Μετατρέψτε οποιαδήποτε επιφάνεια σε δέρμα με Chalk Paint

21/04/2017
Μετατρέψτε οποιαδήποτε επιφάνεια σε δέρμα με Chalk Paint


Αν σας αρέσουν οι επιφάνειες με όψη δέρματος θα ενθουσιαστείτε με το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να τις δημιουργήσετε. Η διαδικασία είναι απλή και θα πρέπει να γίνει γρήγορα.

Θα χρειαστείτε:

- Αστάρι γενικής χρήσης σε σπρέι UNIVERSAL PRIMER SPRAY Pintyplus

- Χρώμα κιμωλίας σε σπρέι CHALK PAINT SPRAY Pintyplus (καφέ και κίτρινο)

- Μαλακό σφουγγαράκι

- Πανί

Βήματα:

Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά της όψης του δέρματος για να μπορέσουμε να την δημιουργήσουμε. Όπως βλέπουμε και στην εικόνα:

1. Είναι ανάγλυφη

2. Έχει αυλακώσεις

Υφή δέρματος


Πρώτα θα δημιουργήσουμε τις αυλακώσεις στην επιφάνεια που θέλουμε. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Crackle με σπρέι χρώμα κιμωλίας Pintyplus που έχουμε δει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Βάφουμε με το Universal Primer Pintyplus την επιφάνεια που θέλουμε να δώσουμε όψη δέρματος. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα, βάφουμε με το καφέ χρώμα κιμωλίας και σύντομα το χρώμα θα αρχίσει να ραγίζει. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Θέλουμε μικρές ρωγμές γι αυτό ψεκάζουμε μια λεπτή στρώση του Universal Primer Pintyplus. Δείτε το βίντεο Crackle με σπρέι χρώμα κιμωλίας Pintyplus εδώ.

Σχεδόν τελειώσαμε.!!!

Σε αυτό το σημείο έχουμε δημιουργήσει μια ανάγλυφη επιφάνεια με αυλακώσεις όπως αυτή της εικόνας αλλά το χρώμα των ρωγμών είναι λευκό. Για να ολοκληρώσουμε ψεκάζουμε μια ποσότητα κίτρινου χρώματος κιμωλίας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε σε αυτό από το καφέ χρώμα που χρησιμοποιήσαμε πριν για να φτιάξουμε την απόχρωση που θέλουμε να έχουν οι αυλακώσεις του δέρματος. Όταν βρούμε την απόχρωση αραιώνουμε με λίγο νερό ώστε να έχουμε ένα ρευστό ημιδιάφανο χρώμα.

Αφού έχει στεγνώσει καλά απλώνουμε με το σφουγγαράκι το χρώμα που φτιάξαμε, με κυκλικές κινήσεις και σκουπίζουμε την επιφάνεια με το πανί αφήνοντας μια μικρή ποσότητα χρώματος στις ρωγμές. Εφαρμόζουμε τμηματικά σε όλη την επιφάνεια.

Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να δείτε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε ένα στρώμα βερνικιού για προστασία μετά

από 24 ώρες. Σημειώστε ότι το βερνίκι μπορεί να σκουρύνει λίγο το χρώμα

κιμωλίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό χρωμάτων και σε επιφάνειες από οποιοδήποτε υλικό.

Προσοχή όταν μιλάμε για Crackle με χρώμα κιμωλίας μιλάμε μόνο για το χρώμα κιμωλίας της Pintyplus, όχι για κάθε χρώμα κιμωλίας, γιατί έχει τον μικρότερο χρόνο στεγνώματος στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κρακελέ όταν συνδυαστεί με νωπό αστάρι γενικής χρήσης της Pintyplus.

Δείτε ακόμα:

Crackle με σπρέι χρώμα κιμωλίας Pintyplus

Τεχνοτροπία Crackle (Κρακελέ) με τρεις διαφορετικούς τρόπους

Ανακυκλώστε μια σπασμένη καρέκλα μετατρέποντάς την σε γλάστρα

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική