Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα εργασίας για να είστε ασφαλείς!

30/10/2021

Σίγουρα το μυαλό σας έχει ήδη πάει στα παπούτσια ασφαλείας, σε κράνος και γυαλιά προστασίας προσώπου, γάντια κλπ. Μην ξεχνάτε όμως ότι ένα σημαντικό κομμάτι αποτελούν τα ρούχα εργασίας τα οποία πάνω στα οποία έχουν γίνει έρευνες και μελέτες και προορίζονται αποκλειστικά για μια συγκεκριμένη χρήση και στοχευμένα να μπορούν να αποδώσουν στο έπακρο μέσα από αυστηρά κριτήρια επιλογής και ελέγχους, ώστε ο τελικός καταναλωτής - χρήστης να αποκτά την μέγιστη λειτουργικότητα, μειώνοντας τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων.

Παντελόνι εργασίας

Σκεφτείτε εργασίες και επαγγέλματα όπως μηχανικοί, επισκευαστές ελαστικών, πατωματάδες, πλακατζήδες, μαρμαράδες, που γονατίζουν συχνά κατά την διάρκεια της εργασίας τους και πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους διαθέσιμα κάποια εργαλεία.

Τότε τα ρούχα εργασίας δεν είναι μόνο πρακτικά εδώ αλλά απολύτως απαραίτητα, πρέπει να είναι ελαστικά για να χαρίζουν ελευθερία κινήσεων, να είναι άνετα, να παρέχουν προστασία και να διαθέτουν αρκετές τσέπες για τα εργαλεία της δουλειάς.

Αν τα ρούχα εργασίας που φοράτε δεν είναι τα κατάλληλα τότε το μόνο που θα σας προσφέρουν είναι άγχος, ζόρι κατά την διάρκεια της εργασίας και ψυχολογική και σωματική κούραση. 

 

Όλες η λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που παρέχουν τα ρούχα εργασίας θα κάνουν την ζωή σας και την δουλειά σας ευκολότερη και σίγουρα θα σας βοηθήσουν ειδικά αν ανήκετε και εσείς σε κάποια από τις κατηγορίες επαγγελμάτων που περιέχουν γονάτισμα, ανέβα - κατέβα σε σκάλες, σκύψιμο και γενικά πολλές κινήσεις που υπερφορτώνουν το σώμα με εντάσεις που εκδηλώνονται αργότερα όπως μυοπεριτονιακές συσπάσεις ή σκληρύνσεις συνδετικών-ινωδών λωρίδων μεταξύ των μυών».

Προτείνουμε:

Παντελόνι Εργασίας MCPA2 DELTA PLUS

Παντελόνι εργασίας από πολυεστέρα & βάμβακι M2PA3 Delta plus

Μπουφάν εργασίας

Στην κατηγορία μπουφάν εργασίας πρέπει να είστε προσεκτικοί να φοράτε τα κατάλληλα μπουφάν και επαρκή ρούχα από κάτω για να είστε απόλυτα προστατευμένοι από το ψύχος αλλά παράλληλα να μπορείτε να έχετε και ελευθερία κινήσεων και να είστε άνετα μέσα στο ρούχο αποφεύγοντας έτσι οργανικές και δομικές δυσλειτουργίες καθώς και ψυχοσωματικό στρες. 

 

Προτείνουμε:

Μπουφάν εργασίας αδιάβροχο με κουκούλα Vigo Delta Plus

Μπουφάν εργασίας softshell Lulea2 Delta Plus

Σακάκι εργασίας ισχυρού ψύχους softshell Orsa Delta Plus

Σακάκι εσωτερικό εργασίας προστασίας ψύχους Doon Delta Plus

Σακάκι εργασίας βαμβακερό με κουκούλα Anzio Delta Plus

Μπουφάν εργασίας για εξωτερικό περιβάλλον ψύχους

Επίσης σκεφτείτε όσους δουλεύουν σε εξωτερικό περιβάλλον με άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως βροχή και ισχυρό κρύο ή ακόμα και χιόνι πόσο ανάγκη έχουν από κατάλληλα ρούχα και ειδικά μπουφάν. Μπορεί να ανήκετε και εσείς που διαβάζετε αυτήν την στιγμή σε αυτήν την κατηγορία τότε καταλαβαίνετε ακόμα περισσότερο πόσο περίπλοκη είναι η εργασία σε εξωτερικό χώρο.

 

Χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό τότε σίγουρα δεν θα προτιμήσετε ένα ρούχο μόνο και μόνο γιατί σας αρέσει αισθητικά αλλά πρέπει να τηρεί και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να είναι αδιάβροχο, αντιανεμικό, με κουκούλα να έχει διπλό γιακά, να είναι θερμομονωμένο, να έχει εσωτερικό σακάκι, πολλές τσέπες για τα εργαλεία της δουλειάς κλπ, να χαρίζει ελευθερία κινήσεων για μια ποιοτική εργασία χωρίς να σας γεμίζει άγχος και σωματική κούραση στο τέλος της ημέρας. 

Προτείνουμε:

Μπουφάν τζάκετ αδιάβροχο εργασίας Carson2 με κουκούλα και γιακά ντουμπλαρισμένο πολικού τύπου Delta Plus

Αδιάβροχο σακάκι με κουκούλα και στεγανές ραφές ιδανικό για δύσκολο βροχερό καιρό PU Κίτρινο Delta Plus 850VES

Μπουφάν εργασίας χειμερινό, αδιάβροχο ισχυρού ψύχους με κουκούλα και με σύνθετο ύφασμα μονωτικού για την συγκράτηση της θερμότητας HELSINKI 2 DELTA PLUS

Τζάκετ εργασίας Softshell Horten2 Delta Plus κατά του πολικού ψύχους έχει προστασία ενάντια στο κρύο, τον άνεμο και το ψιλόβροχο

Μπουφάν για εργασίες με υψηλή επικινδυνότητα

Εξίσου σημαντική κατηγορία είναι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, οι εργάτες του δήμου, σε βιομηχανίες, σε εργασίες έκτακτης ανάγκης, σε επικίνδυνες περιοχές όπου οι συνθήκες είναι δύσκολες και η ορατότητα είναι μειωμένη ή σε εργασίες που γίνονται πάνω στον δρόμο με την συχνή κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Για αυτούς τους εργαζόμενους λοιπόν είναι πολύ σημαντικά τα ρούχα εργασίας που θα τους κρατάνε στεγνούς και καθαρούς από την βροχή, ρούχα με fleece επένδυση που θα είναι ζεστά και άνετα, ανακλαστικά φωσφοριζέ μπουφάν για υψηλή ορατότητα στον δρόμο και μπουφάν για προστασία από το κρύο.

 

Τα φωσφοριζέ χρώματα δημιουργούν μια λαμπερή εμφάνιση σε περιόδους όπου το φως είναι περιορισμένο και επικρατεί μια θαμπάδα, καθώς πολύ χρήσιμα είναι και τα ρούχα Hi-Vis που αντανακλούν στο φως όπως για παράδειγμα στους προβολείς των αυτοκινήτων.

Προτείνουμε:

Σακάκι προστασίας ψύχους εσωτερικό και υψηλής ορατότητας φθορίζον Delta Plus DoonHV, που φοριέται και κάτω από το μπουφάν.

Αδιάβροχο μπουφάν υψηλής ορατότητας φθορίζον με fleece επένδυση, αδιάβροχο και ανακλαστικό DeltaPlus RENO HV, ένα πιστοποιημένο ρούχο εργασίας για βροχή με υψηλή ορατότητα.

Φόρμα εργασίας βαμβακερή ολόσωμη με επωμίδες και αντανακλαστικές ταινίες Lalizas

Μπότα ασφαλείας γονάτου από μαλακό PVC υψηλής ποιότητας 100% αδιάβροχη Dunlop Protomastor

Για μια ευχάριστη και ολοκληρωμένη εμφάνιση και προστασία στο τέλος μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω με αξεσουάρ όπως γάντια, κάλτσες, σκούφο και ισοθερμικά κάτω μέρους και πάνω μέρους για μια άνετη εργασία.

Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο και να βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες που συλλέξαμε για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες και έχετε απορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Καλή επιτυχία στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για μια εργασία ξεκούραστη χωρίς άγχος!

Για περισσότερες προτάσεις σχετικά με την ατομική προστασία δείτε εδώ.