Φτιάξτε ένα Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που θα κρατήσει για πάντα!

27/04/2017
Φτιάξτε ένα Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που θα κρατήσει για πάντα!


Τον Μάιο του 1886 στο στο Σικάγο τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες. Από τότε η 1 Μαΐου αποτελεί φόρο τιμής στα πρόσωπα που χάθηκαν στον αγώνα τους για φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες. Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όμως δεν αφορά μόνο αυτό. Στην αρχαιότητα γίνονταν εκδηλώσεις για τη Θεά Δήμητρα και τον Διόνυσο, γιορτάζοντας έτσι τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού. Στα πλαίσια των εορτασμών έπαιρναν ένα πράσινο κλαδί που μόλις είχε πετάξει φύλλα, το τύλιγαν και επάνω του κρεμούσαν σύκα, ψωμί, φλασκιά με λάδι, κρασί και μέλι, συμβολίζοντας την ζωή, την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία. Σήμερα το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι φτιαγμένο από λουλούδια.

Εμείς αποφασίσαμε το φετινό μας στεφάνι να κρατήσει για πάντα. Πως θα το πετύχουμε; Χρησιμοποιώντας ξύλινα τριαντάφυλλα που θα φτιάξουμε μόνοι μας.

Για τα τριαντάφυλλα θα χρειαστούμε:

1. Ροκάνι

2. Πιστόλι σιλικόνης

3. Ψαλίδι

4. Ένα κομμάτι ξύλο


Βήματα:

Ρυθμίζουμε το ροκάνι ώστε να μας δίνει ροκανίδια με αρκετό πάχος και προσπαθούμε να ασκούμε σταθερή πίεση για να είναι ομοιόμορφα. Για ένα τριαντάφυλλο χρειάζονται 15-20 ροκανίδια.


Στη συνέχεια με το ψαλίδι κόβουμε τα ροκανίδια σε σχήμα ροδοπέταλου, χωρίς να σχηματίσουμε το μυτερό άκρο. Μην προσπαθήσετε να είστε ακριβής. Ατέλειες και διαφορετικό μέγεθος θα σας δώσουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και το φύλλωμα.


Τώρα έχουμε τα ροδοπέταλα σε διάφορα μεγέθη. Χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι ξύλο, καλυμμένο με ταινία, σαν βάση για να στίσουμε το τριαντάφυλλο μας. Επιλέγουμε το μικρότερο πέταλο για να δημιουργήσουμε το κέντρο του. Απλά το τυλίγουμε και με το πιστόλι σιλικόνης το κολλάμε στην βάση.

Συνεχίζουμε κολλώντας πέταλα γύρω από το κέντρο που δημιουργήσαμε, χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα από αυτά στην εξωτερική στιβάδα. Δεν είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί όπως είπαμε και πριν οι ατέλειες θα μας δώσουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.


Έτοιμο!!!


πηγή: http://www.instructables.com/id/How-to-Make-a-Wood...

Η ταινία που έχουμε καλύψει την βάση θα μας βοηθήσει να αποσπάσουμε το τριαντάφυλλο από αυτή.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας όσα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στο στεφάνι μας. Αφού στεγνώσουν μπορούμε να τα βάψουμε στα χρώματα που εμείς θέλουμε. Προτείνουμε το χρώμα κιμωλίας Chalk Paint που αφήνει βελούδινη υφή.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να διακοσμήσουμε το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας. Εμείς επιλέξαμε ένα στεφάνι λυγαριάς που θα διακοσμήσουμε μόνο το μισό με τα τριαντάφυλλα μας και με κάποια φύλλα που ετοιμάσαμε. Μπορούμε να τα κολλήσουμε με σιλικόνη, να σχηματίσουμε κλαδιά κολλώντας φύλλα σε σύρμα ή σχοινί και πολλά άλλα.

Περιμένουμε να μας στείλετε τα δικά σας Πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Καλή πρωτομαγιά σε όλους!


Δείτε ακόμα:

Κάντε τις ψησταριές, τις σούβλες και τα μπάρμπεκιου καινούρια

Ανακυκλώστε μια σπασμένη καρέκλα μετατρέποντάς την σε γλάστρα

Πως να φτιάξετε μία ιδιαίτερη ξύλινη κλειδοθήκη

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική