Ανακαινίστε το μπάνιο σας γρήγορα και οικονομικά..!

08/03/2018
Ανακαινίστε το μπάνιο σας γρήγορα και οικονομικά..!
Μήπως το μπάνιο του 1950, σε Cherub-pink και Mint-green αποχρώσεις, σας φέρνει εφιάλτες;  

Εάν η μπανιέρα και τα πλακάκια του μπάνιου σας είναι σε καλή κατάσταση και απλά χρειάζονται μια αισθητική μεταμόρφωση, τολμήσετε να το αλλάξετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, από την βαφή τοίχων.

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα για να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να ανακαινίσουμε το μπάνιο μας οικονομικά με το προ-συσκευασμένο Κιτ Σμάλτου Μπανιέρας & Κεραμικών της Titan.

Το κιτ σμάλτου περιλαμβάνει:

  • Σμάλτο μπανιέρας Aspecto Ceramico Titan
  • Ειδικό καθαριστικό Desoxidante Titan
  • Αστάρι προετοιμασίας Imprimacion Epoxi Primer Titan Yate
  • Διαλυτικό κατάλληλο για αραίωση του Σμάλτου και του ασταριού 
  • Πινέλο ειδικό για άριστο αποτέλεσμα σε γωνίες & κοψίματα 
  • 2 ρολά εφαρμογής του Σμάλτου και 1 εφαρμογής του ασταριού και χειρολαβή
  • Χαρτοταινία βαφής, Γυαλόχαρτο
  • 2 ζεύγη προστατευτικά γάντια, μάσκα προστατευτική και αναδευτήρα
Οδηγίες:

Βήμα 1ο
Καθαρίζουμε με γυαλόχαρτο. Φορώντας τα προστατευτικά γάντια βρέχουμε ένα πανί με Καθαριστικό Desoxidante και καθαρίζουμε την επιφάνεια. Έτσι αφαιρούμε πλήρως επίμονα υπολείμματα σαπουνιών και σκόνη.

Βήμα 2ο
Με χαρτοταινία προστατεύουμε μεταλλικά εξαρτήματα και εφαπτόμενες επιφάνειες που δεν πρέπει να λερωθούν.

Βήμα 3ο
Ετοιμάζουμε το Ειδικό Αστάρι Imprimacion Epoxi Υate αναμειγνύοντας την βάση με τον καταλύτη σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο. Προσθέτουμε 5% διαλυτικό Diluyente Yate, ανακατεύουμε καλά κι το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Φοράμε τα προστατευτικά μέσα (μάσκα, γάντια) και εφαρμόζουμε το αστάρι με το ρολό. Χρησιμοποιούμε το πινέλο για γωνίες και κοψίματα. Αφήνουμε την προετοιμασμένη επιφάνεια να στεγνώσει καλά για 6-8 ώρες.

Βήμα 4ο
Ετοιμάζουμε το χρώμα σμάλτου Aspecto Ceramico Titan προσθέτοντας τον καταλύτη στην βάση σε αναλογία 4 προς 1 κατ’ όγκο, αραιώνουμε 5% με διαλυτικό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί», φοράμε προστατευτικά μέσα και βάφουμε την 1η στρώση χρώματος με ρολό ή πινέλο. Μετά από 8-14 ώρες εφαρμόζουμε την 2η στρώση χρησιμοποιώντας πάλι την ίδια δοσολογία  και αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Χρησιμοποιούμε το διαλυτικό για να καθαρίσουμε τα εργαλεία μας.

Προσοχή!
Το μείγμα βάσης-καταλύτη που έχει αναμειχθεί, πήζει μετά από 4 – 8 ώρες κι είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό σε κάθε στάδιο ανάμειξης ετοιμάζουμε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα για μια στρώση. Αφήνουμε να περάσουν 72 ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε την μπανιέρα μας. Ο χρόνος στεγνώματος διαφοροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία). 

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα πλακάκια.

Το μπάνιο μας έγινε σαν καινούριο..!



Δείτε ακόμα:

Ανακαίνιση κουζίνας με λιγότερα από 50€

Τεχνοτροπίες και διακόσμηση τοίχου - Diy Wall art Μέρος 1ο

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική