Βόλτα με ποδήλατο γεμάτη ασφάλεια…..

29/06/2019
Τοπική επισκευή χρώματος αυτοκινήτου με σπρέι!

Τώρα που ο καιρός επιτρέπει στους ένθερμους ποδηλάτες και όχι μόνο να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας μέσο ο καθαρισμός και η συντήρηση του είναι σημαντικό να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο καθαρισμός του ποδηλάτου εξαρτάται από το πώς (και πόσο συχνά) πηγαίνετε μια βόλτα. Με άλλα λόγια, αν ξοδεύετε πολύ χρόνο οδηγώντας σε υγρές, λασπώδεις συνθήκες ή αν οδηγείτε σκληρά, γρήγορα και συχνά, η συντήρηση του ποδηλάτου πρέπει να γίνεται συχνότερα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε είναι τα εξής:

1. Καλό καθάρισμα ποδηλάτου

Είναι σημαντικό να καθαρίστε προσεχτικά τον άξονα, τις ρόδες, το τιμόνι αλλά του ποδηλάτου πριν ξεκινήσετε τις βόλτες σας. Με ένα σπρέι καθαρισμού ποδηλάτων αφαιρέστε γράσσο, λάδια και βρωμιές από μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες.

2. Προσεχτικός έλεγχος φρένων

Τα φρένα του ποδηλάτου είτε είναι δισκόφρενα, είτε τύπου V αλλοιώνονται με το χρόνο. Για αυτό το λόγο η συντήρηση και ο έλεγχός τους είναι επιτακτικής σημασίας.


3. Μια καλή ματιά στα ελαστικά 

Εκτός από τα φρένα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να ελεγχθούν και τα λάστιχα του ποδηλάτου. Τόσο για το επίπεδο αλλοίωσης τους όσο και για τον αέρα. 


4. Συντήρηση - Λίπανση

Η αλυσίδα του ποδηλάτου είναι από τα πιο σημαντικά μέρη. Για αυτό το λόγο ο έλεγχος αλλά και η λίπανσή της της αλυσίδας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του ποδηλάτου. Χρησιμοποιήστε γράσσο αλυσίδας σε σπρέι κατά της τριβής.


Τα πλαστικά και μεταλλικά μέρη του ποδηλάτου μπορείτε να τα συντηρήσετε με ένα σπρέι σιλικόνης πολλαπλών χρήσεων.


Και για όσους έχετε ένα παλιό ποδήλατο στο υπόστεγο σας μπορείτε να πάρετε υπέροχες ιδέες για να το αξιοποιήσετε, όπως: Δείτε εδώ Πως να μετατρέψετε μια ρόδα ποδηλάτου σε Ρολόι Τοίχου