Πιστόλι βαφής ή ρολό και πινέλο; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάψετε;

10/05/2017
Πιστόλι βαφής ή ρολό και πινέλο; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάψετε;

Θα βάψετε το σπίτι σας με σύστημα ψεκασμού ή με ρολό και πινέλο; Είναι μια δύσκολη απόφαση. Το βάψιμο με ένα σύστημα ψεκασμού είναι πολύ πιο γρήγορο, αφού όμως έχετε ολοκληρώσει την προετοιμασία δηλαδή την κάλυψη των επιφανειών που δεν θα βάψετε. Με το ρολό χρειάζεστε πολύ περισσότερο χρόνο και σίγουρα κόπο αλλά έχετε ένα πιο ποιοτικό στρώμα βαφής.

Μέχρι κάποιος να εφεύρει μια τέλεια μέθοδο βαφής που θα καλύπτει τεράστιες επιφάνειες γρήγορα, αφήνοντας ένα ωραίο παχύ στρώμα χρώματος, με ελάχιστο φόρτο εργασίας και που θα κρατά τα πάντα καθαρά, θα πρέπει να διαλέγουμε το πιστόλι βαφής ή το ρολό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Επιλέξτε ρολό και πινέλο όταν:

- Μισείτε την διαδικασία κάλυψης. Οι επιφάνειες που πρέπει να καλύψετε όταν βάφετε με ρολό είναι ελάχιστες σε σχέση με το πιστόλι βαφής.

- Οι τοίχοι και το ταβάνι δεν έχουν το ίδιο χρώμα ή υλικό.

- Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Το σύστημα βαφής χρησιμοποιεί μεγάλη ποσότητα χρώματος.

Επιλέξτε σύστημα βαφής όταν:

- Βάφετε πρώτη φορά και πρέπει να ασταρώσετε. Αυτός είναι και ο καλύτερος λόγος για να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι βαφής. Το αστάρι μπαίνει σε όλες τις επιφάνειες οι απώλειες θα είναι μικρές και ο χρόνος που θα κερδίσετε πολύς.

- Ο χώρος που θα βάψετε είναι μεγάλος. Ο χρόνος και ο κόπος που απαιτείται για την βαφή ενός μεγάλου χώρου με ρολό είναι πολύ μεγάλος, αφού πολλές φορές απαιτείται 2 ή και 3 χέρια. Ένα πιστόλι βαφής δίνει λείο φινίρισμα με μια στρώση επειδή τα σωματίδια βαφής σχηματίζουν μια λεπτή ομίχλη, καλύπτοντας όλες τις επιφάνειες που αγγίζει.

- Ο χώρος έχει δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες (γωνίες, σκαλίσματα, εσοχές, κλπ). Τα μικροσκοπικά σωματίδια του χρώματος που εκπέμπονται από τον ψεκαστήρα διασφαλίζουν την πλήρη και ταχεία κάλυψη σε κάθε γωνιά του τοίχου.

- Θέλετε να βάψετε επιφάνειες με πολλές λεπτομέρειες όπως έπιπλα.

Συμπέρασμα:

Μια ενιαία μέθοδος που συνδυάζει σύστημα βαφής και ρολό θα ήταν ιδανικό, αλλά αφού έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα δυο προτείνουμε ένα σύστημα ψεκασμού γιατί:

- ο χρόνος και ο κόπος που κερδίζετε από το βάψιμο υπερκαλύπτει τον χρόνο που θα σπαταλήσετε για την κάλυψη των επιφανειών.

- έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα.

- έχετε πρόσβαση και στα πιο απρόσιτα σημεία.

- μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάψετε οποιοδήποτε υλικό με άψογο αποτέλεσμα όπως τοίχους, έπιπλα, αυτοκίνητα.



Η WAGNER προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε χαρακτηριστικά και τιμές που μπορείτε να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κάποια από αυτά είναι:

Airless Sprayer Plus Ημιεπαγγελματικό σύστημα βαφής 190 BAR

W585 Ηλεκτρικό πιστόλι ψεκασμού 1+1 Flexio 630 WATT 1300ml + 800ml

W-610 Ηλεκτρικό πιστόλι ψεκασμού 300W / HVLP με αέρα, με τουρμπίνα 2 σταδίων


Δείτε ακόμα:

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα πιστόλι βαφής.

Τεχνοτροπίες και διακόσμηση τοίχου - Diy Wall art Μέρος 1ο

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική