Τεχνοτροπία Crackle (Κρακελέ) με τρεις διαφορετικούς τρόπους

01/03/2017
Τεχνοτροπία Crackle (Κρακελέ) με τρεις διαφορετικούς τρόπους

Το Crackle (Κρακελέ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εξαναγκασμένο σκάσιμο του χρώματος σε επιφάνειες που θέλουμε να δώσουμε παλαιωμένη όψη μιμούμενοι τη φυσική φθορά του χρώματος από την πάροδο του χρόνου. Με την τεχνική βαψίματος κρακελέ (Crackle Paint) μπορούμε να δώσουμε μια ζεστή και παλαιά όψη στα έπιπλα, στους τοίχους και στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού μας. Η τεχνική είναι πολύ απλή και για την εφαρμογή της θα χρειαστούμε πολύ λίγα υλικά. Για να το επιτύχουμε αυτό υπάρχουν τρεις τρόποι.

1. Κρακελέ με ειδικό γαλάκτωμα

Θα χρειαστείτε ακρυλικό γαλάκτωμα σχεδιασμένο να δημιουργεί όμορφο κρακελέ εφέ τεχνοτροπίας. Είναι ο πιο απλός τρόπος για κρακελέ αποτέλεσμα που μπορεί να φτιάξει πανεύκολα ο καθένας, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια και σε όποιο συνδυασμό αποχρώσεων φαντάζεται κανείς.

Για να δημιουργήσουμε αυτό το δίχρωμο εφέ ρωγμών επιλέγουμε μια ήδη βαμμένη επιφάνεια, ή βάφουμε το αντικείμενο στην απόχρωση που θέλουμε να είναι οι ρωγμές. Περνάμε μια στρώση του γαλακτώματος. Στην συνέχεια βάφουμε μια λεπτή στρώση το τελικό χρώμα - την εξωτερική απόχρωση. Καθώς στεγνώνει η επιφάνεια αρχίζει και αποκαλύπτεται το κρακελέ.

Προτείνουμε το Crackle Glaze της Polyvine


2. Κρακελέ με χρώμα κιμωλίας

Θα χρειαστείτε ένα αστάρι γενικής χρίσης σε σπρέι UNIVERSAL PRIMER SPRAY Pintyplus και χρώμα κιμωλίας σε σπρέι CHALK PAINT SPRAY Pintyplus.

Αναφέρουμε τα συγκεκριμένα προϊόντα επειδή μόνο το χρώμα κιμωλίας της Pintyplus, όχι κάθε χρώμα κιμωλίας, έχει τον μικρότερο χρόνο στεγνώματος στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κρακελέ όταν συνδυαστεί με νωπό αστάρι γενικής χρίσης της Pintyplus.

Η διαδικασία είναι απλή και θα πρέπει να γίνει γρήγορα, όπως θα δείτε και στο βίντεο που θα βρείτε στο τέλος αυτού του post.

Πρώτα βάφουμε με το Universal Primer Pintyplus την επιφάνεια που θέλουμε να δημιουργήσουμε το κρακελέ. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα, βάφουμε με το χρώμα κιμωλία και ... εμφανίζεται! το χρώμα θα αρχίσει να ραγίζει. Μια εντυπωσιακή, απλή και πολύ γρήγορη τεχνική που δημιουργεί λεπτά σκασίματα.


3. Κρακελέ με λαδομπογιά και πλαστικό

Και αυτός ο τρόπος βασίζεται στην διαφορά χρόνου στεγνώματος των υλικών. Χρησιμοποιούμε ως βάση τη λαδομπογιά και περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει ελαφρά, σε σημείο δηλαδή που το νιώθουμε νωπό αλλά να μην κολλάει στο χέρι μας. Στην συνέχεια εφαρμόζουμε το πλαστικό χρώμα, στην νωπή επιφάνεια έτσι ώστε το πρώτο χρώμα αρχίζει να το απορροφά (τραβάει), εξαναγκάζοντας το να σπάσει.

Προτείνουμε λαδομπογιά Paintol. και πλαστικο χρώμα Ε-30 BASIC.


Δείτε ακόμα:

Πως να μετατρέψετε ένα απλό γυαλί σε βιτρώ.

Πως να φτιάξετε μία ιδιαίτερη ξύλινη κλειδοθήκη

Πως να δώσετε το εφέ της σκουριάς σε ένα αντικείμενο.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική