Πως να μετατρέψετε ένα απλό γυαλί σε βιτρώ.

20/02/2017
Πως να μετατρέψετε ένα απλό γυαλί σε βιτρώ.

Η υαλογραφία είναι χρωματισμένο γυαλί που χρησιμοποιείται για να κατασκευάσει κανείς διακοσμημένα παράθυρα ή άλλα αντικείμενα, τα οποία διαπερνά το φως. Επίσης, μια μορφή ζωγραφικής σε γυαλί που επιτρέπει στο φως να το διαπερνά - αντίθετα με το σχέδιο ή την ζωγραφική σε μια επιφάνεια που αντανακλά το φως. Η υαλογραφία είναι η απλούστερη μορφή της τεχνικής βιτρώ κατά την οποία κομμάτια γυαλιού ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδες μολυβιού και συντελούν μια σύνθεση με συγκεκριμένο αισθητικό αποτέλεσμα, την οποία διαπερνά το φως και δημιουργεί γεωμετρικές, θρησκευτικές ή άλλες διακοσμητικές παραστάσεις.

Για να μετατρέψετε ένα απλό γυαλί σε βιτρώ θα χρειαστείτε:

- Χρώματα για γυαλί (Vitro Color Transparente Titan)

- Χρώμα περιγράμματος για βιτρώ, το μαύρο δίνει ένα πιο αυθεντικό αποτέλεσμα (Vitro Color Relieves TITAN)

- Πινέλο ζωγραφικής

Διαδικασία:

1. Σε λευκό χαρτί, ίσων διαστάσεων με του γυαλιού που θέλετε να μετατρέψετε σε βιτρώ, σχεδιάστε την εικόνα που θα δημιουργήσετε με ασύμμετρα γεωμετρικά σχήματα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμούς χρωμάτων μπορείτε και να το χρωματίσετε.


2. Στερεώστε το χαρτί πίσω από των γυάλινη επιφάνεια που θα ζωγραφίσετε.


3. Με το χρώμα περιγράμματος για βιτρώ, σχεδιάστε τα περιγράμματα ακολουθώντας τις γραμμές που έχετε σχεδιάσει στο χαρτί. Αν η επιφάνεια που έχετε επιλέξει είναι μεγάλη χρησιμοποιήστε για το περίγραμμα την ειδική αυτοκόλλητη ταινία μολύβδου για βιτρώ.


4. Αφήνετε να στεγνώσει καλά.

5. Αφού σιγουρευτείτε ότι το περίγραμμα έχει στεγνώσει, γεμίζετε τα κενά με τα χρώματα που έχετε επιλέξει και το αφήνετε 20 ώρες να στεγνώσει. Αν στο χρώμα δημιουργηθούν φουσκάλες απλά σκάστε τες με μια καρφίτσα.

Το έργο σας είναι έτοιμο.

πηγές: https://el.wikipedia.org - http://www.lisistinkrisi.gr - http://www.huffingtonpost.gr

Δείτε ακόμα:

Πως να φτιάξετε μία ιδιαίτερη ξύλινη κλειδοθήκη

Πως να δώσετε το εφέ της σκουριάς σε ένα αντικείμενο.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική