Πως να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας στο σπίτι

22/01/2017
Αλλεργίες - Κυκλωνική σκούπα

Οι αιτίες που επιδεινώνουν τα συμπτώματα αλλεργιών στο σπίτι σας μπορεί να κρύβονται σε πολλά απροσδόκητα σημεία. Ένα από αυτά είναι τα χαλιά ή το πάτωμα του σπιτιού. Τα ακάρεα της σκόνης και άλλοι μικροοργανισμοί συσσωρεύονται σε χαλιά και μοκέτες. Για να προστατευθείτε από αυτά, πρέπει να καθαρίζετε πολύ τακτικά με ηλεκτρική σκούπα, η οποία μάλιστα να είναι εφοδιασμένη και με ένα υψηλής αποδοτικότητας φίλτρο σωματιδίων αέρα για να παγιδεύει τα μικροσκοπικά σωματίδια.

Αν πάσχετε από αλλεργίες λοιπόν, θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στους δείκτες απορροφητικότητας της ηλεκτρικής σκούπας, στην τεχνολογία φιλτραρίσματος, στον τύπο φίλτρων και στο δείκτη επανεκπομπής της σκόνης.

Επιλέγετε σκούπα που να παίρνει φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air), που ανήκουν στα φίλτρα υψηλής απόδοσης, χωρίς όμως να παραβλέπετε και τους παραπάνω παράγοντες. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης απορροφητικότητας της σκούπας, τόσο το καλύτερο, καθώς ένα σούπερ-εξελιγμένο σύστημα φιλτραρίσματος δεν έχει κανένα νόημα, αν η σκόνη δεν εισάγεται καν στη σκούπα και παραμένει στα χαλιά.

Επιπλέον, είναι σημαντικό η σκούπα να "σφραγίζει" τον αέρα που εισέρχεται μέσα της, ώστε να μην του επιτρέπει να διαρρέει και να επιστρέφει στο περιβάλλον. Και μιλώντας για τεχνολογία φιλτραρίσματος, η κυκλωνική και η πολυκυκλωνική τεχνολογία στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα είναι τα καινοτόμα συστήματα που εξασφαλίζουν καλύτερο καθαρισμό από τα μικροσκοπικά στοιχεία σκόνης.

Πως λειτουργεί μια κυκλωνική ηλεκτρική σκούπα:

Ο αέρας που εισέρχεται στην ηλεκτρική σκούπα στροβιλίζεται γρήγορα και η φυγόκεντρος δύναμη ξεχωρίζει τη σκόνη από τον αέρα και την οδηγεί στον πάτο του δοχείου.

Στην περίπτωση της κυκλωνικής τεχνολογίας υπάρχει ένας μόνο κυκλώνας για να κάνει τον στροβιλισμό, ενώ η πολυκυκλωνική, που είναι η πλέον εξελιγμένη, διαθέτει δύο ή και περισσοτέρους.

Διαλέξαμε κάποιες από αυτές και σας τις προτείνουμε

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική