4 τεχνικές παλαίωσης αντικειμένων με χρώμα κιμωλίας

17/01/2017
τεχνικές παλαίωσης αντικειμένων

Σήμερα θα δούμε 4 τεχνικές παλαίωσης αντικειμένων σπρέι βαφής, ειδικά με Χρώμα Κιμωλίας που είναι το αγαπημένο μας προϊόν. Σε κάποιες από τις τεχνικές που θα δούμε χρησιμοποιούμε τα χέρια, ως μέρος της διαδικασίας, και σε άλλες κάποιο εργαλείο. Επίσης, κάθε ποιότητα χρωμάτων έχει το δικό της χρόνο ξήρανσης, έτσι οι τεχνικές πρέπει να προσαρμοστούν με την ποιότητα του καθενός.

Ουσιαστικά πρόκειται για την προσομοίωση της φθοράς και την επίδραση του χρόνου στα χρωματισμένα αντικείμενα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνουμε, αλλά θέλουμε να σας δείξουμε 4 πολύ απλούς τρόπους παλαίωσης αντικείμενων με σπρέι βαφής, που ο καθένας μπορεί να κάνει και να πάρει μια μικρή γεύση.

1.Sanding

Χρωματίστε το ξύλο, έπιπλο ή αντικείμενο με Χρώμα Κιμωλίας. Όπως πάντα με λεπτές στρώσεις και αφήνοντας πέντε λεπτά μεταξύ των στρώσεων. Στην τελευταία στρώση αφήστε το χρώμα να στεγνώσει 20 λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε ένα πανί πάνω από την επιφάνεια για να πάρει τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί και με μαλακό γυαλόχαρτο, τρίβουμε τις άκρες και τις περιοχές του αντικειμένου που θέλουμε να δούμε φθορά από το πέρασμα του χρόνου. Το αρχικό χρώμα του αντικειμένου εμφανίζεται σε αυτές τις περιοχές δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Rubbing

Βάφουμε το αντικείμενο με Pintyplus Χρώμα Κιμωλίας, αυτή τη φορά όμως δεν θα περιμένουμε να στεγνώσει, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Με το χρώμα ακόμα νωπό, θα περάσουμε με τα δάκτυλα ή την παλάμη του χεριού τις περιοχές τις περιοχές που θέλουμε να εμφανιστεί φθορά, όπως γωνίες ή ανάγλυφα. Το αρχικό χρώμα θα εμφανιστεί και θα μας δώσε ένα Vintage αποτέλεσμα. Το Pintyplus Χρώμα Κιμωλίας είναι με βάση το νερό και μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας χωρίς πρόβλημα, όταν τελειώσετε.

Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε με ένα πρώτο στρώμα το αντικείμενό σας, περιμένετε να στεγνώσει εντελώς, και να αρχίσετε την τεχνική με διαφορετικό χρώμα. Αυτό δίνει ένα πιο αυθεντικό αποτέλεσμα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της βαφής κιμωλίας είναι ότι έχει βάση το νερό. Εκτός από τη μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία, μας παρέχει ευκολία στη χρήση τεχνικών.


3. Smear

Ο τρίτος τρόπος είναι αυτός που χρησιμοποιείται από Javi de Yonolotiraría στην παρουσίαση της Βαρκελώνης. Πρόκειται για την χρίση ενός κυρίαρχου χρώματος στο αντικείμενο το οποίο λεκιάζουμε με ένα δεύτερο χρώμα. Δημιουργούμε εξάψεις χρώματος στα σημεία που θέλουμε να εμφανιστεί η φθορά. παίρνουμε το δεύτερο χρώμα με τα δάχτυλα ή την παλάμη, και απλώνουμε σε γωνίες και ανάγλυφα.

4. Wax

Θα χρησιμοποιήσουμε το κλασικό κερί επίπλων. Περνάμε με το κερί τις περιοχές που θέλουμε να υπάρχει φθορά και μετά βάφουμε με Pintyplus Χρώμα Κιμωλίας. Στα σημεία που υπάρχει κερί το χρώμα δεν θα κολλήσει και μπορούμε να το αφαιρέσουμε εύκολα. Αφήνουμε 20 λεπτά να στεγνώσει και τρίβουμε την επιφάνεια χωρίς φόβο. Οι περιοχές όπου βάλαμε το κερί θα εκτεθούν δημιουργώντας την εντύπωση του παλιού αντικειμένου.


Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για υλικά DIY, πάρτε ιδέες και "φτιάξτο μόνος σου".

Πηγή: shakingcolors

Εφέ πέτρας σε γυαλί

Χρωματίστε κορνίζες φωτογραφιών με σπρέι βαφής κιμωλίας CHALK PAINT

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική