Μείωση των εξόδων θέρμανσης έως 20%

07/12/2018
Μείωση των εξόδων θέρμανσης έως 20%


Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να πέφτουν και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ.

Δεν μας αρέσει καθόλου αυτό και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα και οικονομικότερα TIPS που μπορούν να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης του σπιτιού από 15% έως 20%.

Περιορίστε την υγρασία στο σπίτι

Η ατμοσφαιρική υγρασία μπορεί να θεωρηθεί ένας ύπουλος εχθρός της ανθρώπινης υγείας. Η υγρή ατμόσφαιρα ευνοεί τις ημικρανίες, τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και σοβαρότερες ασθένειες όπως η επιδείνωση κάποιων καρδιολογικών προβλημάτων. 

Η θέρμανση μπορεί να περιορίσει την υγρασία σε έναν κλειστό χώρο αλλά με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας κάτι που αυξάνει το κόστος θέρμανσης κατά πολύ. Οι αφυγραντήρες είναι η πιο απλή λύση για να εξαφανίσετε την υγρασία και να έχετε οικονομικότερη θέρμανση. 

Περιορίσετε τις απώλειες από χαραμάδες

Οι χαραμάδες στις πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να είναι μικρές αλλά οι απώλειες θερμότητας από αυτές πολύ μεγάλες. Χρησιμοποιήστε μονωτικά λάστιχα πορτών και παραθύρων για να κλείσετε τις χαραμάδες και αεροστόπ για να καλύψετε τα κενά ανάμεσα στο πάτωμα και την πόρτα.

Καλύψτε τα παράθυρα

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν χαραμάδες και κενά στις πόρτες και τα παράθυρα οι απώλειες από τα τζάμια είναι σημαντικές. Καλύψτε τα με χοντρές κουρτίνες και μην ξεχνάτε να τις ανοίγετε τις ώρες που υπάρχει ήλιος για να εκμεταλλευτείτε το φως και την θερμότητα που εκπέμπει.

Επενδύστε τους τοίχους

Η μόνωση των τοίχων του σπιτιού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην μείωση του κόστους θέρμανσης αλλά κοστίζει αρκετά. Μια έξυπνη και οικονομική λύση μόνωσης όμως είναι οι ταπετσαρίες με θερμομονωτικά υλικά. Ακόμα και ένα πόστερ από παχύ υλικό μπορεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου κατά έναν με δυο βαθμούς. Επίσης τοποθετήστε στο πίσω μέρος των σωμάτων (ανάμεσα στο σώμα και τον τοίχο) ανακλαστικά θερμομονωτικά υλικά που επιστρέφουν τη θερμότητα προς τον χώρο.

Καλύψτε το πάτωμα με χαλιά

Τα γυμνά πατώματα ευθύνονται για το 10% της απώλειας θερμότητας. Φροντίστε να καλύψετε το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος τους με χαλιά και μοκέτες.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική