Crackle με σπρέι χρώμα κιμωλίας Pintyplus

10/01/2017
Crackle με σπρέι χρώμα κιμωλίας Pintyplus

Προειδοποίηση: αυτό δημιουργεί έναν υγιή εθισμό.

Για το κρακελέ θα χρειαστείτε ένα αστάρι γενικής χρήσης σε σπρέι UNIVERSAL PRIMER SPRAY Pintyplus και χρώμα κιμωλίας σε σπρέι CHALK PAINT SPRAY Pintyplus.

Η διαδικασία είναι απλή και θα πρέπει να γίνει γρήγορα, όπως θα δείτε και στο βίντεο που θα βρείτε στο τέλος αυτού του post.

Πρώτα βάφουμε με το Universal Primer Pintyplus την επιφάνεια που θέλουμε να δημιουργήσουμε το κρακελέ. Περιμένουμε 30 δευτερόλεπτα, βάφουμε με το χρώμα κιμωλία και ... εμφανίζεται! το χρώμα θα αρχίσει να ραγίζει. Μια εντυπωσιακή, απλή και πολύ γρήγορη τεχνική.

αποσυναρμολόγηση πλαίσιο


Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε ένα στρώμα βερνικιού για προστασία μετά από 24 ώρες. Σημειώστε ότι το βερνίκι μπορεί να σκουρύνει λίγο το χρώμα κιμωλίας.

Εάν έχετε δοκιμάσει διαφορετικά χρώματα θα δείτε ότι οι ρωγμές που παράγονται ποικίλουν σε απόχρωση δίνοντας εκπληκτικά εφέ.

Για την τεχνική αυτή έχει χρησιμοποιηθεί το σπρέι χρώμα κιμωλίας κόκκινο βελούδο της Pintyplus.

Γιατί το χρώμα ραγίζει;

Επειδή ξήρανση της βάσης, το Universal Primer Pintyplus, είναι σημαντικά πιο αργή από της βαφής κιμωλίας. Μιλάμε μόνο για το χρώμα κιμωλίας της Pintyplus, όχι για κάθε χρώμα κιμωλίας, γιατί έχει τον μικρότερο χρόνο στεγνώματος στην αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κρακελέ όταν συνδυαστεί με νωπό αστάρι γενικής χρήσης της Pintyplus.

Το κρακελέ

Το κρακελέ εμφανίζεται σε παλιά έργα ζωγραφικής σταδιακά λόγω της παρόδου του χρόνου. Τα διάφορα στρώματα που συνθέτουν την εικόνα αφυδατώνονται σε διαφορετικές ταχύτητες δημιουργώντας ρωγμές.

Η τεχνική κρακελέ προσπαθεί να δημιουργήσει αυτό το φαινόμενο, την επιτάχυνση της διαδικασίας «γήρανσης». Χρησιμοποιείται σε έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής για να δώσει παλιά όψη στα έργα ή τα αντικείμενα μας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για υλικά DIY, πάρτε ιδέες και "φτιάξτο μόνος σου".

Προμηθευτείτε το UNIVERSAL PRIMER SPRAY Pintyplus και το CHALK PAINT SPRAY Pintyplus, στείλτε μας τις DIY δημιουργίες σας και δώστε μας τις δικές σας ιδέες.

Πηγή: shakingcolors

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική