Οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής αυτοκινήτων.

25/05/2018
Οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής αυτοκινήτων.

Αν έχετε αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή έχετε χρησιμοποιήσει ένα νέο χρώμα βαφής αυτοκινήτου για να αλλάξετε την εμφάνιση του οχήματός σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να δημιουργήσετε μια κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλέσει εξασθένιση του χρώματος. Η κατανόηση των κοινών αιτιών εξασθένισης της βαφής αυτοκινήτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.

Οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής αυτοκινήτων είναι:

1. Φως του ήλιου

Ακόμη και όταν ο ήλιος δεν φαίνεται να είναι τόσο λαμπερός, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν ακόμα να παραμείνουν ισχυρές και μπορεί να προκαλέσουν εξασθένηση του χρώματος του αυτοκινήτου. Οι ακτίνες του ήλιου εξασθενούν το φινίρισμα του χρώματος το οποίο έχει σχεδιαστεί για να το προστατεύει. Αυτό αφήνει στη συνέχεια, το ευαίσθητο στις ζημιές, χρώμα εκτεθειμένο με αποτέλεσμα να εξασθενεί.

Με τον ήλιο έρχεται η θερμότητα, η οποία απορροφάται και αποθηκεύεται στο μέταλλο του αμαξώματος του αυτοκινήτου και μπορεί επίσης να είναι η αιτία εξασθένισης και αποχρωματισμού. 

Εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα με το ξεθωριασμένο χρώμα εμφανίζεται στην οροφή και το καπό τότε πιθανών η αιτία είναι ο ήλιος. Όποτε είναι δυνατόν, αποφύγετε να σταθμεύετε το αυτοκίνητο σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και να τοποθετείτε το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ ή καλυμμένο.


Επαναφορά χρώματος αυτοκινήτου με αλοιφή επαναφοράς χρώματος: Δες την εδώ!


2. Αλάτι

Εάν ζείτε κοντά σε θάλασσα, θα διαπιστώσετε ότι το αλάτι στον αέρα μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση του χρώματος του αυτοκινήτου σας και αν παραμείνει στην επιφάνεια του θα προκαλέσει οξείδωση. Δηλαδή δεν θα ξεθωριάσει άπλα η βαφή, αλλά θα τη βλάψει σε σημείο όπου θα ξεφλουδίζει και θα σκουριάζει η επιφάνεια από κάτω. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση μιας τακτικής και αποτελεσματικής μεθόδου καθαρισμού και κερώματος για να δημιουργηθεί μια επιφάνεια που το αλάτι δεν μπορεί να κολλήσει.

3. Καθαριστικά λείανσης

Η χρήση λανθασμένων προϊόντων και εργαλείων για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένιση του χρώματος του αυτοκινήτου, εάν χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όχι κάθε είδος υφάσματος δεν είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου. 

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα και τα αντίστοιχα εργαλεία εφαρμογής, για να αποφύγετε την αφαίρεση στρώσεων χρώματος. Επιπλέον, βεβαιωθείτε πάντοτε ότι χρησιμοποιείτε ένα διάλυμα καθαρισμού που κατασκευάζεται ειδικά για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων. Αποφύγετε οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν μια σειρά από χημικά.

Φροντίστε να κερώνετε συχνά την επιφάνεια του αυτοκινήτου για να μειώσετε την ανάγκη καθαρισμού. Ένα καλό κερί εμποδίζει τους ρύπους που προσκολλώνται στο αυτοκίνητο, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε κανένα περιττό καθάρισμα.

4. Ρύπανση

Υπάρχει μια σειρά ρύπων και τοξικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία είναι ακόμη πιο επικίνδυνα και καταστροφικά, για το χρώμα του αυτοκινήτου, επειδή δεν είναι άμεσα ορατά. Εάν διαπιστώσετε ότι το χρώμα σας έχει ξεθωριάσει, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει αιτία, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι το πρόβλημα. Για να σιγουρευτείτε εξετάστε το περιβάλλον σας και τις περιοχές στις οποίες συνήθως σταθμεύετε, αν υπάρχει σημαντική κυκλοφορία ή εργοστάσια κοντά.

Επαναφορά χρώματος αυτοκινήτου με Farecla G3


Δείτε ακόμα:

Εσωτερική περιποίηση αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 5ο

Γυάλισμα & Κέρωμα αυτοκινήτου - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 3ο + 4ο.

Σχόλια

Έτριψα με οινόπνευμα κάτι γρατζουνιές στο αμάξι μου που είναι άσπρο και παρατήρησα ότι κιτρινισε ελαφρώς..μπορώ να το επαναφέρω;
Λογικά θα σας κανει τη δουλειά αυτή :G3 Colour restorer Αλοιφή επαναφοράς χρώματος .Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αλοιφή γυαλίσματος

Γράψτε μια κριτική