Φωσφορίζουσα μπλέ χρωστική Neon NPP-ΒΒ Alfakem 15gr

Brands:
12.00 
Σύντομη Περιγραφή:

Φωσφοριζέ χρωστική σκόνη NPP-YG. Τη μέρα είναι μπλε και  φωσφορίζουν μπλε στο σκοτάδι. Εντελώς ακίνδυνη και ασφαλής ακόμα και για χρήση σε ρούχα, παπούτσια, κράνη, παιχνίδια κλπ

Τιμή σε πόντους: 2000 πόντοι
40.FR.13
Σε Απόθεμα
+

Φωσφορίζουσα χρωστική, σε μορφή σκόνης, που στο φως φαίνεται μπλε και στο σκοτάδι φωσφορίζει με μπλε χρώμα. Η χρωστική νέον NPP-YG είναι μη τοξική, ακίνδυνη και μη ραδιενεργή, κατασκευασμένη από από αργίλιο στροντίου & χρωστικές ουσίες, με φωταύγεια 25% χαμηλότερη από αυτή των άχρωμων φωσφοριζέ χρωστικών.

Η διάρκεια ζωής των φωσφοριζέ χρωστικών είναι 10-20 έτη και έχουν μεγάλη φυσική & χημική σταθερότητα (θερμοκρασία> 200-250 °C, αντιστέκονται σε UV ακτινοβολία).


Εφαρμογές:

Χρησιμοποιούνται ευρέως στις βιομηχανίες παραγωγής χρωμάτων, χύτευσης, ζωγραφικής,  φωτιστικών πάνελ, ταινιών, κεραμικών πλακιδίων, σε μεταξοτυπίες, κλπ. Είναι εντελώς ακίνδυνες και ασφαλείς εφαρμοσμένες πάνω σε καταναλωτικά προϊόντα όπως ρούχα, παπούτσια, κράνη, παιχνίδια, ρολόγια, διακόπτες, εργαλεία ψαρέματος, αθλητικά είδη κλπ.


Οδηγίες:

Οι φωσφορίζουσες χρωστικές αναμιγνύονται απευθείας με ρητίνες (πολυεστερικές, εποξικές κτλ), σιλικόνες, βερνίκια, τελικά χρώματα, γυαλί κτλ... Μην τις χρησιμοποιείτε σε υδατοδιάλυτα συστήματα προτού χωρίς να κάνετε πρώτα μία δοκιμή συμβατότητας. 

Το υλικό μέσα στο οποίο αναμιγνύονται οι χρωστικές πρέπει να είναι διαφανές ώστε να επιτρέπει τη διείσδυση του φωτός. Όσο περισσότερη φωσφορίζουσα χρωστική προστίθεται σε ένα μέσο (πχ ρητίνη), τόσο το μέσο χάνει τη διαφάνειά του και αποκτά όψη οπάκ (προς το λευκό). Η εφαρμογή γίνεται πάντοτε σε λευκό ή ανοιχτόχρωμο φόντο. Σε μαύρο φόντο, δεν υπάρχει καθόλου φωτοφωταύγεια. 

Η ποσότητα χρωστικής που χρειάζεται για να φωσφορίζει στο σκοτάδι, εξαρτάται από το πάχος στρώσης που θα κάνουμε

  • Για λεπτή στρώση πχ 100μm (επίστρωση / βερνίκι), προσθέστε 20-25% χρωστική κατά βάρος του μέσου (βερνίκι) που χρησιμοποιείτε.
  • Για παχιά στρώση πχ 1-2cm (χύτευση), προσθέστε max 5% χρωστική κατά βάρος του μέσου που χρησιμοποιείτε.


Προσοχή!

Οι φωσφορίζουσες χρωστικές & οι ΝΕΟΝ είναι πρώτες ύλες, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι αλλά πρέπει να αναμιχθούν μέσα σε ένα άλλο μέσονΜην αναμιγνύετε τις φωσφορίζουσες χρωστικές με άλλες χρωστικές (πχ  χρωστικές πάστες κτλ) διότι θα μπλοκάρουν την αποθήκευση φωτός.
Brands:
Alfakem