Χρήσιμο! Ξεθαμπώσετε και επαναφέρετε την διαύγεια των φαναριών του αυτοκινήτου.

21/07/2017
Χρήσιμο! Ξεθαμπώσετε και επαναφέρετε την διαύγεια των φαναριών του αυτοκινήτου.

Τα φανάρια των αυτοκινήτων πλέον κατασκευάζονται από πλαστικό και όχι από γυαλί για την ασφάλεια σε χτύπημα πεζού, είναι ελαφρύτερο υλικό, πιο εύκολο στην κατασκευή και το πιθανότερο με χαμηλότερο κόστος. Το πλαστικό κάλυμμα των προβολέων του αυτοκινήτου ταλαιπωρείται από την ακτινοβολία του ήλιου (UV) και τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να θαμπώνει και να κιτρινίζει.
Όλο και πιο συχνά πλέον βλέπουμε νέα αυτοκίνητα με θαμπωμένα φανάρια και το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και επικίνδυνο, αφού μπορεί να μειωθεί η ακτινοβολία φωτός μέχρι και 60%. Τα θαμπά και κιτρινισμένα φανάρια μειώνουν κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού και το βράδυ δημιουργούν ένα πολύ περίεργο διάχυτο και ενοχλητικό φως για τους απέναντι οδηγούς.
Τι μπορούμε να κάνουμε αν τα φανάρια του αυτοκινήτου μας έχουν θαμπώσει; Μια λύση είναι να τα αντικαταστήσουμε, αλλά το κόστος είναι αρκετό. Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε ειδικά προιόντα για να τα ξεθαμπώσουμε και να επαναφέρουμε την διαύγειά τους. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι πολύ μικρότερο και αν φροντίζουμε συχνά για τον καθαρισμό των φαναριών δεν θα χρειαστεί να σκεφτούμε την αντικατάσταση ποτέ.

Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα πολλά προιόντα για το ξεθάμπωμα και την επαναφορά των φαναριών του αυτοκινήτου. Εμείς επιλέξαμε κάποια για εσάς και σας τα προτείνουμε:

1. Κιτ επιδιόρθωσης φαναριών 2 Βημάτων Perfect Clarity Headlight Restoration G2000 της Meguiar's
- Βήμα 1: Καθαρισμός
- Βήμα 2: Επίστρωση για επαναφορά και προστασία της διαύγειας που εμποδίζει την εκ νέου οξείδωση μέχρι και ένα χρόνο.

Σύστημα επαναφοράς φαναριών της 3M
Το 3M™ Σύστημα Επιδιόρθωσης Φαναριών Οχημάτων περιλαμβάνει δυο αλοιφές. Καθαρίζει, επαναφέρει και προστατεύει την διαύγεια των φαναριών και εμποδίζει την εκ νέου οξείδωση τους. To μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κοινό οικιακό τρυπάνι.

Για καλύτερα αποτελέσματα μετά τον καθαρισμό των φαναριών χρησιμοποιούμε :

4. Σπρέι βερνίκι γυαλιστερό & αστάρι σπρέι για φανάρια.
Για καλύτερα αποτελέσματα μετά τον καθαρισμό των φαναριών χρησιμοποιούμε το άχρωμο αστάρι πλαστικών σε σπρέι Chamäleon με το σπρέι βερνίκι δύο συστατικών με σκληρυντή 2K Klarlack Chamäleon είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο βερνίκι που προστατεύει τα φανάρια του αυτοκινήτου και αποτρέπει το κιτρίνισμα.

5. Προστατευτικό φαναριών επαγγελματικό HEADLIGHT PROTECTION SONAX
PROFILINE η επαγγελματική σειρά της SONAX. Μακροχρόνια προστασία φαναριων που έχουν καθαριστεί με γυαλιστικό για τα φαναρια. Δημιουργεί ένα σταθερό φιλμ που προστατεύει τα πλαστικά από τις καιρικές συνθήκες και τον ήλιο.

6. Προστατευτική αλοιφή φαναριών αυτοκινήτου Headlight Protectant G17110 Meguiar's
Λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του πλαστικού και αυτών των επιβλαβών ακτίνων, παρατείνοντας τη διαύγεια και τη λάμψη των νέων ή παλιών φαναριών.


Σημείωση: Για καλύτερα και ευκολότερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Βάση για τρυπάνι με Velcro σφουγγαρακια 

Δείτε ακόμα:

Πως να πλύνετε σωστά το αυτοκίνητό σας - Φροντίδα αυτοκινήτου Βήμα 1ο.

DIY Πως να αφαιρέστε τις γρατσουνιές και να επαναφέρετε τα θολά φανάρια στο αυτοκίνητό σας

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική