει την χρήση γαντιού από μικροΐνες και όχι σφουγγαριών γιατί συμβάλουν στην δημιουργία γρατζουνιών κατά την πλύση. Το γάντι Microfiber Wash Mitt είναι εξαιρετικά μαλακό, δεν αφήνει χνούδια και δεν χαράζει το βερνίκι.

- Είναι σημαντικό να ξεπλένετε το γάντι στον κουβά με το καθαρό νερό, κάθε φορά, πριν από το καθαριστικό διάλυμα για να είναι πάντα καθαρό όταν φτάνει στο αυτοκίνητο.

- Ξεπλένετε το αυτοκίνητο με ελεύθερο τρεχούμενο νερό, αυτό θα μειώσει τον χρόνο στεγνώματος.

- Για να σκουπίσετε - στεγνώσετε το αυτοκίνητο ακολουθείτε την ίδια φορά με το πλύσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα μικροϊνών ή δερμάτινη που δεν αφήνουν σημάδια.
Στην ερώτηση "ποια πετσέτα στεγνώματος είναι καλύτερη" η απάντηση της Μeguiar's είναι: Η πετσέτα μικροϊνών, γιατί είναι πιο ανθεκτική και μπορεί να διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.
Μια πολύ καλή λύση είναι η πετσέτα στεγνώματος αυτοκινήτου Water Magnet, λειτουργεί σαν μαγνήτης νερού και απορροφά έως και τρεις φορές περισσότερο νερό από τις κοινές πετσέτες.

Μην ξεχνάτε να στεγνώνετε τις εσοχές που μπορεί να συγκεντρώνεται το νερό και τις εσωτερικές γωνίες στις πόρτες.

πηγη: https://meguiars.gr/



Το 2ο Βήμα για να διατηρηθεί στην εκθεσιακή του εμφάνιση το αυτοκίνητό σας είναι ο "Καθαρισμός και η προετοιμασία της επιφάνειας"

Δείτε ακόμα:

- Καθαρισμός - Προετοιμασία αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 2ο.

- Πως να αφαιρέστε τις γρατσουνιές και να επαναφέρετε τα θολά φανάρια στο αυτοκίνητό σας

- Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πιστόλι βαφής.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική