Διάλεξε το σωστό ψαλίδι κλαδέματος για σένα!

19/11/2019
kladeutiri-detiko-bahco


Πως να διαλέξεις το σωστό ψαλίδι κλαδέματος! 

Δεν υπάρχει απλά ένα είδος ψαλιδιού κλαδέματος που να είναι τέλειο για όλους.  Αυτό που θα δουλέψει καλύτερα για σένα, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος και το σχήμα του χεριού σου, τη δύναμη της λαβής, τον τύπο και τον όγκο του κλαδέματος που κάνεις και την οικονομική σου δυνατότητα.  Αλλά, γενικά, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν επιλέξεις ένα ψαλίδι κλαδέματος.

Οταν θα αγοράσεις ένα ψαλίδι κλαδέματος

Εργονομικό σχεδιασμό

Δεν αρέσει σε όλους ο λεγόμενος «εργονομικός σχεδιασμός» αλλά, αν σκοπεύεις να κλαδεύεις συχνά, θα εκτιμήσεις τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα εργαλεία μειώνουν την καταπόνηση στον καρπό, γενικά κάνουν την εμπειρία του κλαδέματος πιο ευχάριστη.  Αυτού του είδους ο σχεδιασμός συχνά περιλαμβάνει μαλακές λαβές, κυρτές λάμες και ένα ελαφρά καμπυλωτό σχήμα.  

Υψηλής ποιότητος λάμες

Τα ψαλίδια κλάδου είναι συνήθως φτιαγμένα από ατσάλι.  Μερικές φορές είναι καλυμμένα με μια αντικολλητική ουσία που αντιστέκεται στους φυτικούς χυμούς και άλλα κολλώδη υλικά.  Κοίταξε για λεπίδες φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας, σκληρυμένο χάλυβα ή χάλυβα ενανθράκωσης – αντέχουν περισσότερο και χρειάζονται λιγότερο συχνά τρόχισμα.  Είναι γεγονός ότι οι χαμηλής ποιότητας λεπίδες δε διατηρούν κοφτερή κόψη κι έτσι κάνουν το κλάδεμα μια εργασία που τραυματίζει τα φυτά.  

Βάρος και μέγεθος.

Σκέψου καλά και πόσο καλά το ψαλίδι κλαδέματος ταιριάζει στο χέρι σου και πόσο μεγάλη διάμετρο κλαδιού μπορεί να κόψει άνετα. Μη δελεαστείτε να κόψετε παχύτερα κλαδιά πάντως,  Θα είναι πιο δύσκολο να κάνετε ένα καθαρό κόψιμο και μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση στον καρπό .  Αν πρόκειται να κάνεις πολύ κλάδεμα, έλεγξε το βάρος του ψαλιδιού.  Τα βαρύτερα θα σε κουράζουν πιο εύκολα.


Το κλάδεμα είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και το κατάλληλο εργαλείο! 

Δείτε παρακάτω δυο οικονομικά εργαλεία που σας προτείνουμε.


Εύκολη διαδικασία του κλαδέματος χρησιμοποιώντας το Κλαδευτήρι μπαταρίας BAHCO BCL20IB, Γαλλικής κατασκευής, με Ιαπωνική κεφαλή, καθαρές κοπές και άριστη απόδοση. Έξυπνη οθόνη, αυτονομία μπαταρίας με ειδική μαλακή επίστρωση για άνεση στην εργασία.

Δείτε το εδώ: Κλαδευτηρι μπαταρίας BCL20IB

Ταχύτητα, προσοχή στην λεπτομέρεια στο δέσιμο αμπελιών είναι μια κουραστική εργασία που μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και ξεκούραστα! 

Η διαδικασία του δεσίματος γίνεται συναρπαστικά με το δετικό εργαλείο μπαταρίας αμπελιού BAHCO BCL40IB  που επιτρέπει το γρήγορο δέσιμο αμπέλων με διάμετρο Ø 25mm. Ο αριθμός των δεσιμάτων μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε 6 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, και με επαναφόρτιση της μπαταρίας που διαρκεί μόνο 1.5 ώρες.

Δείτε το εδώ: Δετικό μπαταρίας αμπελιού BCL40IB

Χρήσιμο εργαλείο για επαγγελματίες, αλλά και για ερασιτέχνες καλλιεργητές.                                   


δείτε περισσότερες ιδέες από το blog μας:

Δείτε ακόμα:

Οδηγίες για το κλάδεμα του αμπελιού: Άλλο «κλαδεύω» άλλο «κόβω»!

Συμβουλές για την μείωση των εξόδων θέρμανσης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!