Πολυεστέρας ημι-διάφανος σαν υγρό γυαλί ALFA-10-UV113 1kg

11.00 
Σύντομη Περιγραφή:

Πολυεστέρας χύτευσης σαν υγρό γυαλί ημιδιαφανές πολύ γυαλιστερός και έχει προστασία έναντι στην UV ακτινοβολία.Ιδανικός για χρήση σε κατασκευές DIY hobby την προστασία και την διακόσμηση όμοιων και ανόμοιων υλικών, δίνοντας μια ανθεκτική τελική γυαλιστερή επιφάνεια με όψη γυαλιού. 

Τιμή σε πόντους: 1834 πόντοι
ALFA-10-UV113 Υγρό γυαλί
Σε Απόθεμα
+

Πολυεστέρας χύτευσης,ημιδιαφανος ορθοφθαλικός με εξαιρετικά αποτέλεσμα και πολύ γυαλιστερό σαν υγρό γυαλί και έχει προστασία έναντι στην UV ακτινοβολία. Για χρήση σε κατασκευές hobby αλλά και για παραγωγή χυτευτών προϊόντων ακόμα και πολύ μεγάλου μεγέθους όπως: νιπτήρες και άλλα είδη υγιεινής, αγάλματα, τεχνητές πέτρες, διακοσμητικά αντικείμενα, εγκλωβισμό αντικειμένων κτλ.

Χρησιμοποιήστε το σε: 

Χαρτόνι - Ξύλο - Μέταλλο - Πέτρα - Κεραμικά - Πορσελάνες - Διακοσμητικά δάπεδα - DIY κατασκευές - Διακοσμητικά -  Τεχνοτροπίες. Δεν είναι κατάλληλος για χρήση σε κοσμήματα, διότι σαν προϊόν έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε αρχικά να γίνεται δοκιμαστική χρήση σε μικρό κομμάτι ώστε να διαπιστωθεί αν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό

Το προϊόν είναι ευαίσθητο ως προς την θερμοκρασία χρήσης του, έτσι ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείται σε δωμάτιο με θερμοκρασία μεταξύ 20-25°C, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εύρος θερμοκρασίας από 15-30°C. Μην το χρησιμοποιήσετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ή σε περιβάλλον μεγάλης υγρασίας διότι επηρεάζεται ο χρόνος στεγνώματος και μπορεί να υπάρξουν προβλήματα.


Χαρακτηριστικά:

Το προϊόν για να πολυμεριστεί θέλει απαραιτήτως την προσθήκη καταλύτη σε ποσοστό 1-2% w/w (κατά βάρος), δηλαδή σε 1κιλό ρητίνης να προσθέσω 10-20 γραμμάρια καταλύτη, όταν δουλεύω σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος. Σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες ανεβάζω ελαφρώς το ποσοστό του καταλύτη max εως 2,5% 


Οδηγίες εφαρμογής:

Για τις χυτεύσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολυεστερικά καλούπια, λαστιχένια καλούπια ή μεταλλικά καλούπια. Αν το καλούπι είναι λαστιχένιο δεν χρειάζεται αποκολλητικό, ενώ σε πολυεστερικό ή μεταλλικό καλούπι το αποκολλητικό είναι απαραίτητο.

Όταν η χύτευση γίνεται σε μονό καλούπι όπου η μία πλευρά του είναι ανοιχτή έτσι ώστε η ρητίνη να έρχεται σε άμεση επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, τότε θα παρατηρήσουμε το φαινόμενο του Inhibition. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας αναστέλλει τον πολυμερισμό της ρητίνης επιφανειακά. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν έχουμε κάνει την διαδικασία εντελώς σωστά, θα παρατηρήσουμε ότι η ρητίνη που βρίσκεται στην ανοιχτή πλευρά του καλουπιού, θα μοιάζει να έχει στεγνώσει αλλά μόλις την ακουμπήσουμε με το χέρι μας θα παρατηρήσουμε ότι "κολλάει" ακόμα και μένει το αποτύπωμα από το χέρι.

Μέθοδος 1: Μόλις κάνουμε την χύτευση, κλείνουμε την επιφάνεια με ένα ειδικό film (vacuum bag) ώστε ο αέρας να μην έρχεται σε επαφή με τη ρητίνη και να μην υπάρχει Inhibition. Όταν θα στεγνώσει πλήρως η ρητίνη, αφαιρούμε το film, τραβώντας το εύκολα και παρατηρούμε ότι έχει στεγνώσει η επιφάνεια πλήρως. Με αυτή τη λύση ενδέχεται να καθυστερήσει ελαφρώς ο πολυμερισμός γενικά.
Μέθοδος 2: Δεν βάζουμε το film, και περιμένουμε να στεγνώσει η ρητίνη. Για να αφαιρέσουμε την επιφανειακή κολλώδη υφή, καθαρίζουμε επιφανειακά με καθαρό ασετόν (100% καθαρό), δεν το τρίβουμε όμως. Στη συνέχεια για να προσδώσουμε πάλι στο αντικείμενο διαύγεια, γυαλάδα και στιλπνότητα τρίβουμε με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια με ντουκόχαρτο ξεκινώντας από 400-600 και τελειώνοντας σε 1500-2000, μέχρι να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.


Προσδιορισµός επικινδυνότητας 

2.1. Ταξινόμηση της ουσίας ή του μείγματος

Κριτήρια Κανονισμού ΕΚ 1272/2008 (CLP/Ταξινόμηση Συσκευασία και Επισήμανση):
Προσοχή, Flam. Liq. 3, Υγρό και ατμοί εύφλεκτα
Προσοχή, Skin Irrit. 2, Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος
Προσοχή, Eye Irrit. 2, Προκαλεί σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό
Προσοχή, Repr. 2, Ύποπτο για πρόκληση βλάβης στη γονιμότητα ή στο έμβρυο.
Κίνδυνος, STOT RE 1, Προκαλεί βλάβες στα όργανα ύστερα από παρατεταμένη ή επανειλημμένη έκθεση.
Δυσμενείς φυσικοχημικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.
Κανένας άλλος γνωστός κίνδυνος

2.2. Στοιχεία επισήμανσης
Σύμβολα:

FLAMMABLEdanger for healthHIGH DANGER FOR HEALTH

Κίνδυνος
Ενδείξεις κινδύνου:
H226 Υγρό και ατμοί εύφλεκτα
H315 Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος
H319 Προκαλεί σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό
H361 Ύποπτο για πρόκληση βλάβης στη γονιμότητα ή στο έμβρυο.
H372 Προκαλεί βλάβες στα όργανα ύστερα από παρατεταμένη ή επανειλημμένη έκθεση.

Περιέχει:  στυρόλιο


2.3. Άλλοι κίνδυνοι

Κανένας άλλος γνωστός κίνδυνος

Brands:
Alfakem

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική