Διακόσμηση τοίχου με τεχνοτροπία σκουριάς.!

15/09/2018
Διακόσμηση τοίχου με τεχνοτροπία σκουριάς.!


Ο όρος «σκουριά» έχει αρνητική έννοια και συνήθως μας προκαλεί εικόνες παρατημένων αυτοκινήτων, μεταλλικών εξαρτημάτων ή  εγκαταλελειμμένων  κτηρίων. Τα τελευταία χρόνια οι καλλιτέχνες αλλά και οι αρχιτέκτονες έχουν αγκαλιάσει την ακατέργαστη ομορφιά του διαβρωμένου μετάλλου.

Αλλά σκουριά ως διακοσμητικό χαρακτηριστικό σε σπίτια; Σίγουρα το υλικό είναι πολύ τραχύ, πολύ ιδιότροπο και πολύ συσχετισμένο με την αποσύνθεση. Ωστόσο, προσφέρει μια διακριτική αντίθεση με τα πιο παραδοσιακά υλικά όπως πέτρες και ξυλεία. 

Ένας τοίχος με τεχνοτροπία οξείδωσης μετάλλου θα δώσει μια industrial πινελιά στον χώρο σας. Πως θα το κάνετε; Στην αγορά υπάρχουν ειδικά επιχρίσματα όπως το Ironic με φινίρισμα οξείδωσης σιδήρου και το Verderame με φινίρισμα οξείδωσης χαλκού της NOVACOLOR.

Ironic:

Με το επίχρισμα σκουριάς Ironic μπορείτε να επιτύχετε, ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής, το Εφέ Οξείδωσης και το Εφέ Διάβρωσης.

Εφέ Οξείδωσης:

Εφαρμόζετε 2 στρώσεις διαλυμένο IRONic Fondo με χρονική απόσταση τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνετε να στεγνώσει για 12 ώρες και εφαρμόζετε μία στρώση IRONic Liquido Antichizzante, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία. Για πιο έντονα αποτελέσματα οξείδωσης, εφαρμόζετε μία στρώση IRONic Liquido Antichizzante ανά 2 ώρες.

Εφέ Διάβρωσης:
Εφαρμόζετε 2 στρώσεις διαλυμένο IRONic Fondo με χρονική απόσταση τουλάχιστον 4 ώρες. Αφήνετε να στεγνώσει για 12 ώρες και εφαρμόζετε 2 στρώσεις IRONic Liquido Antichizzante, ταμποναριστά, με ένα σφουγγάρι θαλάσσης. χρονική απόσταση τουλάχιστον 2ώρες. Για πιο έντονα αποτελέσματα, εφαρμόζετε και μία τρίτη στρώση.


Verderame: 

Η παραγόμενη οξείδωση είναι παρόμοια με την φυσική οξείδωση μιας επιφάνειας χαλκού που είναι εκτεθειμένη στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.



Οδηγίες:

  • Οι επιφάνειες πρέπει να είναι εντελώς στεγνές και χωρίς σκόνη ή υγρασία.
  • Εφαρμόστε με ρολό μία στρώση Verderame_Fondo. Μετά από τουλάχιστον 4 ώρες, εφαρμόστε ακόμη μία στρώση Verderame Fondo
  • 12 ώρες μετά εφαρμόστε μία στρώση Verderame_Antichizzante με ρολό σφουγγάρι. Επαναλάβετε το τελευταίο βήμα, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας μία ανοξείδωτη σπάτουλα, κάνοντας κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και από τα δεξιά προς τα αριστερά. 
  • Αφήστε να στεγνώσει για 24 ώρες.


Tips* Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία οξείδωσης, διαφοροποιώντας τις ποσότητες και τα χρονικά κενά που αφήνετε κατά την εφαρμογή από σημείο σε σημείο, ανάλογα με το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. 

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική