Καθαρισμός - Συντήρηση Σκάφους

28/03/2019
Καθάρισμα - Συντήρηση Σκάφους


Η χειμερινή σεζόν τελείωσε και ήρθε η ώρα για την σωστή συντήρηση του σκάφους (φουσκωτού ή πολυεστερικού) και τον καθαρισμό του, που είναι απολύτως αναγκαία.

Καθαρισμός γάστρας & κουβέρτας!

Προστατεύστε το σκάφος σας από τις επίμονες βρωμιές!

Tο πρώτο μας μέλημα είναι ο καθαρισμός της γάστρας και της κουβέρτας. Για το πλύσιμο του σκάφους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοινά απορρυπαντικά, όμως, να προσέχετε ώστε να μην περιέχουν αμμωνία.

Αν το «gel coat» είναι κατεστραμμένο θα πρέπει να το επιδιορθώσετε γιατί στις πιο σοβαρές περιπτώσεις υπάρχει η πιθανότητα διείσδυσης νερού όταν το σκάφος βρίσκεται στην θάλασσα και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε περίπτωση που το «gel coat» είναι θολό τότε μπορείτε να το γυαλίσετε είτε με το χέρι, είτε με κάποιο αλοιφαδόρο χρησιμοποιώντας την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή σκαφών, προτείνουμε το σετ αλοιφών αποκατάστασης γυαλάδας τριών βημάτων της Farecla.

Καθαρισμός υφάλων για διατήρηση ταχύτητας!

Όμως η πιο δύσκολη και κουραστική, αλλά σημαντική δουλειά, είναι ο καθαρισμός των υφάλων ειδικά όταν το σκάφος σας έχει μείνει στο νερό για πολύ καιρό και ακίνητο.

Αν τα ύφαλα του σκάφους έχουν περαστεί παλαιότερα με φαρμάκι πρέπει να καθαριστούν, με τον κλασικό τρόπο ή με κάποιο διαβρωτικό για υφαλοχρώματα.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή ώστε η επιφάνεια, αφού καθαριστεί, να παραμείνει λεία, γιατί αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση της ταχύτητας του σκάφους και κατ' επέκταση στην εξοικονόμηση χρημάτων στα καύσιμα.

Προσοχή, μην ξεχνάτε πως μια κακή και ανώμαλη επιφάνεια στα ύφαλα ισούται με ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.



Τύποι υφαλοχρωμάτων!

Υπάρχουν σκληρά, μαλακά και αυτοκαθαριζόμενα (εμείς προτείνουμε την σειρά της pellachrom).

Τα σκληρά υφαλοχρώματα είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους σκαφών και συνήθως χρησιμοποιούνται σε σκάφη που η ταχύτητα τους φτάνει τους 30 κόμβους. Τώρα υπάρχει και γραμμή της ισάλου που η προστασία της μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική με την χρήση βερνικιού που καλύπτει γδαρσίματα και αμυχές καθώς και με τη χρήση σμάλτων που είναι σε μεγάλο βαθμό αντιπροσκολλητικά. 

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του σκάφους είναι μια επίπονη εργασία αλλά θα μπορέσετε να απολαύσετε το καλοκαίρι με το σκάφος σας οικονομικά, ήρεμα και χωρίς προβλήματα.


Δείτε ακόμα:

Εξασφαλίζοντας άψογο φινίρισμα στο σκάφος.!
Υφαλόχρωμα! Γιατί το σκάφος σας πρέπει να έχει την καλύτερη απόδοση.
Σκάφος! Οδηγίες για την συντήρηση και βαφή του σκάφους σας.
Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική