Βάψτε την πισίνα σας σε 8 βήματα!

11/05/2017
Πως να βάψετε την πισίνα σας σε 8 βήματα!

Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για το βάψιμο της πισίνας σας. Με τα σωστά υλικά, λίγο χρόνο και προσπάθεια, μπορούμε να έχουμε μια ολοκαίνουργια πισίνα με μικρό κόστος. Ας δούμε πως θα βάψουμε την πισίνα μας σε 8 βήματα.

Βήμα 1

Αγοράζουμε το ίδιο είδος της βαφής που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην επιφάνεια της πισίνας μας: εποξική, χλωριωμένο καουτσούκ ή ακρυλικό. Αν δεν το γνωρίζουμε αφαιρούμε ένα κομματάκι από το χρώμα της πισίνας για να ελεγχθεί από τον προμηθευτή μας ώστε να καθορίσει τον τύπο του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε. Το χρώμα πισίνας POOLGLOSS A+B μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε επιφάνεια βαμμένη ή μη σε συνδυασμό με το αστάρι UNI-PRIMER.

Βήμα 2

Αδειάζουμε όλο το νερό από την πισίνα και αφαιρούμε τυχόν φύλλα, χώμα ή μπάζα.

Βήμα 3

Επιδιορθώνουμε τυχόν υπάρχουσες ρωγμές και τρύπες με υδραυλικό τσιμέντο.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε την επιφάνεια σκυροδέματος

  • Αφαιρούμε το παλιό χρώμα χρησιμοποιώντας ένα πλυστικό υψηλής πίεσης ή μια βούρτσα ξύστρα και σύρμα. Φροντίζουμε να έχουν αφαιρεθεί όλα τα χαλαρά χρώματα και καθαρίζουμε την περιοχή.
  • Χρησιμοποιούμε ένα μείγμα από 50% νερό και 50% υδροχλωρικό οξύ για να καθαρίσουμε την επιφάνεια της πισίνας. Λεπτομερώς τρίβουμε τα τείχη και το πάτωμα με μια βούρτσα scrub, στη συνέχεια ξεπλένουμε όλη την επιφάνεια με καθαρό νερό.
  • Καθαρίζουμε την επιφάνεια ξανά με TSP για την εξουδετέρωση του οξέος και αφαιρούμε πυκνές περιοχές του λαδιού ή γράσου. Ξεπλένουμε πολύ καλά με φρέσκο νερό.

Βήμα 5

Ξαναπλένουμε ολόκληρη την πισίνα, συμπεριλαμβανομένων των αποχετεύσεων, των φώτων, των σκαλοπατιών κ.λπ. Βγάζουμε κάθε στάσιμο νερό και αφήνουμε 3 έως 5 ημέρες για να στεγνώσει η επιφάνεια της πισίνας.

Βήμα 6

Βάφουμε! Το χρώμα εφαρμόζεται με πιστόλι ψεκασμού ή ρολό βαφής και πινέλο στις λεπτομέρειες. Ξεκινάμε από το βαθύ μέρος της πισίνας και βάφουμε προς το χαμηλό.

Βήμα 7

Αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούμε βαφή το χρονοδιάγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πρόσφυση. Συνήθως, θα πρέπει να περιμένουμε 3-5 ημέρες να στεγνώσει το χρώμα πριν ξαναγεμίσουμε την πισίνα με νερό.

Βήμα 8

Γεμίζουμε τη φρεσκοβαμμένη πισίνα μας με νερό και προσαρμόζουμε τις ρυθμίσεις του φίλτρου και των χημικών για να διασφαλιστεί η σωστή συντήρηση.

πηγή: http://www.wikihow.com


Δείτε ακόμα:

Πιστόλι βαφής ή ρολό και πινέλο; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάψετε;

Οργανώστε τον κήπο σας με τα απαραίτητα εργαλεία

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική